În urmă cu câteva zile îmi duceam soția la muncă, iar radioul mașinii era setat pe Rock FM. Pe amfitrionul emisiunii l-a mâncat în fund și s-a apucat să vorbească despre mâncăruri exotice, Tajine fiind una dintre ele. Nu mai mâncasem de câțiva ani, motiv pentru care mi s-a pus pata pe găteală.

Preparatul ăsta își are sorgintea Maroc, dar știu că este comun și în bucătăriile din Alger, Tunisia sau Africa de Nord. Este foarte gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 0,5 Kg cartofi;
  • 1 ceapă mare
  • 1 păstârnac;
  • 6 căței de usturoi;
  • 2 morcovi;
  • măsline;
  • sare, piper, verdețuri uscate (busuioc, cimbru, dafin);
  • 1 linguriță praf de curry;
  • 1 linguriță ghimbir;
  • 1 linguriță de boia de ardei iute;
  • suc de lămâie;
  • stafide;
  • un măr roșu

Cea mai complicată treabă o reprezintă timpul de preparare: pulpele trebuie ținute la marinat 2 ore! Baițul necesar se prepară, folosind ulei de măsline, sare, piper, verdețuri uscate (busuioc, cimbru, dafin), curry si ghimbir.

După ce carnea de pui s-a marinat, ungem cu ulei de măsline baza vasului de lut și  formăm un pat din felii de păstârnac, cartofi, morcovi, ceapă, usturoi, mere roșii și stafide. Peste ele  presărăm boia de ardei iute. Deasupra se pun bucățile de pui și sucul de lămâie. 


Se bagă la cuptor și se lasă la 250 de grade pentru 40 de minute.

Poftă mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here