Scandalul înregistrărilor primite și difuzate pe acest canal de media a stârnit o uriașă furtună. Pe de o parte gașca lui Petre Iacob se simte amenințată, iar pe de altă parte Gheorghe Troi – capul acestor dezvăluiri involuntare – știe că toate astea vor avea un singur deznodământ: încă un dosar la DNA!

De ce se simte gașca Primarului Care Nu Este amenințată? Simplu. „Ei nu știu câte înregistrări aveți și unde se termină dezvăluirile lui Troi. E balamuc mare prin Primărie de câteva săptămâni. De o perioadă, chiar dacă ați mai scris câte una-alta despre ei, erau calmi: nu îi mușcau prea tare cele pe care le dădeați. Acum, și-au amintit de cel care îi toca mărunt până în urmă cu doi-trei ani” – mi-a spus un amic din primărie în această dimineață. Cât îl privește pe Troi, vorba unui comentariu postat de un cititor: „Îl recomandă vocea și talentu‘!” În ce sens? Dacă în dosarele orchestrate de către DNA anterior, a afirmat permanent că Pitre este pâinea lui Dumnezeu, de această dată dată și-a dat în cap cu polonicul plin cu ciorbă de fasole opărită!

Prostie pe post de logică

Pozând permanent, de-a lungul înregistrărilor devoalate până în prezent, în om corect și cu frică de Dumnezeu, inspectorul Gheorghe Troi și-a dat arama pe față în momentul în care Pitre l-a pus la zid. Pentru a-i arăta gogomanului din fruntea satului cât de mult îl iubește, Troi s-a prezentat la Secția de Poliție din Popești-Leordeni și s-a pus pe scris. Nu vă închipuiți că și-a făcut Sfânta Pocăință și a recunoscut tot ce a omis să spună la precedentele întâlniri cu legiuitorii. În niciun caz: a cerut polițiștilor să mă oblige să încetez să mai scriu despre el și să nu mă mai ating de propria-i intimitate! :)))

Cum vine asta, moncher: publicarea cuvintelor tale reprezintă atingerea intimității? Și eu, care credeam că omisiunea sesizării unor fapte de corupție se pedepsește conform articolului 267 Cod Penal… Ce fac cu nedumirirea mea acum, domnule Troi? Vă întreb pe dumneavoastră, om drept și cu frica lui Dumnezeu! :)))

Rămânând pe firul poveștii, nu m-ar mira să aflu că un rol important în toată tevatura l-au jucat prietenii pe care Petre Iacob îi are pe scena politică popeșteană și ilfoveană. Adicătelea, ăia cunoscuți ca fiind Capra Galbenă a PSD. Ați auzit, sigur, de ei. Se semnează cu acronimul PNL!!!

De ce spun asta? Ei bine, după ce am primit fotografia care îi înfățișează pe șoferul primarului, pe distinsa de-i face manichiura primarului și nu doar atât (citez din Gheorghe Troi!), mi-am pus niște întrebări pertinente: cine îl ajută pe cetățeanul Stoica și de ce? Ce sens are să îl chemi în fața procurorilor DNA pe Troi, să îl citezi în instanță, atâta timp cât el ți-a făcut un bine și te-a ajutat să scapi de niște etaje în plus de la construcția pregătită de dezvoltatorul care îți stătea în coaste lângă propria casă?

La a doua întrebare mi-a răspuns chiar domnul Stoica: „În momentul în care am văzut câte mizerii cunoaște din interior, mi-am zis că nu strică să le mai audă și altcineva. Și, cine știe, poate scăpăm localitatea de oamenii ăștia, care ne-au distrus orașul cu construcții care nu respectă nicio regulă a legii!Curat, elegant, corect răspunsul lui Stoica. Numai că, începând să-i cunosc profilul, realizam că nu e genul care să facă pe paparazzi prin parcări și încă alte câteva subtilități. Așa că am început să sap și am primit informația: „domnul Stoica este fratele vitreg al consilierului local PNL Alexandru Ion. E ăla care a făcut pe dracu în patru să vă scoată din Consiliul Local în 2016 și care conduce (din umbră) PNL Popești-Leordeni. Că doar nu credeți că Ștefănescu e atât de inteligent să o facă!

Ei bine, în dimineața aceasta l-am întrebat pe domnul Stoica, cu subiect și predicat, care este legătura pe care o are cu Alexandru Ion. „Știam că o să aflați și îmi doream să vă spun chiar eu primul. Tata, după ce a murit mama, s-a căsătorit cu mama lui Alexandru. Se poate spune că suntem frați, dar eu nu am vreo treabă cu personajul ăsta. Din contră! Mi-a fost teamă să vă spun . Mi-a fost că nu vreți mai vrea să publicați lucrurile despre corupția de aici” – s-a confesat domnul Stoica. Deși tind să îi cred versiunea poveștii, nu exclud o imixtiune a lui Alexandru Ion în toată tărășenia. Mai ales că foto amintită aduce mult cu personalitatea distinsului consilier local, dar și faptul că în nicio înregistrare, discuția cu Troi nu duce și spre corifeii de ne conduc din partea PNL. Unii, la fel de mizeri precum confrații de la Pro România!

Dezvăluirile nu se opresc aici. Până la următorul episod, pa Pitre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here