SCM Craiova a devenit regina de argint a Europei. Asta, numai pentru că aurul coroanei se dă în Final Four-ul din Ungaria.

5000 de olteni au luat cu asalt polivalenta din noul complex sportiv al Băniei. Pe lângă ei, și toată clasa politico-administrativă a Cetatei Banilor. Cu toții au venit să vadă minunea pregătită de Bogdan Burcea, dar dusă la groapă de problemele economice cu care se confruntă.

Vipers Kristiansand a fost adversarul din ultimul act al competiției. Echipă cu multe campioane olimpice, mondiale și europene în lot, nordicele se impuseseră în tur la o diferență de 4 goluri. În handbal nu-i mare lucru, dar…

Pentru majoritatea componentelor SCM-ului a fost ultimul meci disputat sub tricoul alb-albastru. După acest joc nici măcar antrenorul Burcea nu rămâne. Nu pentru că nu și-ar dori, ci pentru că nu va mai avea pe cine să pregătească, cu cine să viseze la marea performanță. Pe parchetul cochetei săli vor păși, din toamnă, doar jucătoare de perspectivă, care vor avea obiectivul de a se face remarcate. Atât…

Impulsionată de fantastica galerie „Blue Lions„, SCM-ul a măturat cu adversarele în retur (chiar dacă, spre final ne-au dat emoții cât pentru o întreagă competiție). Au transformat jocul ăsta în cea mai pură bătălie pentru eternitate, pentru analele de istorie ale sportului cu balonul la semicercul de 9 m. Și au reușit… au arătat că proverbul care spune că „mortul nu se întoarce din groapă” nu are ce căuta în vulcanicul spirit al Olteniei.

Mă iertați, dar ce a fost azi la Craiova nu a semănat a spirit românesc. Mai degrabă a adus cu vulcanul ce erupe mereu, în tribunele de peste Dunăre, la frații ex-iugoslavi.

Ce am văzut în acest meci a semănat cu măcelul pe care am visat să-l prind, mai bine de două decenii, într-o bătălie în care Oltchimul meu să se impună, în finala devenită fata morgană a Capelei.

Felicitări, fetelor!

PS. La ora la care scriu aceste rânduri „repriza a III-a” este în plină desfășurare în Bănie. La ea participă eroinele finalei, precum și sponsorii și administrația orașului. Va fi ultima întânire dintre aceste 3 entități, care au avut ca obiectiv să facă handbalul feminin să strălucească iară la Craiova. Doar una din tabere a reușit să atinngă targhetul: aia de pe teren!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here