Viața este crudă și nu întotdeauna îți arată că drumul pe care îl parcurgi este unul menit să îți împlinească așteptările. Vorbesc din experiență, chiar dacă nu am trecut prin momentele pe care le descriu. Și nici nu vreau să mi se întâmple…

Aseară, în jurul miezului nopții, m-am întors de la o zi de naștere: sărbătorisem o bună prietenă, popeșteancă -prin adopție- și ea. M-am uitat pe paginile de Facebook și am observat un meleu informațional, grupat în jurul unui subiect: „Tată pentru 6 luni!” Deși nu sunt adeptul poveștilor triste, de viață, nu m-am putut abține și am dat click. Am fost direcționat pe un blog, unde era descrisă durerea unui băiat de 30 de ani, tată al unui copil de 6 luni, operat pe cord și diagnosticat cu cancer pulmonar. Din ce pricep, omul ăsta nu a fumat vreodată în viața lui, dar boala l-a căutat precum acul în carul cu fân. Din păcate, l-a și găsit!

Omul din poveste nu-mi este necunoscut: ca nume! Personal nu-l cunosc, dar am avut câteva tangențe cu el în mediul online. Nu plăcute: deși nu mă cunoaște, a avut nenumărate accese în care manipularea l-a determinat să mă catalogheze în fel și chip, să mă bălăcărească și să desconsidere în ultimul hal.

Firește, nu meritam tratamentul lui: lucrurile pentru care ajunsesem să fiu hulit țin STRICT de dorința pe care o tot am: Popești-Leordeni să graviteze pe o orbită a civilizației. Atât!

Ca și el, și eu am o familie: țin la ea și mă doare când știu că citește sau află noutăți despre mine citind bazaconiile expuse pe Facebook sau bârfele care derivă ele. Mai mult, chiar am fost curios să aflu ce l-a determinat să vorbească mizer despre o persoană pe care nu o cunoaște, care, în fond își dorește ca și el să o ducă mai bine în localitatea în care a ales să trăiască alături de cei dragi. N-am avut cine dialoga: înverșunarea îi era prea mare…

Cu toate astea, am învățat că un om nu trebuie hulit doar pentru că nu-i de acord cu tine sau pentru că nivelul pe care îl are nu îi permite să vadă mai departe de „adevărul” inoculat de alții. Am ales să îl ignor și să-l las să își rezolve propriile conflicte, nutrind speranța că totul se va îndrepta atunci când evidența îi va arăta că a greșit. Și, dacă orgoliul nu-i bate rațiunea, într-o zi poate că își va cere scuze….

Textul citit aseară mi-a relevat un om măcinat de boală, într-un moment crucial al existenței sale: tocmai ți-a făcut Dumnezeu cadou lumina unui copil, ai rate de plătit la banca prin care ți-ai luat casa etc. Iar tu, capul familiei, te-ai pricopsit, din senin, cu o problemă care nu pare a avea rezolvare. Ei bine, rândurile astea m-au răvășit și mi-au readus pe retină aspectele pentru care am intrat în rândurile cercetașilor României: să fac fapte bune și, prin ele, o lume mai bună!

Crezul ăsta mă face să uit de problemele expuse mai sus și să lupt, alături de familia lui. Să încerc să-i dau o șansă la viață. O merită: nu este nici mai bun și nici mai rău decât alții. Este un simplu om, format din calități și defecte, care are și o mogâldeață de om pentru care merită să fie ajutat să trăiască și să lupte pentru viață!

Acum e la terapie intensivă, luptă cu viața sa pe 2 fronturi: inima și plămâni. Ambele fragile, ambele afectate. Are nevoie de multă putere, dar și de mulți bani. Pentru început, 30.000 lei, cât să acopere intervenția pe cord. Suma ce crește cu 1.500 de lei / zi de spitalizare. Bani prea mulți pentru o familie tânără. Apoi, alți bani vor trebui pentru tratarea cancerului abia descoperit. Nu știm încă parcursul, Dan a picat din picioare.

M-a fascinat emoțional și faptul că am observat cum comunitatea mămicilor din Popești-Leordeni s-a catalizat și a organizat pentru acest week un event caritabil cu burgeri, gyros, crispy si bufallo wings, platouri, deja celebrele clătite cu ciocolata sau dulceață. Toți banii strânși vor merge către Dan Grigore, omul despre care vorbesc!

Apelul meu se îndreaptă către toți oamenii care mă cunosc, către comunitatea cercetașilor, către oricine dă click și își aruncă un ochi peste poveste: haideți să-l ajutăm pe Dan, să-i dăm șansa să consume cât mai mult din visul său!

Donații se pot face in conturile IBAN:

– LEI: RO66INGB0000999901781516  – EURO: RO56INGB0000999910125830  Nume Beneficiar: Maria Cristina Grigore (sotia lui Dan Grigore) Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala Detalii plata: DONATIE (neapărat, mențiunea DONAȚIE, să nu se trezească și cu ANAF pe cap!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here