Modul în care lucrurile se produc în dezvoltarea Popești-Leordeni nu sunt gri: au accent de negru profund! Problema care se pune, în ochii cetățeanului, ține de factorul „penalizare”. Nimeni nu taxează, într-un mod sau altul grotescul situației pe care o trăim. Atât cetățeanul cât și legea par să absoarbă, precum buretele, toată promiscuitatea cotidiană și să o transforme în obișnuință.

Dezvăluirile făcute, involuntar, de omul care ocupă postul de inspectorul șef de la urbanism (Gheorghe Troi) pot reprezenta declicul care să pună rotițele organelor competente în mișcare. Ce-i drept, în spatele modului în care aceste înregistrări au ajuns la mine, există și o mică tentativă de manipulare, cred eu, produsă chiar de către unul dintre capii răutăților care se produc în localitate (cel puțin în ultimii doi ani)! Și despre asta vom vorbi, dar la momentul potrivit. Până atunci, să lăsăm povestea stenogramelor să continue!

Pe data de 10 iunie 2021, Primarul Petre Iacob se pune în gardă și începe să facă propriile săpături: „De unde are Stoica informațiile?” Dovadă că în Popești-Leordeni tot ce se produce pute: a bani murdari și ilegalități!

Cetățean: Auzi, cum m-am comportat azi: am greșit, am…

Gheorghe Troi: Te-ai comportat senzațional. M-a chemat primarul și m-a întrebat: „de unde putea să ia ăla, al lui Stoica, informații din Primărie?” I-am spus că nu cred să fie informații din documente de aici! I-am spus că eu nu ți-am dat vreo informație!

Cetățean: Mi-a zis dana! Nu am fost la ea?

G.T.: Nu puteam să zic că Dana. Se prindea Dana că… de unde știu eu că…? Nu avea rost… I-am spus că nu ți-am dat ncio informație!

Cetățean: Cred eu că Mirela m-a văzut pe geam și ce o fi zis: „a intrat acolo! Ce o fi zis: s-a dus la…” Până la urmă: ce informații să îmi dea? De unde și până unde. Eu am fost, am vorbit cu Daniela, apoi cu mata și m-am dus acasă! Eu nu am vorbit cu nimeni că i-a dat lu ăla, că…

G.T.: „Băi, Troi, de unde știe ăla tot?”- zice primarul. Habar nu am, domnu primar! – i-am zis. „Cineva de la voi i-a dat documente!” – zice el. Eu i-am zis că iau icoana și mă jur că nu i-am dat niciun document. Știți că sunt băiat de preot. Mă jur pe ce vreți dumneavoastră că nu i-am dat nimic. M-am întâlnit cu el acum vreo două săptămâni, prin Mega sau prin LIDL, și m-a întrebat dacă ăla și-a luat autorizația! Ce trebuia să-i spun? Da’ vă dați seama că eu nu eram în LIDL, cu autorizația ăstuia, să îi dau lui informații. I-am spus că nu face bloc, ci duplex cu P+1+2 retras. Astea sunt informații care apar și pe site!

Cetățean: Nu știam. Oricum, nu îți dă multe detalii pe site-uri!

G.T.: Eeeeee… Îți dă autorizația, numele firmei și adresa!

Cetățean: Da de unde și până unde te-a chemat el pe mata: imediat ce am plecat eu sau cum?

G.T.: Nuuu. Înainte să vii tu… Păi, da… Eu mia- păstrat poziția: nu pot să mint că nu-l cunosc pe Gigi și pe taică-su. Îi cunosc dă…. Apoi zice: „Cineva i-a dat copii, i-a dat poze după documente!

Cetățean: Nu-i adevărat!

G.T.: Domn primar eu nu am luat niciun document să dau la nimeni. Am o vârstă, am părul alb și știu că nu am voie să fac asta! Că la dosar, la Poliție, sunt informații din dosar!

Cetățean: Cine a fost acuma: a fost chemat cineva?

