O autorizație de construire a unui imobil, pe strada Eclipsei, l-a făcut pe un cetățean cu spirit civic să se ducă la Primăria Popești-Leordeni și să ceară socoteală. Față de alți vecini din oraș, omul nu a acceptat să fie plimbat cu fofârlica și s-a apucat să facă săpături. Astfel, a aflat că documentele din Raportul de Expertiză Tehnică au fost semnate de către un specialist care lucra la societatea „Doamne, Doamne S.A.” (adică era decedat de doi ani!!!), a aflat cine și cum ia șpagă pentru a autoriza astfel de utopii în localitate etc. În urma acestor descoperiri a făcut ce ar trebui să facă tot norodul: a deschis o acțiune în Instanță și a făcut sesizări la D.N.A, D.G.A. și Parchetul de pe lângă Curtea de Casație și Justiție.

Povestea pe care urmează să o spun mi-a ajuns la urechi cu câteva luni în urmă, atunci când un cunoscut m-a sunat și m-a întrebat: „ai scris ceva despre Troi? Că este omul speriat, că îl dau ăștia afară din Primărie!” I-am replicat că „nu știu cine mama dracu este Troi și nici nu mă interesează. Și, dacă era să scriu despre el… ghinion pentru Bobiță!”

Când era să zic că uitasem convorbirea în cauză, am fost interpelat, pe Facebook, de unul dintre cetățenii care urmăresc cele pe care le relatez despre corupția pe care Petre Iacob o păstorește de aproape un deceniu la nivel de Administrație Locală. Omul s-a oferit să îmi dea, spre lectură, dosarul prin care a solicitat anularea Autorizației de Construire a imobilului de pe strada Eclipsei, dar și mai multe înregistrări care îl au ca erou principal pe distinsul, și necunoscutul mie…, Troi. Abia atunci am făcut legătura între telefonul primit și bubița care începuse să supureze la nasul lui „Bobiță”.

Care Bobiță, curajos nevoie mare în a se destăinui cetățeanului amintit, a făcut în pantaloni atunci când derbedeul din fruntea satului l-a chemat la ordin. I s-a sugerat ca la D.N.A. să declare că a fost beat atunci când l-a luat gura pe dinainte. Iar pentru faptele de bună purtare, biroul cu fereastră la soare i-a fost schimbat cu un altul care primește arome de la pipilică pe care Primarul Care Nu Este, Viceprimarul Care Nu Este sau Pudelul Todireanu îl fac în timpul exercitării meseriei de derbedei plătiți din bani publici. Adică, bot în bot cu WC-ul instituției!

Înțelegând faptul că fiecare om mai bea un pahar în plus, nu mă grăbesc să-l condamn pe eroul Bobiță. Însă, întrebarea pe care mi-o pun este: erai beat de fiecare dată, nea Troi? Nu de alta, dar la D.N.A. au ajuns 12 înregistrări, din atâtea convorbiri derulate pe parcursul a 3 luni. Așa că stau și mă întreb: papagalii ăia, cu care ai stat de vorbă, chiar te-au crezut?

Prima destăinuire: cât e șpaga pentru un bloc cu patru etaje?

Gheorghe Troi, inspector în cadrul departamentului de Urbanism din Primăria Popești-Leordeni, face primele dezvăluiri pe data de 4 iunie 2021. Nu știu dacă lucrul ăsta se producea la ceas de seară și asezonat cu damă de bâtă, dar cunosc altceva: întotdeauna, gura păcătosului adevăr grăiește!

G. T.: Bă, băiatule: eu ți-am arătat autorizația. Te-am rugat frumos să înțelegi că, legal ( e GDPR-ul ăsta, ordinul ăsta, cu protecția datelor) nu pot să-ți dau. Că acolo scrie adresa de domiciliu și CNP-ul pe autorizație. Nu putem să te lăsăm să faci poze!

Cetățean: Nu, nu, nu nu… Era clar că nu puteam să iau legătura cu altcineva și te puneam într-o…

G. T.: Păi de la altcineva nu puteai să iei. Că și secretara și Dana (n.m. Niculae), care i-a făcut autorizația sunt prietene cu el și alea nu îți dădeau oricum. Singurul care îți putea da eram eu!

Cetățean: (neinteligibil), aia despre care vorbeam noi, acolo.

G. T.: De pe Oituz

Cetățean: …și pe domnișoara cu el, și pe arhitecta șefă

G. T.: Hîmmmm: aia a intrat în joc nevinovată

Cetățean: Vrei să-ți spun ceva? Ea și-a asumat pentru că a semnat certificatul ăla, în 2019. Ea l-a semnat… Că a luat-o banditul ăla de mână și a dus-o colo-colo. Și i-a zis: semnează că cutare…

G. T.: …dar țiganul

Cetățean: Ai văzut cum a scris pe Certificat?

G. T.: Robert Demetrian. Da!… Hai, mă… tu ai impresia (?), ce dracu: eu ți-am spus tot! Eu am curajul, pe toate documentele, să scriu: întocmit inspector Gheorghe Troi, arhitect șef Raluca Popescu și primar Petre Iacob. El nu scrie numele. El scrie „R.D.” ; și dedesubt „două exemplare”.

Cetățean: Păi de ce nu scrie? Că am înțeles că e și acum cercetat, la Sectorul IV. Pentru zece mii de EURO, nu știu ce…

G. T.: Ce vorbești, mă? Nu știi ce a făcut săptămâna asta cu unu’, Băluță Sorin, care construiește pe aici. I-a făcut recepția la un bloc. I-a spus că trebuie să îii dea bani! Ăla i-a spus că îi dă 5 mii de EURO șpagă, să îi facă recepția. La care țiganul de Demetrian i-a spus: vreau și eu un apartament cu două camere!!!

Cetățean: râde puternic

G. T.: Frateee: un apartament eu îl dau cu 45 de mii de EURO! Păi și ce pula mea vrei tu, mă: apartament? Ia mă 5 mii de EURO și fă recepția! Bă, nenorocită ființă. N-ai văzut așa ceva!

Cetățean: După ce că e cercetat pe dosarul ăla, el lucrează așa?

G. T.: Îl doare în pulă! Îl ține primarul în brațe!

Cetățean: Și la Sectorul IV l-a dat Băluță afară de acolo!

G. T.: Nu. Băluță, ca să scape de el, a venit într-o zi cu el și i-a zis lui Pitre: „domn’ Primar, vă dau un om bun, capabil„. Nu i-a zis că vrea să scape de el. Ăsta, prooooost grămadăăă, ce și-a zis: bă, dacă mi l-a dat Băluță… ăla e doctor stomatolog, primarul Sectorului IV… Ăla e deștept… Așa că l-a luat și i-a zis la țigan: „de azi în colo tu stai la mine în birou!

Cetățean: Țiganu!

G. T.: Țiganu’, da! Băi, îți spun: ce se întâmplă la noi, în Primărie, e un dezastru. O…

Cetățean: Păi și cu dosarele astea…Mi-a mai zis și mie unul, altul… A terminat cu alea (?) că nu cred!

G. T.: Nu a terminat cu aleaaa. Sunt în desfășurare. El de aia face și șpăgi puternice: să dea șpagă, să se scoată. Să se stingă alea! Hai, să nu mai vorbim. Hai să-ți dau aia…

Va continua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here