De când cu „violatorul de la Rutieră”, Poliția Română trece prin tot felul de tensiuni interne și externe. La capătul lor se află ministrul Carmen Dan, persoană care mereu găsește vinovați, fără ca ea să fie vreodată de vină.

Carmen Dan a apărut din senin în peisajul „importanților” din România. De când cu „Guvernul Tudose” lumea a aflat de importanta ei existență. Misiune, ar zice unii. Pentru ca lucrurile să nu scârțâie, pentru a avea un sistem polițienesc performant, care să genereze încrederea cetățeanului, Carmen Dan și-a luat tot felul de consilieri prin preajmă. Cu toții provin din sistem, sunt oameni care (pe hârtie!) au menirea de a găsi cele mai bune soluții pentru ca MAI să ajungă ceea ce trebuie să fie.

Când ceva nu merge, caută grădina în care să arunce pisica cu problemele pe care sistemul manageriat de către ea le păstorește. Pentru a se disculpa, nu ezită să folosească mijloacele de informare media, prin care trâmbițează excepțiile impecabilului sistem al Internelor din România.

Ei bine, doamnă Dan, lucrurile nu stau așa cum le descrii mătăluță: sunt grave și sunt generate chiar de către incompetenții (precum tu!) ce au umplut țara asta de „specialiști” impuși doar de aptitudinile dictate de interesele clasei politice.

Carmen Dan ar trebui să îți dai demisia și să te duci… Să nu te mai întorci, coană, decât atunci când ai să accepți că realitatea din sistem e cu totul alta decât cea pe care sondajele și studiile voastre încearcă să ne-o inducă. În România, Poliția – ca și multe alte structuri- este CORUPTĂ. Da, este coruptă până în măduva oaselor. Altfel, oameni precum violatorul tău nu ar reuși să treacă pseudotestele psihologice etc. Altfel, polițiști precum cei din Popești-Leordeni nu ar exista în structură, altfel… LEGEA s-ar respecta la nivel de țară, pe segmentul pe care îl păstorești.

Hai să îți dau exemplu, de cum tratează sistemul tău cetățeanul. Anul ăsta firma mea a cumpărat o mașină. Firește, am mers să o înmatriculez. La Ilfov… După o ceartă cu eșuatul sistem al Administrației Locale, am stat la kilometrica coadă de la DRPCIV Ilfov. Ca tot cetățeanul, de altfel. După ce am depus actele, după ce am ascultat văicarelile scornite de incompetentul ce conduce „Rutiera” din acest județ, mi s-a spus că pot să ridic numerele de înmatriculare „după 15 zile lucrătoare„. Lucrul ăsta se întâmpla pe 4 ianuarie a.c. .

-De ce durează așa de mult să primesc aceste numere de înmatriculare? În 19 zile aș putea să construiesc o mașină singur. Fără supărare…

-Da, vă înțeleg. Durează așa pentru că suntem doar 2 oameni. Pentru București lucrează 75 de oameni. De aia durează așa de mult. I-am spus asta domnului Prefect, doamnei ministru, domnului secretar de stat etc.

-Există vreo șansă să primesc numerele mai repede, să nu stau 19 zile?

-Nu. Din păcate nu o să le puteți primi mai repede!

Am plecat nedumerit, știind că argumentele respectivului ofițer nu stau în picioare. Ținând cont că asta e România, mi-am urmat pașii către casă.

Ieri, 12 ianuarie, am trecut pe lângă DRPCIV Ilfov. Am zis să opresc, să văd la ce zi au ajuns cu eliberarea de numere. Cu stupoare, am aflat că „eliberăm inclusiv pentru dosarele depuse pe 10 ianuarie…” Trecuseră doar 7 zile, iar imposibilul devenise de ceva timp posibil. Cum site-ul instituției guvernată de coana Dan nu te ajută să urmărești astfel de lucruri, cum la telefonul respectivei instituții nu răspunde nimeni… stai și aștepți 19 zile. Între timp, anulezi activități, închiriezi altă mașină etc. Pentru sistem nu contează!

Am profitat de ocazie și am ridicat numerele tot ieri, doamnă ministru. Până să plec spre casă, am mai pus o întrebare: „dar de ce dați intervaluri așa de lungi dacă tot rezolvați dosarul în maxim 48 de ore?” Răspunsul domnișoarei de la ghișeul 5 a fost halucinant: „Nu știu, nu eu v-am chemat după 15 zile lucrătoare! Probabil că spus așa ca să nu existe vreo sincopă în sistem, să nu iasă alte scandaluri ulterior!

Ei bine, doamnă ministru, ăsta e sistemul pe care îl manageriezi: nu al performanței, ci al permanentului apărat al spatelui. Cât îl privește pe cetățean, interesele lui, deja nu mai sunt problema voastră. Vorba unei alte ilustre de-a ta, de la Poliția Locală Sector IV: „la școală nu mi-au spus să previn. Mi-au spus să amendez!

Nu vreau să înțelegi că am ceva cu sistemul: în el există mulți oameni de calitate, profesioniști desăvârșiți. Dar voi, clica asta politică și incompetentă, îi ucideți fără rușine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here