Prin natura ei mass-media are rolul de a informa si constientiza populatia de lucrurile care se intampla in jur: bune si rele, creative sau distructive.

Traim intr-o societate care, dupa cum constat, si-a impus ca unic standard de viata si de dezvoltare mizeria, submediocritatea.

Din pacate, mass-media – cea care ar trebui sa aiba un rol crucial in evolutia pozitiva a societatii, si-a uitat menirea. Aproape ca nu mai exista ziar, site, post de radio si televiziune care sa fie interesat de promovarea acestor aspecte. Sau, daca o face, lucrul se produce din pura intamplare sau pentru ca X are o relatie bine pusa printre cei care pot decide sumarul unui jurnal.

De ceva timp prestez voluntariat in cercetasie. Mi-am asumat dezideratul, manat de ideea ca realizarea de lucruri bune iti infrumuseteaza existenta si lasa in urma ta un sentiment imens de mandrie si demnitate. In cei 3 ani de voluntariat pot sa spun ca ma uit cu mandrie in spate: am pus bazele si am dezvoltat un Centru Local puternic, cu activitati care au starnit emotii extraordinare printre copiii si parintii cu care colaborez. Lucrul asta s-a intamplat si cu beneficiarii proiectelor noastre. Pentru ca, da – noi facem fapte bune de foarte multe ori in folosul comunitatii: lucram in beneficiul persoanelor disabile, acordam ajutor umanitar, ecologizam zone verzi, impadurim coclauri pustiite de altii etc.

Un astfel de proiect il traim, de 3 ani, alaturi de ONG-urile „Ateliere protejate” si „Iubeste-ma asa cum sunt!„. De fiecare Craciun si Pasti cca 70 de cercetasi lucreaza obiecte. Apoi le vand, iar banii obtinuti merg spre entitatile mai sus amintite. Au ca menire integrarea in societate a unor tineri disabile. Un scop nobil, cu o incarcatura emotionala incredibila.

Ca om care a lucrat in mass-media aproape toata cariera (peste 27 de ani!), am crezut ca pot aduce a patra putere in stat langa noi. Ca pot transforma acest mic univers romanesc in acea mare lume pe care Occidentul si America o promoveaza prin intermediul cercetasilor. M-am inselat…

Sambata, in Sun Plaza, am organizat un astfel de veniment: munca cercetasilor a fost expusa in obiecte artizanale, cu tematica Pascala. Au fost comercializate chiar de cercetasi. Am strans si ceva bani: aproape o mie de Euro!

btr

Ei bine, mi-am zis ca ei, viitorul pe care batem moneda, se pot constitui intr-un exemplu pentru societate. Un astfel de eveniment oricand reprezenta in exemplul ideal, pe care  il putem urma pentru a face lumea mai buna. Motiv pentru care am trimis invitatii catre televiziunile importante din Romania, precum si catre cele doua mari Agentii de presa: Mediafax si Agerpres.

Dezamagirea mea probabil ca exprima foarte clar reactia de care au dat dovada fostii colegi de breasla. Probabil, chilotii Biancai Dragusanu, linguseala pe langa omul X politic, crimele sau celelalte lucruri bune (din societatea romaneasca) au reprezentat argumentul pentru exprimarea starii de fapt a natiei.

Nu-mi spuneti ca sunt patetic. In acel moment ar trebui sa va uitati in oglinda si sa va intrebati daca intr-adevar sunteti ce pretindeti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here