Primăria Popești-Leordeni și Consiliul Local nu au acordat un leu pentru a dezvolta vreun obiectiv cultural în 2018. Nici măcar pentru un parc, policlinică etc. În schimb, pentru o obscură echipă din Liga 3 au făcut cadou peste un milion de Euro!

Nu cred că dacă îl întrebi pe Primarul Care Nu Este despre cum arată un „unsprezece”, ți-ar putea răspunde. Sunt convins că nici măcar nu știe care este diferența dintre dribling și deposadare. În fond, un primar normal nici n-ar trebui să știe. Dar al nostru Ăl Care Nu Este reprezintă o specie rară…

Revin la fotbalul popeștean, cel cu stadionul construit peste drum de casa lui Pitre Iacob: este beneficiarul unui sac de bani publici. Milionul ăla de Euro reprezintă, în mod normal, doar 30% din bugetul unei echipe de fotbal! Nu de alta, dar cam atât poate acorda Administrația Locală, conform legislației în vigoare…

Ce prestează fotbaliatorii locali de un milion de Euro? Mai nimic, domnilor. Ca unul, care am activat în acest sistem, vă garantez că în Liga 3 99% dintre echipe reprezintă doar jucăria patronului și a Administrației Locale. Nu putem să vorbim despre performanță în niciun fel!

Mulți (unii din obișnuință!) mă vor înjura: că mă iau de fotbaliatorii din Popești-Leordeni, dar și de dragul de Pitre Iacob. Nu, nu mă iau de ei pentru că n-au nicio vină. Ei nu au de ce să se simtă rușinați că mii de Euro le intră în buzunar, lunar, din banii unor amărășteni. Bani care, în mod logic și normal, trebuiau investiți în dezvoltarea societății.

Pă mă, nea Iacob… dacă tot vrei tu să ai oameni sănătoși în localitate, de ce nu construiești terenuri de sport pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul juvenil? Cu un milion de epuroi ai fi făcut ditamai baza de antrenament pe terenul pregătit de construcții dincolo de strada Biruinței. Sau ți-a fost frică de faptul că fi-tu nu mai are cui vinde betoane, iar tu îți limitezi din parandărătul cu care te-ai obișnuit? Sau, poate, ai fi făcut ceva din promisiunile electorale, dar ai fi constatat că în felul ăsta nu ai mai fi tu, Petre Iacob… Nu-i așa: de ce să te uiți în oglindă și să să vezi un om care vrea să devină cinstit?

Pentru cultura ta, de om corect, îți dau să citești declarația patronului echipei Hermannstadt (e din România, stai liniștit!)- aproape promovată în Liga 1. Ține tot de sport (de performanță, de data asta!), dar și de aport de capital din bani publici.

„În trei ani de la înființare, clubul a urcat până la L2, iar pasul spre L1 e deja pe jumătate făcut. Sibiul are acum un buget de circa 600.000 de euro. Primăria ne ajută

Teodor Birt
Teodor Birt

cu circa 30 la sută din buget și cu infrastructura, dar vrem ca, în timp, să diminuăm considerabil aportul autorităților locale, fiindcă așa e mai sănătos. Un Consiliu Local te ajută azi, dar nu știi ce se întâmplă când se schimbă rândurile”. –  Teodor Birț, președintele lui Hermannstadt.

Tu și aplaudacii tăi pricepeți ceva din cele spuse de ardeleanul de pe Cibin sau continuați să ne luați de proști și să tratați banii pe care vi-i dăm anual ca pe ăia de-i aruncați la maneliști?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here