Popești-Leordeni continuă să uimească pe zi ce trece. Nu pentru lucrurile bune care s-ar putea produce, ci pentru modul în care ascundem mizeria sub preș. De pildă, astăzi asistăm la o mascaradă versus o anchetă pe care procurorii o fac într-un dosar care îi are în atenție pe anumiți oameni din Administrația Locală.

Domnule Ciutescu, aveți dreptate: groapa asta de gunoi ne poluează, dar nici pe Găbița (nm. Gabriela Firea) nu o pot lăsa la greu. Că are și ea dreptate: unde să ducă tot Bucureștiul gunoiul dacă închidem groapa de la Glina?” – își exprima Petre Iacob, în urmă cu 3 ani, opinia față de funcționarea bombei ecologice de lângă noi.

Ce s-a schimbat de atunci? Petre Iacob a fost scuipat de către PSD iar iubita Găbița nu mai este Primar General al Capitalei.

Ce nu s-a schimbat? Petre Iacob a rămas tot analfabet și fariseu cât cuprinde! De ce spun asta? Ei bine, în urma unei mizerii de decizie a lui Lorand Fulop – Președintele Agenției Naționale Pentru Mediu – groapa de gunoi de la Glina urmează să se redeschidă. Ei bine, Petre Iacob spune că nu vrea să se producă acest lucru pentru că ar atenta la bunăstarea populației.

Contextualizând cu opinia pe care o avea pe vremea pe când Găbița conducea Capitala, nu îl cred nici în ruptul capului. E un fariseu sadea. Referitor la treaba cu analfabetul, e suficient să-i citesc manifestul postat și realizez că este scris de pudelul Alin Todireanu. Pe Petrică Fără Frică nu îl poți pune să elaboreze așa ceva darămite să îl provoci să aștearnă astfel de gânduri pe hârtie. El habar nu are unde se pune cratima, virgula sau punctul. Nu mă credeți? Legea îi permite, acum, să mă dea în judecată, motiv pentru care lucrurile astea se pot demonstra ușor în fața instanței!

Petre Iacob, prin manifestul postat pe pagina dezvoltată artificial de Todireanu, ne îndeamnă să ieșim la protest astăzi, ora 10.00. Frumos, aș spune. Treaba este că povestea se produce de fațadă, conducerea orașului nostru crezând în ea așa cum sunt eu convins că am să-mi cumpăr elicopter săptămâna care vine.

Mascarada se vrea ca acoperire pentru altceva: în 2016 procurorii au deschis un dosar penal pentru turism electoral în Popești-Leordeni. Nu este singurul anchetat pe povestea expusă, dar astăzi este chemată la audieri șefa de la Evidența Populației Popești-Leordeni, Georgeta Șutru. Sunt tare curios ce va declara doamna în fața acestora și cum va explica sutele de mutații pe care anumite persoane le au la aceeași adresă. Cum pot locui, într-un imobil, sute de oameni pe care, dacă-i așezi precum sardinele, tot nu au cum încăpea acolo?

Personal asta urmăresc în prezent: munca procurorilor, nu fake-urile produse de grija pe care Iacob o are față de cetățean. El nu e capabil să ajute Cercetașii României să cosească iarba din pădurea pe care aceștia au făcut-o cadou localității dar vrea să îl credem că își dorește cu adevărat lucruri mult mai complexe. Sictir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here