G.T.: Păi nu ți-am zis că a fost chemat alaltăieri țiganul? …. Apoi i-am zis lu primaru: eu nu am nicio treabă nici cu Stoica și nici cu Marius ăsta de la B…căcat. Așa i-am zis. dacă vreți, eu sunt sincer. După ce a făcut actul de vânzare, a venit la mine și m-a rugat să-i fac numărul factorial și vă spun cinstit că eu mai repede țin cu ăla decât cu Stoica. I-am dat-o și eu, cotită! A venit la mine, să-i fac număr factorial de pe o zi pe alta. A venit la mine cu o sticlă de Jack Daniel’s , adică ăla a fost cumsecade. Cum să îl dau eu pe ăla în primire? Credeți-mă că nu știu nimic! Știu că construiește acolo, știu că terenul e cumpărat de la Stoica. Ce probleme au ei eu nu mă bag

Cetățean: Corect!

G.T.: Pe mine m-a chemat Mirela (nm. secretara primarului) anul trecut și m-a pus să îi aduc din arhivă autorizațiile din 2006, 2007, când a construit acel garaj, magazin sau nu știu ce. Eu i-am adus, cu ce a construit Stoica, lui Mirela. E Mirela așa? „Nu, Mirela, nu e. Da, domnu’ Troi, dar ăla are informații„- zice primarul. Nu știu, zic, dar dacă mă bănuiți pe mine… Îți spun: scârba asta…

Cetățean: Dana sau Mirela?

G.T.: Mirela…Bă, Mirela e pe furat pe față . Și e în stare să și mintă numai să îi dai informații! Ea e conștientă că până să vină ăsta primar, sugea pula pe Centură! Să dea Dracu în ea dacă nu sugea pula pe Centură! Avenit ăsta primar și, dintr-o dată, are apartament cu două camere. Bine, i-a luat și mașină în al doilea an…

Cetățean: Ăla, VW-ul

G.T.: Da, dar a omorât o femeie pe trecerea de pietoni (nm. a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare!) Ferească Dumnezeu! Unii zice că era beată. Așa zice! Bă, e urât, ferească Dumnezeu. Dar vezi tu? primarul a dat sute de milioane până acuma. A dat și la aia cu copilu, pe care a omorât-o… Băi, a omorât un om pe trecerea de pietoni. E infracțiune, să fie clar. Și treaz dacă ești, tot infracțiune se numește.

Cetățean: Corect.

G.T.: E dosar penal, e caz penal. Băi, ai omorât un om pe trecerea de pietoni! N-ai nicio scuză, nicio circumstanță atenuantă…Nimic, nimic, nimic! Încă nu e închis dosarul: i-a dat, în faza inițială, 5 ani cu executare, pe urmă i-a dat doi cu suspendare… Ăia au redeschis dosarul. Au contestat sentința și se judecă.

Cetățean: Păi și dacă a dat primarul atâția bani, nu și-a retras aia plângerea?

G.T.: Baba are trei copii. Și vrea toți ăia bani! Nici nu vreau să știu: îmi bag pula în mă-sa!

Cetățean: Ia zii cu asta. Până la urmă cum s-a…

G.T.: După ce ai plecat, Dana a zis: vrem să „mâncăm”, dar nu mă bucur nicicum. Că tu ești pârâcios!

Cetățean: Dacă nu eram pârâcios, nu ajungeam aicea: făcea bloc cu 4 etaje și aia era!

G.T.: Am tăcut din giră. M-am făcut că nu o aud și ne-am apucat să mâncăm. Și a intrat Mirela… „Ce-i, Dana: a fost prostul ăla de Stoica pe aici? Că am auzit că a fost pe aici!” Ea te-a văzut prin curte. Dana să știi că are informații! Dana s-a enervat și i-a zis că-i strică și ea pofta de mâncare!

Cetățean: Un mincinos, primaru. S-a bazat foarte mult pe Mirela și pe țigan!

G.T.: El e prieten cu ei. El i-a dat echipă lui țiganu de i-a construit acolo, în Berceni, casă!

Cetățean: Și atunci ce să mai zici?

G.T.: De aia țiganul pune curul pentru el și pompează, dar…

Cetățean: Și, în final zici că…

G.T.: Da, în final, primaru a zis că nici nu mai știe ce să creadă. I-am zis: crezi ce vrei. Eu iau icoana și jur că nu i-am dat nicio informație! Nu i-am dat documente…Sunt la la Poliție documentele!

Va urma!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here