Războiul a început ca orice altă confruntare: din lucruri mărunte. O tranzacție cu un teren, un PUZ dobândit pe criterii care nu au treabă cu legea, precum și niște înregistrări făcute la ceas de seară. În timp, toate aceste povești au ajuns pe mâna procurorilor DNA și a celor de la DGA. Mai sunt dosare făcute și pe la Poliția Ilfov, dar nu au relevanță: această instituție are rolul de a apăra infractorul. Nicidecum de a proteja cetățeanul. Vorbesc prin prisma unor experiențe nefaste, produse chiar aici, în Popești-Leordeni!

După ce a aflat că a fost înregistrat, Gheorghe Troi a încercat să-l determine pe autorul acestora să nu le folosească. Când a văzut că nu are șanse, a trecut la amenințări. După publicarea primului material, intensitatea lor a crescut. Dar nu este singurul care a procedat așa. De pildă, conform cetățeanului din poveste, „mai există un dosar, în curs de cercetare, la IPJ Ilfov, împotriva lui Robert Demetrian. Prin rudele lui , m-a amenințat destul de dur!

Nu m-ar mira ca valul de amenințări să continue și să apară și din partea altor personaje care se regăsesc în contextul înregistrărilor. Cum, nu m-a mirat să aflu că nici cetățeanul în cauză nu a ajuns chiar întâmplător la mine, ci printr-un context cauzat de legături indirecte de sânge. Dar, așa cum am promis, pentru că îmi place adevărul, și acest aspect va fi devoalat la final!

Argumentul suprem: Ei știu că eu știu multe!

Gheorghe Troi: Gigele eu știu multe și, deja, ei știu că eu știu multe. Au impresia că tot ce răsuflă de acolo, răsuflă de la mine. Că sunt dușmanul lor pentru că mie nu-mi place să fac mătrășenii! Lu’ ăsta i-au făcut toți reclamații și i-au zis că numai Troi i-a pus să îi facă reclamații (nm. face referire la un bloc ridicat ilegal de Solstițiului, aflat în litigiu cu un cetățean) . Chiar azi de dimineață a venit Haplea aicea și i-am zis: „băi, Adriane, am auzit că ești supărat pe mine că i-am pus eu pe ăștia de pe aicea să îți facă…” La care el zice: „Colegii tăi mi-au zis asta!” Colegii mei… colegii mei, că nu mai am alții, însemnând ori Țiganu, ori Dana, ori prostul ăla de Vali. Că mai e o fată tânără care, săraca, nici ea nu știe cum o cheamă!

Cetățean: Dar Vali ăla cine este?

G.T.: Este un prost, care este finul lui Dogaru ăla, care este director la școală (nm. fostul șef al PNL Popești-Leordeni). Dogaru, bun prieten de familie cu Ana Gheorghe (nm. fost primar al orașului), și l-a adus Anca Gheorghe, înainte să plece, pe prostălăul ăsta! E un prost care tremură, nu știe nici la deal și nici la vale… Are zece ani aicea și nici…

Cetățean: Da ce e cu blocul ăsta?

G.T.: Cetățenii ar trebui să ceară autorizația, documentația tehnică care a stat la baza eliberării, precum și toate avizele. Toate avizele!

Cetățean: Mata știi mult mai bine…

G.T.: Pentru că, așa cum a cerut calcul la parcela inițială, așa trebuia să-i ceară și studiu de însorire. Pentru că la orice clădire care are mai mult de P+1+M, obligatoriu se cere studiu de însorire!

Cetățean: Ăsta zicea că îl are!

G.T.: Nu are niciun studiu de însorire! Poate să le intre acum morcovul în cur și să facă rost de el, dar nu are niciun studiu la dosar! Treaba e că ăla care ar putea să îl facă riscă mult pentru că ar trebui să îl și dateze: să nu fie după eliberarea autorizației de construire!!! Îți dai seama că ea i-a făcut certificatul pentru că ea e mână în mână cu el și cu Mirela …

Cetățean: Asta o să pice nevinovată la … (nm. face referire la Arhitectul șef)

G.T.: Îți dai seama că o să pice nevinovată, dar asta e! Eu, unul, niciodată nu am vrut să fac măgării. Că mi-a dat vreunul câte ceva, ca mulțumire…e altceva. Dar eu nu am zis vreodată „vii deseară la mine că te învăț eu ce să faci, ce șmecherii să faci…”

Cetățean: Hai mă, nea Gică, mata ești om cinstit. Ce dracu… De asta sunt ei întorși împotriva lu’ mata: că nu ești cu ei!

G.T.: Bă, îmi pare rău dar eu nu pot să mă bag într-o gașcă de infractori!

Cetățean: Mai devreme sau mai târziu se rupe filmul. Să știi!

