Mutat în Popești-Leordeni din 2014 am avut, din păcate, de a face cu Poliția din Popești-Leordeni în câteva situații. De fiecare dată, atunci când a fost vorba despre cauze potențial penale, instituția condusă de comisarul Cătălin Ciocoveanu a reușit performanța de a soluționa dosarele după ce s-a prescris fapta!

Una dintre problemele cu care m-am confruntat s-a produs în seara zilei de 7 august 2015. Atunci am fost atacat cu sabia și amenințat cu pistolul de către un personaj care se lăuda că este nepotul lui Nicu Gheară și care, vizibil, părea afectat de alcool și/sau de consumul de substanțe halucinogene. Imediat ce am ajuns la Poliție, am dat detalii despre domiciliul individului, precum și despre mașina cu care se deplasa în acel moment. În loc să încerce să îl rețină în trafic, polițiștii din Popești-Leordeni mi-au recomandat ferm să îi las să își facă treaba și să nu le mai spun care este procedura în astfel de cazuri.

Vezi aici textul de atunci:

M-am conformat, ulterior revenind către respectiva instituție cu apeluri telefonice care aveau menirea de a afla în ce stadiu este dosarul. De fiecare dată mi s-a spus că „ancheta este în lucru și nu putem dezvălui detalii despre stadiul acesteia”. Om de bună credință, am marșat pe profesionalismul agenților conduși de ilustrul comisar șef Ciocoveanu și am așteptat deznodământul. După atâta așteptare, am și uitat că mai exista respectiva anchetă. Totul până în 7 august 2018…

În acea zi am fost chemat la serviciul de arme și muniții din cadrul IPJ Ilfov. Un anume comisar Moacă mi-a comunicat faptul că este vorba despre fapta petrecută cu 3 ani în urmă. Am întrebat de ce a trenat așa de mult ancheta atâta timp cât existau suficiente elemente în urma cărora infractorul să fie chemat la audieri. Atât de multe încât orice tembel putea dezvolta dosarul. Darămite ditamai ofițerii de la celebra secție de Poliție din Popești-Leordeni, recunoscuți la nivel național pentru multitudinea de cauze grele, rezolvate înainte de termen!!!

În fine. Lăsând caterinca la o parte, domnul Moacă mi-a recunoscut faptul că „dosarul abia a ajuns la noi, motiv pentru care v-am și chemat la alte audieri. De ce a durat așa de mult ancheta la Popești-Leordeni? Nu știu să vă precizez!” În schimb, am plecat spre casă cu asigurări că lucrurile nu au cum să rămână așa, că autorul atacului cu arme letale va fi pedepsit… Încă o dată am dat gir Poliției Române!!!

31 mai 2022. În timp ce mă pregăteam să fac un duș și să plec pentru a rezolva anumite lucruri, un vecin mă inoportunează și îmi spune că este în posesia unei adrese venită pentru mine de la Parchetul Ilfov. Mi-a lăsat omul țidula în cutia poștală, am intrat în posesia ei și m-am dus să văd despre ce este vorba. Precum în filmele cu proști, da cei mai mari proști, aflu că dosarul a fost clasat. Procurorul Marian Chiagă îmi și explică, pe un teanc de pagini, motivul clasării speței și nepedepsirii infractorului: „se constată că în cauză termenul general de prescripție a răspunderii penale în prezenta cauză s-a împlinit la data de 07.08.2008 pentru infracțiunea de amenințare și la data de 07.08.2020 pentru celelalte infracțiuni reținute, având în vedere și împrejurarea că nu a existat niciun fel de întrerupere a acestui termen

Așadar, chit că nimeni și nimic nu i-a împiedicat pe polițiști să-și facă treaba, cercetarea a trenat atât de mult încât faptele s-au prescris!!!

Acum, cu blândețe și respect deosebit pentru uniforma pe care o purtați, vă întreb pe voi, ăia care v-ați ocupat de acest dosar: bă, labelor care sunteți labe triste, voi sunteți handicapați, incompetenți sau corupți? Sau sunteți trei într-unul? E o întrebare, nu o afirmație. Adică, vă sfătuiesc să citiți foarte atent asta, nu precum o faceți cu documentele care ajung la voi și se pierd prin biroul lui Petre Iacob. Și nu mă contraziceți pentru că am și probe!!!

