Gheorghe Troi, inspector principal în cadrul Primăriei Popești-Leordeni, s-a destăinuit în fața unui cetățean și a scos la iveală mizeria care se află sub preșul instituției patronată de Petre Iacob. Ulterior, în fața anchetatorilor, a susținut că știa că este înregistrat dar că a i-a făcut jocul cetățeanului Gigi Stoica. A mai menționat, conform lui Stoica, și faptul că „uneori era băut” când era înregistrat. În schimb, atunci când m-a chemat la Poliția din Popești-Leordeni, am înțeles că neagă toate aceste lucruri și că nu știa ce i se întâmplă…

Neavând acces la dosar, am mers doar pe veridicitatea celor spuse, în mare, de anchetatorul local și am declarat ce aveam de declarat. Ciudat, mi s-a părut faptul că Troi vine cu două povești. Mi-a lăsat senzația de dedublare de personalitate, de entitate care și-a schimbat profilul în funcție de cum bătea vântul interesului la momentul respectiv. Motivul era unul singur: amenințarea venită dinspre partea lui Iacob, una care îi lăsa deschisă doar portița demiterii din aparatul administrativ local!

Ei bine, lucrul s-a produs: începând de astăzi, 1 septembrie 2022, Gheorghe Troi a fost pus pe liber de către Primăria Popești-Leordeni. Personal, îmi pare rău de lucrurile care i s-au întâmplat, mai ales că inspectorul mai avea foarte puțin până la pensionare. Însă, dacă este bărbat, va acționa în Instanță Administrația Locală și va spune și adevărul în fața procurorilor DNA. În acest moment nu mai are ce pierde și, personal, cred că va avea câștig de cauză inclusiv în speța reangajării în aparatul administrativ local!

În toată povestea asta mă nedumirește ceva: cum de are Petre Iacob acces la dosarele pe care Poliția Popești-Leordeni le instrumentează? Cine și cum îi dă acest privilegiu? Pentru că este cu totul și cu totul ilegal. Paradoxal, edilul nostru recunoaște senin astfel de lucruri. Dovada o aveți în stenograma de mai jos!

Petre Iacob: Și eu ce să le fac băi, Alexandrule, dacă sunt prins? Păi aberațiile lui Troi….

Alexandru Ion: Mda…

Petre Iacob:  Bine a zis ăla (nm. probabil, eu!) că sunt proști… Că ăla e corupt, că ăla, aia… Păi, prostul, că am citit înregistrarea aia când m-au chemat la Poliție…

Gigi Stoica: Păi dumneavoastră le făcuserăți rost dinainte. Pe unele dintre ele….

Petre Iacob:  Păi nu era normal? M-au chemat la Poliție… Am zis: bine, domnule. Nu e nicio problemă! Mi-au zis că nu știu ce să facă cu dosarul, că nu-i de competența lor și ar trebui să meargă la DNA. Le-am zis: dați-i mă drumul la DNA, la DGA… ! Pe mine nu o să mă prindă niciodată cu nimic și nu o să iau niciodată de la nimeni nimic! Auzi, domnule? Știi ce îmi doresc? Doar sănătate și libertate! În rest… Că vorbesc? Sunt convins că vorbesc: aveți dreptate! La-m ajutat să iasă fi-su preot , am fost la Marele Alb și am vorbit!!! Ăsta e respectu’? Mi- a implicat familia, mi- a implicat copiii… Se taie dar nu se uită …. Îl consideram o persoană apropiată pe Troi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here