Europarlamentarele au adus USR-PLUS un val de simpatie incredibil în Popești-Leordeni. E vorba de palma primită din plin de PSD și PNL, ca reacție la toate nelegiuirile pe care le-au produs în localitate în aceste 3 decenii de democrație. Însă USR nu este un câștigător, nici pe departe…

Procentul de peste 40% din sufragiile adunate de la cei 21 de mii de electori, în Popești-Leordeni, par să arate cine-i jupânul aici. Pe linia scurtă a judecății, formațiunea păstorită de Andrei și-a luat partea leului și arată că este iubită de către oameni.

Însă, privind atent la cum se produc lucrurile în partid, afirm cu tărie că ei au plecat pe un drum extrem de alunecos: cine nu-i cu noi, e împotriva noastră (!) o să se răsfrângă negativ împotriva lor. Iar Alegerile Locale nu-s departe: bat la ușă!

Urmăresc grupurile de Facebook, principalul formator de opinie de pretutindeni, și nu pot să nu remarc falsitatea unei iubiri necondiționate față de binele urbei. Nu pot să nu observ că orice acțiune civică este foarte bună pentru susținut doar dacă vine din partea lor…

O să spuneți că au achiesat la demersul meu, legat de dezastrul produs cu Pădurea Cercetașilor. Nu trebuie să o ziceți, o spun apăsat chiar cei la care fac referire… Frumos gestul, dar mi-ar fi plăcut să o facă ca cetățean, nu ca politician. Nu trebuie să te mobilizezi pentru un ideal doar pentru că o cere partidul. trebuie să o faci pentru că simți asta… Ori ei îmi demonstrează doar prima parte a afirmației…

Imediat după ce am spus public că nu cred în proiectul electoral propus pentru Parlamentul Europei, marea iubire dinpre noi s-a rupt. Nu mă deranjează, nu le-am propus vreodată uniunea sentimentelor noastre. În schimb, îmi arată goliciunea spiritului civic pe care îl tot clamează…

Deunăzi cetățeanul George Drăghici (liberal, din ce înțeleg!) a ieșit și a propus să facem ceva pentru a stopa nenorocirea numită „groapa de gunoi Glina”. Observ că sunt o sumedenie de cetățeni care ies și afirmă că îl spijină public. Nu și USR, care se ascunde după ideea că „Zainea deja face tot felul de demersuri în acest sens”. O regulă a jocului democratic arată că puterea vine din mase, din presiunea civică: schimbă baza piramidei că vârful ei se va prăbuși! Cu alte cuvinte, cu cât suntem mai mulți calați pe ideile ce vin în sprijinul cetățeanului, cu cât suntem mai uniți…e mai bine. Nu și în cazul USR, care caută nodul din papura ălorlați.

Închei prin a vă spune, dragi consăteni (că ăsta nu-i oraș!), că procentul obșinut la Europarlamentare e putred. La Alegerile Locale nu vor mai vota nici cei 4 mii de romi aduși de PSD din toate colțurile și nici cei care nu au CI-uri de Popești-Leordeni. Iar aritmetica ne arată că, dacă scoatem din ecuație cei 6 mii de electori aflați pe listele suplimenatre, socotelile se împart nițel altfel prin urbe.

Ritmul prezent o să arate că în 2020 PNL și PMP se vor transforma fix în ce este USR în prezent. Nu pentru că ar fi mai frumoși, mai brezi sau mai cool: ci pentru că știu să-și mestece mai bine pornirile și acțiunile pe care le pregătesc.

Așa că vă provoc să lăsați dracu orgoliul în biroul de partid și să vă comportați altfel în raport cu cetățeanul. Eu, unul dintre ăștia care trăim în localitate, nu sunt dispus să schimb cioara din colivie cu stăncuța de pe gardul ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here