În urmă cu aproximativ două săptămâni am chemat preotul pentru a sfinți apartamentul în care locuiesc împreună cu familia. Când mi-a deschis ușa mă chinuia un sentiment de jenă, provocat de mirosul pestilențial, provenit de la Groapa de gunoi Glina.

Scandalul gropii de gunoi de la Glina este notorietate. Ține capul de afiș al jurnalelor de ani de zile, cetățenii reclamă neîntrerupt Administrației Locale problemele provocate de focarul de infecție aflat la câțiva km departare de casele noastre etc. Chiar și Curtea de Conturi s-a implicat în problemă, organ care a cerut „reașezarea redevenței pe principii economice corecte„!

În tot acest timp Primăria Popești-Leordeni desfășoară un simulacru de act în Justiție, susține că a făcut interpelări pe la Bruxelles, dar – pe de altă parte – aprobă nonșalant extinderea afacerii condusă de Mafia siciliană.

În plină campanie electorală, Primarul Care Nu Este a ținut să se dea din nou în stambă. A simțit nevoia să se mai Petre Iacob 111laude nițel… Așa că l-a sunat pe Negoiță – frate de primar de Sector III, dezvoltator imobiliar de Popești-Leordeni, patron de hotel la granița cu Capitala, proprietar de ziar distribuit gratis la colț de stradă – și l-a rugat să-l ajute nițel. Dacă nu pe linie de om de afaceri al mirificului Popești-Leordeni, atunci ca membru de partid!

După ce i-a promis lui Negoiță că nu se va mai implica în cumpărarea locurilor de parcare scoase de ANAF la licitație în Confort City, a fost trimis un redactor de la departamentul de publicitate să stea de vorbă cu El Pitre I-ul del Prăfoești-Nămoleni. A rezultat un articol aberant, numai bun de provocat constipația în momentele în care efectiv nu îți dorești asta. Firește, din ecuație nu lipsește nici tanti Gabriela Firea – o altă „specială” a liniei de cadre a PSD.

Uite așa am aflat că tovarășul din fruntea satului a făcut și lucruri bune: „am plantat 33.ooo de copaci: 18..000 de sălcii și 15.000 de salcâmi” – se laudă Petre Iacob!  Domnule Primar Care Nu Ești – vorba unei vecine de cartier: „minți mai abitir decât respiri„! Dacă ai fi plantat pe jumătate dintre ei, aveam și noi niscai verdeață prin oraș, nu doar betoane, praf și mizerie!

Închei prin a vă îndemna să citiți mârlănia de articol, să vă cimentați și mai tare ideea că astfel de oameni nu ne pot aduce bucuria de a trăi într-un oraș (sat/comună) civilizat. Ei, atârnătorii la toarta istoriei postdecembriste, nu au decât un singur interes: propriul buzunar.

Vedeți afacerile cu imobiliare, derulate de familia Primarului Care Nu Este, și o să înțelegeți care este realitaea: înainte de 2012 nu avea nici măcar un bloc construit. Acum este al doilea dezvoltator imobiliar din Popești-Leordeni, locul I fiind ocupat de ex-primarul Grigore Trache!

1 COMENTARIU

  1. Foarte interesant ! La putini km mai departe, foarte putini de altfel, se afla si Comuna Berceni !Interesant ar fi sa aflam ceva si despre candidatii la primaria acestei localitati !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here