Episoadele precedente ne-au scos în față un adevărat carusel al mizeriilor care se produc în administrația locală: oameni pe care Petre Iacob îi folosește pentru a ține în mână dezvoltatorii imobiliari din localitate sau pentru a colecta șpăgile primite pentru obținerea de PUZ-uri care nu respectă prevederile legale, dar și „micile” șmecherii făcute de subalternii Primarului care Nu Este pentru folosul personal.

Mai mult, înregistrările acestea au ajuns pe mâna procurorilor DNA și DGA, fiind deschise 3 dosare pentru fapte de corupție și abuz în serviciu.

Puse pe „hârtie” în acest spațiu virtual, înregistrările l-au scos din minți pe tovarășul Petrică Făcut Pe El de Frică. Gura slobodă a Primăriei susține că a urlat așa de tare la Gheorghe Troi încât mare parte din tencuiala de la WC-ul care se învecinează cu ușa omului de la urbanism a cam căzut și a înfundat căcăstoarea oficială a aleșilor neamului.

Pe de altă parte, Troi este cuprins de disperare: „mai am doi ani până la pensie și mă dă ăsta afară” – se lamentează pe unde poate! Fals, domnule Troi: nu te va da afară decât dacă vrei tu să pleci de acolo! Singura ta problemă o ai cu colegii de muncă. Cei care se vor uita și mai chiorâș pe tine, știind că ai dat (oficial) din casă. În rest, dacă tot vrei să fii ținut minte că omul care a schimbat administrația locală, fii bărbat și nu mai spune, în fața procurorilor, că ai fost beat când ai trăncănit. Spune, pe bune, ce știi. Fă un autodenunț frumos și scapă comuna de lichele!

În discuție apare și un dezvoltator imobiliar

Cetățean: Mă, nea Gică, dar și mata ești prost că nu faci…

Gheorghe Troi: Ăla face case la foc automat, să le vândă, și eu mă chinui. Uite, abia azi am terminat și eu de turnat talpa la casa lu’ fi-miu!

Cetățean: Ce vorbești, mă: ăla, de lângă mine, ieri a turnat talpa, azi radiera…

Gh.T.: Eu sub 21 de zile nu torn nimic: las betonul să se activeze! revenind la ăsta (nm. un anume Pașcanu), eu cred că până la urmă tot bloc face. Să-mi bag pula! Și-a luat avizele pe bloc, autorizația pe casă și va face, ascultă-mă pe mine: va face modificare de temă în timpul executării lucrării de construire. Și, până la urmă, va face tot bloc!

Cetățean: Știi mata ce știi!

Gh.T.: Eu am auzit discuția, ca să ți-o spun sincer…. „Doamna Dana, facem certificatul a;a, luăm autorizația așa și pe urmă facem a doua autorizație de modificare de temă, în P+3!

Cetățean: Încă un etaj în plus!

Gh.T.: Adică, te va cocoșa. Exact ce mi-a făcut mie ăsta (nm. băiatul lui Haplea). Băi, Gigele, eu sunt sincer cu tine: și Dana, și Mirela, și-au luat bani mulți de la el!

Cetățean: Păi, Mirela, ce bani să-i dea?

Gh.T.: Păi o fute, îi dă și bani, ca să-i meargă bine cu actele!

Cetățean: O fute și primaru’, o fute și ăsta, o fute toată lumea!

Gh.T.: Nu o fute, mă primaru’: ăsta e mai mare ca mine cu doi ani. Cu ce dracu să mai fută primarul? Și pe aia… Eventual, o bagă sub birou să-i sugă pula!

Cetățean: Da de unde are atâta prietenie cu ea? Că eu unul, ca om cinstit, aș fi zis așa: bă, Mirela, poate nebunul ăla are dreptate. Ia chemați-l încoace, să-și spună și el punctul de vedere!

Gh.T.: Nu mă întreba pe mine de unde are atâta prietenie. Eu am fost astăzi să achit fierul pentru fundație și placa pentru parter și am dat aproape 300 de milioane. Eu am plătit betonul, când a venit și mi l-a livrat, 100 de milioane. Dana și-a făcut o casă: demisol, etaj, mansardă și s-a lăudat că a costat-o totul 25 de mii de EURO! Păi eu mai am un pic și mă apropii de banii ăștia…. Deci, domn’ primar este foarte supărat pe Robert Țiganu și pe Dana. Că domn’ primar a fost chemat pentru tine la DNA. Și a primit adrese și de la IPJ și de la ISC. A trebuit să tragă dosarul tău de autorizație și dosarul lu’ ăla de autorizație la xerox și pentru Poliție și pentru ISC și pentru Judecătoria Cornetu. Au tras ăștia la xerox de am rămas și fără hârtie și fără tonner la xerox!

