În urmă cu 4 ani am spus că în zona nouă din Popești-Leordeni este atâta mizerie încât nici măcar popa nu vine cu Boboteaza, Nașterea Domnului etc. Adicătelea, nici măcar ăștia, care n-ar rata o secundă prilejul de a mai face rost de niște bani cinstiți, nu se încumetă în aventura propusă printre mocirla apărută la margine de civilizație.

Anii au trecut, lucrurile au evoluat: pe Drumul Fermei te mai dai accidental cu caiacul (nu pentru că Primarul Care Nu Este ne-ar fi tras canalizare, ci pentru că ne proptește câte o vidanjă, la gură de canal, la fiecare ploaie mai serioasă), peste drum de Biruinței nu mai faci grătare și nici nu mai pui capcane pentru fazani (cumătrul Pepi și toată pleiada de „dezvoltatori” și-au tras blocuri de câte 7 niveluri) etc. Și s-a mai produs ceva: popa și-a făcut curaj și ne-a anunțat că în perioada următoare ne bate la ușă!

4 ani i-a luat parohiei care, probabil, ne are în evidență pentru a găsi modalitatea prin care să intre în contact cu noi. Într-un final, grației tehnologiei avansate (tastaura de la PC și imprimanta laser) lucrurile s-au pus pe făgașul normal. Astfel, printr-un afiș lipit la intrarea în fiecare bloc, părintele de cartier ne-a anunțat că poate striga din toți rărunchii: EVRIKA: V-am găsit, mă!!!

Nu știm acum cum o să decurgă datul cu busuiocul prin locuință: cântări live sau pe bandă magnetică (că tot se poartă treaba cu slujbe înregistrate și redate la amplificatoarele din curțile bisericilor), pupat de cruci și udări cu apă sfințită, iar la final cu bon fiscal tăiat după ce lumea duce mâna la portofel!?

Rămâne de văzut…cine știe, poate vine popa chiar cu POS-ul după el și ne ia banii dupe cardul de salariu. Vedem…

Cum o să vedem și unde va duce nebunia care se dezvoltă în câmpul de peste strada Biruinței. Spre exemplu, cei care dezvoltă ansamblurile de locuințe Apollo, vor construi bloace a câte 7 niveluri dupe ultimele standarde în materie de hurbanism: distanța între bloace va fi de fix 4 m (ați citit bine, nu-i banc de Sărbători de iarnă)!!!

Scuzați tastarea, dar nu mi-a ieșit mai românește de atât. Motivul? Până și limba română a început să se exprime dupe chipul și asemănarea mizeriei pe care autoritatea locală ne-o servește pe post de civilizație urbană!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here