Câteva înregistrări audio, cu un funcționar public și mai multe acțiuni în instanță, l-au transformat pe cetățeanul Gigi Stoica într-unul dintre inamicii publici ai Administrației Locale Popești-Leordeni. Conform acestuia, „ultima decizie a judecătorului, venită pentru a certifica modul în care plătesc impozit pe proprietate, a dus la prezența agenților de la Poliția Locală, aproape zi de zi, la poarta mea. De fiecare dată încearcă să îmi intre pe proprietate și să mă amendeze pentru că fac grătar în propria curte. Ieri au venit chiar și cu Garda de Mediu. M-au găsit când prăjeam două vinete!

Pe 22 iunie ac, pe fondul lipsei colaborării autorității locale cu organele de justiție, președintele completului de judecată de la Tribunalul Ilfov decide amendarea lui Petre Iacob cu 10% din salariul minim brut, pentru fiecare zi de întârziere, în care nu aduce documentele cerute de instanță. Suma totală, plătită de primarul Popești-Leordeni, este de cca 30 de mii de lei. Adică, 6 mii de EURO. O nimica toată pentru cel care conduce urbea și domină (prin familie) piața construcțiilor de imobiliare din zonă.

Decizia luată de Instanță a dus la amendarea lui Petre Iacob și, pare, a stârnit iritarea edilului și a autorităților locale

Ca prin minune, spune cetățeanul Stoica „de atunci au început să îmi apară la poartă, aproape zilnic, echipaje de la Poliția Locală și Națională. Cu cei de la Poliția Națională mai avusesem experiențe asemănătoare, reclamațiile făcute către IPJ Ilfov arătând că procedura reprezenta un abuz. Bine, cei care au orchestrat sesizarea mea au zis că a fost vorba despre neglijență etc….”

Astfel, în perioada 5 iulie-12 iulie, cetățeanului Gigi Stoica i-au ieșit pe urechi toate grătarele făcute în propria curte. Mai mult, pe 12 iulie, în poarta casei s-a pomenit cu Poliția Locală, Garda de Mediu și Poliția Națională. „Prăjeam niște vinete, iar ei au zis că vin la sesizarea faptului că ard materiale neprietenoase cu mediul. Mi-au forțat intrarea în gospodărie, mi-au dat amendă pentru că am sunat la 112 și au vrut să-mi pună cătușele. Conform înregistrărilor, reprezentanții Gărzii de Mediu nu au putut dovedi faptul că au Ordin de Serviciu pentru a fi prezenți în gospodăria mea. Au refuzat să se legitimeze și au tot căutat acul în carul cu fân.

Conform lui Stoica, „stresul cauzat a făcut să mi se facă rău și am sunat la Ambulanță. Concomitent, agentul de la Poliția Națională a sunat la Ambulanță dar pentru a mă duce la Obregia. A zis că sunt nebun și trebuie să ajung acolo. Așa se face că în fața porții mele, pe 12 iulie, erau două Ambulanțe: una pentru a mă duce la nebuni și alta pentru că am probleme cu inima. Într-un final al ajuns la Urgențe…

Pentru că a dorit să vadă legalitatea demersului întreprins de Garda de Mediu, Stoica a sunat la respectiva instituție. Ne-au comunicat, telefonic, următoarele: „Au întrebat dacă vreau sa fac o sesizare. Au zis ca dacă nu știu adresa, sau e incorectă, sesizarea se clasează” – spune cetățeanu care se consideră abuzat. El. continuă: ”În fapt, pe înregistrările pe care vi le-am dat, se poate observa faptul că Ordinul de Serviciu nu era completat, iar singurul document pe care îl aveau cap-coadă era Ordinul de Deplasare!!!

Sincer să fiu, urmărind înregistrările puse la dispoziție de Stoica, stau și mă întreb cât de servile au ajuns să fie instituțiile din România, cât de obedienți sunt unii angajați față de apărarea unor interese private sau cât de coruptă este societatea în care trăim? Văzând atitudini, precum cele din înregistrări, te întrebi când îți va bate Poliția la ușă pentru că ți s-a făcut poftă de un grătar sau de ce acționează așa de prompt atunci când vine vorba despre un om care își caută dreptatea în relația cu Primăria versus reclamațiile care se fac pentru poluarea localităților, aspecte care (în majoritatea cazurilor) rămân nerezolvate!

Închei prin a mă întreba: în cât timp o să mai aud despre un caz asemănător în Popești-Leordeni? Și spun asta pentru că văd la ce șicane este supus un om care se află în litigiu cu Administrația Locală din cauza unui dezvoltator imobiliar. Comparativ, sunt curios ce i-or coace lui Bogdan Bărbânță – cetățean care a obținut în Instanță anularea tuturor Autorizațiilor de Construcție emise din 2017 și până în prezent!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here