Cetățean: Pentru Cornetu de ce? Că nu i-a chemat în instanță!

Gh.T.: Nu, dar Judecătoria Cornetu a cerut documente pentru că este o cauză pe rol la judecătoria Cornetu. Că Judecătoria a zis: firma Turin căcat în pulă a autorizație sau nu are? Vrem și noi să o vedem! Cea mai șucărită este Dana!

Cetățean: Pe Dana nu a chemat-o nicăieri?

Gh.T.: Deocamdată, nu. Urmează! Știe că urmează. Îmi zice: Gicule chiar nu i-ai spus tu unde stau? Ea e ferm convinsă că eu ți-am dat numărul ei de telefon și adresa!

Cetățean: Cum să îmi spui tu? Nu stă ea lângă mine? Ce naiba!

Gh.T.: Băi eu am făcut niște calcule: ea trăiește cu impresia că eu te-am pus să-i faci lu ăla reclamație! Că eu știam că ea e prietenă cu ăla, și Mirela e prietenă cu el, și că eu te-am pus să-l reclami. Și i-am spus: băi, Dana. Îți dau cuvântul meu că eu nu am pus pe nimeni, în viață, să facă reclamație pentru nimic în lumea asta! M-a luat că blesteamă cu lumânarea întoarsă, cu… I-am zis să blesteme cum vrea ea, că trăiește într-o țară liberă. Fă ce vrei, frate! (urmează ceva care nu se înțelege). S-a întâmplat cu mama lu’ Sadu ăsta, care îi suge pula viceprimarului (nm. Ștefănescu). Cea mai căcată pe ea e Dana. că a lucrat autorizația. Acuma să-ți spun ceva: curva aia de Mirela, secretara primarului, a venit la mine și mi-a zis că are o autorizație repede de făcut. I-am spus că fac autorizația a doua zi, că am lucrări primite de 3 saptămâni. Și pe urmă l-am văzut pe dezvoltator că a venit la ea și șușotea și îi băga sub dosar și pula mea… Nu știu nimic!

Cetățean: Mie mi-a venit astea acasă. Că a început urmărirea penală….

Gh.T.: L-a chemat pe Robert, de Roxana nu știu. A fost la Poliție. Primarul DNA…, altceva nu știu. Aș mânca căcat să spun altceva! Și dana, dacă l-a chemat pe primar și pe Robert – care i-a mai făcut clarificări în autorizații – a zis că e clar și că așteaptă să o cheme și pe ea! Că Pașcanu a mai construit și pe unde a construit s-a ocupat Robert. Că a fost țiganu în concediu și l-a preluat Dana. Dar țiganu e …, pula mea, în limbă cu Mirela. Ai înțeles! Gigele, mânca-ți-aș pula ta, fiecare să răspundă pe ce face! N-am nicio vină. Nu m-am băgat! …. Când îți mai aduci aminte de mine, prietenul meu, treci pe aici. Și eu îți promit că orice apare, te țin la curent!

Cetățean: Trec bre, trec. Stai liniștit!

Gh.T.: Până să pleci: acuma e mare vâlvă. L-a chemat pe Robert, l-a chemat pe primar și se așteaptă Dana să o cheme și pe ea!

discuție cu un dezvoltator despre Petre Iacob…

Cetățean: Zici tu, dar are el…

Dezvoltator.: Păi are, mă. Dar degeaba ai dacă nu….

Cetățean: Dacă nu cumpăra atuncea voturile…

Dezvoltator .: A băgat mulți d’ăia, care le-a făcut mutație pe apartamentele alea care nu erau terminate. Dacă a avut 400-500 de aia de pe șantier, ia fă socoteala: câte voturi a avut în plus?

Cetățean: Și cu M a făcut, că i-a dat și ăla grupa mare votanți cu flotant în apartamente neterminate!

Dezvoltator: Păi și de ce nu i-ar da? Nu ca să mai reziste și el, pe aici, printre noi? Nu auzi mă că le-a făcut mutație în bloc în care nu era dăcât plăcile turnate? Nici geamuri nu erau! Și figurau acolo-șa!

Cetățean: Am înțeles că aia, de la Poliția Locală, e neam cu el!

Dezvoltator: Toți, mă, toți. Toți sunt neam cu el! Care nu e neam cu el, a futut-o Dopi (nm. șoferul primarului), a futut-o ăla, ăla… Și dacă o să cadă, și-a făcut suma. E șmecher Petre!

Va urma!

1 COMENTARIU

  1. D-nu Troi sau Gicule cum te alintau colegii, nu-i o tragedie ca o sa te dea afara din primarie, ca matale verb ai, talent cu caru, subiecte nu mai vorbim, de la munca la stand-up comedy oricind se gaseste. Semnat: ciinele care a plecat de la macelarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here