Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a trimis Corpul de Control peste CSA Steaua București. Ancheta ține de mai multe milioane de euro, cheltuite de echipa de baschet a Armatei din bani publici.

Povestea, complicată, dar bine expusă de colegul Cătălin Tolontan, este la fel de spectaculoasă precum cea prin care secția de fotbal a grupării din Bulevardul Ghencea a trecut în proprietatea lui Gigi Becali.

Dacă vreți, până la un punct ea este sinonimă cu cea prin care Păunescu și mai mulți generali făceau cadou cel mai galonat club de fotbal din Estul Europei!

Un lucru mi se pare ciudat până acum: avocatul Florin Talpan tace! De ce o face tocmai el, maestrul scenariilor și intrigilor menite să ajute clubul pe care îl reprezintă? Stau și mă întreb, așa…ca prostu’!

Nu cumva lui Talpan îi place doar publicitatea pozitivă, cea prin care își poate umfla mușchii și face baie de mulțime? Eu cred că este singurul motiv plauzibil. De ce spun asta? Ei bine, după ce Talpan zice că a descoperit murdaria ascunsă sub preșul fostei secții de fotbal, după ce s-a bătut cu pumnii în piept că apără LEGEA…a fost aplaudat la scenă deschisă. Ba, chiar sunt suporteri care  i-ar ridica o statuie Sfântului din Ghencea.

Acum, când lucrurile seamănă, dar put mai rău decât un pește stricat, nea Talpan stă sub masă. Taman el, care cunoaște dosarul în care corupția este la fel de mare precum cinstea pe care și-o arogă marele avocat al Armatei. Un dosar pe care Talpan nu numai că îl cunoaște, dar pe care chiar el l-a redactat atunci când a fost trimis spre semnarea cu CS Atletic și, ulterior, spre alocarea milioanele de EURO sifonate din bani publici.

PS. Pentru cei care se prosternează la moaștele avocatului lui Pește, țin să spun că nu-s vreun fan al ciobanului din Pipera. Nicidecum, dar nu pot să mă abțin atunci când văd fariseul din spatele celei mai trâmbițate povești din sportul românesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here