Revenind la dosar, Legea Penală spune așa: „autoritățile trebuie să aplice legea ferm și de îndată ( …) Toate plângerile penale trebuie să se soluționeze și să se efectueze ancheta penală într-un termen rezonabil„. Care e termenul rezonabil aici, măi, oligofrenilor? Cumva e ăla conform căruia toate îs bune și frumoase dacă reușim să tragem mâța de coadă suficient timp încât să se claseze povestea?

Mă, profesioniștilor care nu sunteți, în acest caz nerespectarea principiului de termen rezonabil a condus la împlinirea termenului de prescripție a plângerii formulate de către mine, iar infractorul a rămas nepedepsit. Conform documentelor venite de la Parchet, nici măcar o declarație nu ați luat de la cel care m-a atacat cu baioneta, mi-a distrus bicicleta (tot cu baioneta) pentru ca apoi să mă amenințe cu pistolul din dotare!!! Așa-i că nu s-a întâmplat nimic grav și cetățeanul nu a fost pus vreun moment în pericol? Așa-i că voi m-ați apărat atât de profesionist încât l-ați scăpat pe derbedeu de o posibilă condamnare cu executare? Nu vreau să mă gândesc la faptul că între anchetă și decizie s-ar fi putut interpune foloase materiale. Nicidecum pentru că știu că sunteți curați ca lacrima. Însă, întreb precum prostul: ați respectat ceva din principiile de anchetă, precizate de Legea Penală și enumerate mai sus? Cu siguranță, nu! De ce?

Tare mi-ar plăcea un răspuns care să vină din partea noului șef al Poliției Popești-Leordeni. Că tovarășul Ciocoveanu s-a cărat de aici. Unde? Habar nu am…Probabil, în pădure, să dea mâna cu…

Cine este Cătălin Ciocoveanu, omul care a condus Poliția Popești-Leordeni?

Ei bine, comisarul șef Ciocoveanu este unul dintre cei mai apreciați ofițeri pe care Poliția Română i-a avut în localitatea în care am domiciliul. Firește, nu de către cetățeni, ci de către personaje precum primarul Petre Iacob sau posibil infractori precum cel care m-a atacat în plină stradă!

Cătălin Ciocoveanu este cel care, în plină pandemie, când totul era închis și lumea obligată să stea în casă, le-a transmis subalternilor să caute bețivii care circulă cu mașina pe stradă și să-i amendeze!

Conform celor susținute de către sindicatul Polițiștilor, Cătălin Ciocoveanu este „un inginer silvic ajuns în mod dubios, ofițer de politie„. Care, prin cinste și onestitate a făcut totul încât a reușit să falsifice documente oficiale în cadrul Poliției Române. Aceași sursă, scria în 2016 următoarele: „În pozele de mai jos, aveți ocazia să observați cum se calculează orele de muncă la Poliția Popești-Leordeni (IPJ Ilfov). Aparent același document, dar într-unul orele de muncă au fost diminuate discret de catre cms sef Ciocoveanu Catalin, seful Politiei Popesti Leordeni. Basca, ambele documente poarta semnatura sefului IPJ Ilfov, cms sef Ruseanu Ion Oratiu. Va asteptati ca doi ofiteri care denatureaza realitatea intr-un inscris oficial sa fie pedepsiti sub o forma sau alta. Gresit. Ciocoveanu e bine mersi pe functie, protejat de sefi, iar Ruseanu a fost recent promovat director la Directia de Ordine Publica in IGPR. Cine a cazut de „Acarul Paun” in treaba asta? Agentul de politie Herasteanu, cel care a reclamat ilegalitatile lui Ciocoveanu la MAI si DNA, este cercetat penal de IPJ Ilfov pentru sustragere de inscrisuri oficiale ( documentele falsificate de sefii sai ierarhici, Ciocoveanu si Ruseanu). Ce ziceti domnule ministru Toba Petre, cazul lui Herasteanu nu va „misca”? Chiar sunt fapte pentru care Ciocoveanu sa primeasca atentionare si mustrare disciplinara, iar Ruseanu sa fie promovat?

1 COMENTARIU

  1. Pe principiul cainii latra, ursul trece, nu s-a schimbat nimic. O basculanta mi-a deteriorat gardul cu mine in curte, iau numere, fac poze la masina, tamonare, eveniment rutier, declaratie la politia Popesti. Dupa 8 luni nu primesc nici un raspuns. Abia dupa trei petitii scrise la IPJ primesc in sfarsit, dupa 11 luni actele pentru despagubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here