G.T.: Eu cred că și ei știu, dar nu le vine să creadă. Eu sunt convins! Dar eu îmi văd de treaba mea. Vreau să plec cu fruntea sus din Primărie, nu cu coada între picioare. Doamne ferește: în niciun caz la pârnaie, la vârsta mea… Au încercat să-mi întindă o cursă. L-au trimis pe unul care, chipurile, venea de la el, și încerca… I-am spus: nu vă supărați. Eu sunt funcționar public. Sunt obligat să vă eliberez un document, iar acest document nu presupune nimic. Nu încercați să-mi oferiți avantaje pentru ilegalități. Vă rog frumos să ieșiți afară!

Cetățean: Știi că asta și-a luat alt apartament, Mirela. Că am văzut că pleacă cu ăsta, cu Pașcanu. Nu mai stă pe Mirăslău

G.T.: Băi, e posibil să-i mai fi dat ăsta vreun alt apartament. Cine știe… Să se mute acolo și să-l închirieze pe ăla, să-i mai vină niște bani! Că ea a stat în Danubiana, cu mă-sa și cu tac-su. Până să vină la noi. Când a venit la Primărie, în câteva luni de zile, s-a făcut cu apartament pe Mirăslău. Ăla, de a construit în spate la BRD, i-a mai dat 10 mii, altul 10 mii și uite așa… Însă, așa se întâmplă peste tot. Ei cred că cineva îi ține în brațe la infinit. Se înșală. Unde e lege, nu-i tocmeală. Și, la un moment dat, toate se întorc!

Cetățean: Da!

G.T.: Deci, certificatul de Urbanism a fost eliberat pentru construirea unui imobil de locuințe colective P+2+M, spațiu comercial la parter . Aici e șmecheria pentru că dacă bagi spațiu comercial, poți să-i dai 50%, nu 30 % și 1,5%, nu 0,9% cum ar trebui. nu, nu… trebuia făcut calculul la parcela inițială!

Cetățean: Și, în rest, ce se mai aude pe acolo?

G.T.: Măi, azi a fost prima zi… Mai lasă-mă o săptămână… Când aude Dana de tine, înjură!

Cetățean: Primaru’ a mai zis ceva?

G.T.: Nu. Azi a fost ziua lui. A venit și a plecat foarte devreme. Nu știu ce meci a avut dana ieri, cu Demetrian. S-a enervat atât de rău, încât i-a zis: „Ieși afară, țigan împuțit. Dă-te-n pula mea!

Pe 7 iulie urmează o altă discuție….

Cetățean: Gigele, tot ce pot să îți spun este că am avut o altă discuție cu ea. Dana m-a întrebat cine i-o fi dat numărul meu de telefon? Să știi că întâmplător, eu am alergat toată săptămâna asta să-mi găsesc muncitori, m-am întâlnit cu el pe Oituz. Îl cunosc, nu pot să spun că nu îl cunosc. Îl știu foarte bine și pe ta-su. Și ta-su te știe foarte bine și pe tine . Că am înțeles că ta-su, cu basculanta, când ți-ai făcut casa, te-a ajutat și el cu ceva… Și nu a zis nimic!

G.T.: Băi, nereguli, ți-am spus de la început, că sunt!

Cetățean: Sunt multe!

G.T.: Nu știu. Ți-am spus de la început . E lucrez acolo și nu pot să spun: băi, Dana, de ce ai făcut asta? Îți dai seama că ea și-a luat șpagă puternică de la ăsta. de îl susține și încearcă să te aburească pe tine. Singura modalitate, clară, e prin Instanță. Ai cerut anularea autorizației și oprirea lucrărilor și verificarea, expertizarea legalității ,și cu asta… Dacă tot ești hotărât, fă treaba asta! Nu pot să-ți spun altceva. te rog să mă crezi. Crede-mă omenește!

Cetățean: Nu, nea Gică. Eu vin și îți cer părerea!

G.T.: pentru că nu m-am băgat în intriga lor, întotdeauna am fost dat deoparte. Când s-a făcut o masă eu nu am fost invitat… Chestii de genul ăsta. Pentru că eu am spus: bă, eu nu cer la nimeni șpagă. Dacă îmi dă omul ceva, e treaba lui! Dar eu nu dau ceva ilegal!

Cetățean: Da, nea Gică…dar

G.T.: (se enervează) dacă ea și-a luat bani de la ăla e normal că ține cu ăla și nu cu tine! Pe tine te aburește, ca pe fraier, ca să taci din gură, să-ți închidă ciocul! Ce să îți spun mai mult? Eu sunt sincer cu tine!

Cetățean: Da, da, da, da!

G.T.: E un Dumnezeu sus. Nu pot să îți spun. Dacă ar fi fost, ți-aș fi spus de la început: bă, Gigele, n-ai dreptate. Te zbați tu, dar te zbați degeaba! Dar ți-am spus de la început să îi dai drumul cu alea, să accelerezi chestia cu expertiza. Ăia, de la Inspectorat, ți-au dat vreun răspuns?

