Pot fi considerat plictisitor, insistând pe acest subiect. Continuu și vă voi provoca permanent dintr-un singur motiv: Pădurea Cercetașilor nu este a lui Ciutescu și nici a celor 1600 de copii care au muncit la ea…. Aparține localității și reprezintă gura de oxigen după care plângem cu toții că ne lipsește.

Plecat la drum cu șanse minime de reușită, proiectul Pădurea Cercetașilor a reușit, după un an de scandal cu Administrația Locală, să fie implementat. Astfel, 3,6 ha de teren ocupat cu resturile de la Cutremurul din 1977 au fost plantate cu 24.500 de puieți din speciile stejar roșu, ulm, tei, frasin, sânger.

În noiembrie 2018, 1400 de cercetași și 26 de localnici au înființat Pădurea Cercetașilor. Ulterior, în martie 2019, alți 300 de cercetași au finalizat plantarea din Popești-Leordeni

Au urmat alte șicane, venite din partea unor oameni iresponsabili (care au intrat cu buldozerul peste munca copiilor!) și a UAT Popești-Leordeni. S-a realizat chiar și o mascaradă de recepție a lucrării, în care viceprimarul Constantin Mitran a încercat să le bage în cap, până și reprezentanților Romsilva, insistând lucrurile sunt la superlativ pe suprafața împădurită gratuit de către Cercetașii României și EcoAssist.

În urmă cu două săptămâni l-am sunat pe primarul Petre Iacob, pe care l-am „împăunat” acum 5 ani cu titulatura de Primar Care Nu Este. Am vrut să-i reamintesc faptul că în parteneriatul încheiat scrie negru pe alb că Administrația Locală se va îngriji, prin lucrări agrotehnice, de ceea ce reprezintă Pădurea Cercetașilor. De ce are obligația asta? Pentru că locul ăla devine un bun de neprețuit pentru localitate și numai niște imbecili pot spune că nu-i așa!

M-a asigurat că totul e sub control și că pe tarlaua în cauză se muncește cu drag și spor. Nu l-am crezut, pentru că îl știu de mincinos patetic, dar am zis că poate, poate are dreptate. Nu mi-am băgat ochiul pe acolo din simplul fapt că am fost foarte prins cu treaba la firmă și cu organizarea unor activități de voluntariat, legate de programul educațional „Cercetașii României”.

În urmă cu două zile am fost apelat de către un număr necunoscut. Am fost întrebat dacă știu de nebunia existentă pe locul în care ne-am pus atâtea speranțe… Apoi am primit niște fotografii, în care îmi erau înfățișați 4 lucrători de la Primărie, care încercau să dea cu sapa prin bălării… În antiteză ne era arătat locul de lângă: balta de pescuit din Popești-Leordeni. Nimic de zis, arăta super… balta, nu pădurea. La nici două ore am fost informat că respectivii lucrători și-au strâns jucăriile și s-au pus la umbra de lângă lacul de pescuit. Poate au dat și la pește, nu știu, dar tare mi-ar fi convenit să scoată din eleșteul cu cântec un primar de calitate…

În toată perioada amintită am sperat că opinia publică ( am tot vorbit despre subiect!) se va ralia și va apăra proiectul cercetașilor. Am crezut că inclusiv reprezentanții partidelor politice o vor face, vor demonstra că au spirit civic și merită girul nostru la „localele” din 2020. Niciunul dintre acești oameni nu s-au deranjat să ridice un deget pentru a se asigura că lucrurile merg pe făgașul normal. Petre Iacob minte de îngheață apele (deși pădurea este plasată fix în spatele propriei case!), George Adrian Ștefănescu are de făcut vacanțe și pus consilierii PNL să scrie de pe conturi fake că proiectul nu este realizat de către acești minunați copii, PMP-ul pare pierdut în spațiu, iar USR-ul s-a implicat la început, prin câțeva sesizări către Administrația Locală. În rest, după ce am arătat că nu îmi pare viabil proiectul cu care ne-au cerut votul pentru Bruxelles, au dat cu flit implicării. Nu de alta, dar așa-i în Texas: interesul poartă fesul…

Pentru că voi, cetățenii orașului, sunteți așa de „inimoși”, de „interesați” de soarta localității doar când e de dat din clanță pe Facebook, noi, Lupii Ageri Popești-Leordeni, am decis să ne mai implicăm încă o dată și să încercăm să salvăm ce se mai poate. Așa că începând de astăzi, pe măsura timpului liber și a banilor de care dispunem, ne-am apucat să tundem cu motocoasa bălăriile care sufocă micuții copăcei. Nu de alta, dar unii deja s-au prăpădit, iar pe voi (aproape toți!) vă doare în bască.

btr

În numele celor 1600 de copii, în frunte cu Administrația locală, vă spun atât: RUȘINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here