Cetățean: Nu! Aaaa, mi-a cerut dosarul!

G.T.: Dana e prietenă de familie cu Chițu. Care lucrează la Inspectoratul pentru Construcții și e responsabil de Popești-Leordeni! Ce vrei mai mult? …. Chițu îi dă telefon azi: „Dana vezi că mâine trebuie să vin, să controlez obiectivul după Aleea Oituz nr.6 !” Apoi, asta, „Domnu’ Chițu da’ nu ați putea trece deseară pe la mine?” Eu am auzit-o când vorbea… Și îi dă telefon lui Marius, căcat, cum îii zice, și spune: „la ora cutare să fii la mine. Să ai și tu o sticlă de whiskey, un cartuș de țigări, să ai și niște bani la tine. Un 10-20 de milioane!” Vrei să îți mai spun ceva? Cred că ți-am spus tot!

Cetățean: Înseamnă că a trecut pe aici…

G.T.: Dacă a cerut dosarul, nu cred că a trecut. Dar, probabil, urmează să treacă! Nu știu să îți spun. Că, mai nou, când vorbea la telefon, o făcea de pe scaun. Acum, când vede că o sună anumite persoane, își ia telefonul și pleacă să se plimbe prin curte. Să nu auzim noi ce și cu cine vorbește!

Cetățean: Cu asta am lămurit. Ce se mai aude pe acolo, cu ăștia. Că îi cheamă, că?

G.T.: Nimeni nu vorbește nimic. secretara aia, Mirela, vine și îi zice lui Dana să vină la ei. Ce hârtii primește de la Registratură, și le ia și le bagă în sertar, eu ce să îți spun? Primarul nu discută cu nimeni. E foarte… Discută doar cu Mirela, cu Robert și atât. Eu, care l-am ajutat să iasă primar în 2012 și am fost … De unde îmi spune „frățiorul meu!„, acum nici nu trece pe aici. Bine, domnu primar… Dacă îi zic că am niște probleme, îmi zice să încerc să mi le rezolv singur! Adică, ia muie! Asta e. Eu nu fac parte din clanul lor! Bă, mie nu îmi e frică chiar dacă e unu noaptea și văd o mașină pe cameră, aicea. Știu că e vreunul care a venit să-mi dea muie, dar nu e Poliția!

Cetățean: Ei dorm liniștiți!

G.T.: Offf. Dorm liniștiți pentru că se bazează … O au pe dana la mână, o au pe Mirela, îl au pe ăla, îl au pe ăla. Daaaa, offf, uite aicea blocul: ți-am mai spus și îți repet încă o dată. Conform PUG-ului, nu se pot aproba autorizații pentru construcții care depășesc mai mult de două niveluri de construcțiile învecinate! Eu am casă parter și ăla a făcut P+3. El nu avea voie să facă decât P+2. Și am stat, ți-am mai spus, până în Vinerea Mare, că am aflat că o să facă și etajul IV! Norocul meu că ăia, de vis-a-vis, de pe Agnes, i-au făcut reclamație. S-au dus la Instanță, la Inspectorat… Au venit ăia în contro, și i-au zis: „băi, taie mustățile. Că, și așa, tu ai cât ai!” I-au dat amendă de vreo 20-30 de milioane, pula mea, și au rămas prieteni. N-are studiu de însorire, n-are nimic! Tot cu Dana a rezolvat! Sunt lucruri care se văd!

Cetățean: Pe ce se bazează el?

G.T.: Nu auzi că o susține financiar pe Mirela, care e secretara primarului? Ce pula mea vrei să îți zic mai mult?

Cetățean: Se construiește așa, alandala… Mai ales că știe că…

G.T.: Îl doare în pulă. Se pișă pe reclamații. El (nm. dezvoltatorul ) se bazează pe Mirela, pe primar, pe Dana. Ce să-ți mai spun, Gigele. Mă tot întrebi de atâta timp, eu îți spun și tu iar mă întrebi!

Cetățean: Da instanțele astea nu fac altceva? N-am nicio șansă? Măcar să știu și eu…

G.T.: Norocul tău este să dai peste un judecător și un avocat corect! Asta e singura ta variantă. Altfel belești pula! Îți dai seama că dacă Mirela se duce și îi bagă limba în ureche , cu „domn’ primar, hai să-l ajutăm că e prietenul nostru… ” Că eu îți spun un lucru: primarul joacă în altă ligă! Că dacă se duce și îi duce, ăsta, lui Mirela o mie de EURO seara asta, nu se duce asta să îi dea primarului 100 de EURO: îi ia ea pe toți! El are alte afaceri, pe zeci de milioane! Dar ăsta e omul de influență, care face totul!

Va urma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here