Cu 5 ani în urmă Popești-Leordeni a fost scena unui imens scandal. Acesta a izbucnit când autoritățile au recunoscut că un dezvoltator imobiliar a făcut o greseală sinistră în 2010. Acesta și-a pus muncitorii să racordeze ilegal ansamblul pe care l-a construit la canalizarea  Popești-Leordeni. Pentru a nu fi prinși, muncitorii s-au legat însă la prima țeavă pe care au gasit-o. Adică cea de alimentare cu apă a orașului.

Din acel moment, în loc să le curgă apă potabilă la robinet, cetățenii au băut apă plină cu excremente. Robertino Georgescu, dezvoltatorul în cauză, a replicat senin la vremea respectivă: „Cine v-a pus să beți apa dacă ați văzut că pute?” Dosarul a ajuns pe masa procurorilor, iar pe 5 mai 2016 aceștia au cerut condamnarea cu executare pentru personajul care a „înfrumusețat” localitatea cu blocurile Metropolitan, dar și cu mai multe ansambluri de13150026_1085330151528479_993954219_n vile!

În momentul în care a văzut că acuzarea cere ca Robertino Georgescu să meargă 4 ani la închisoare, unul dintre avocații care îl reprezintă pe afacerist a cerut schimbarea deciziei. „Considerăm că decizia corectă este achitarea inculpatului Georgescu pentru că nu el se face vinovat pentru nefericitul incident. În subsidiar, conform probelor administrate instanței, cerem să i se aplice o amendă penală” – a motivat o doamnă avocat doleanța.

Conform lui Georgescu, vinovat ar fi „Petrișor – un șef de echipă angajat la vremea respectivă. Acesta în loc să se racordeze la conducta la care exista acceptul proprietarului, a făcut greșit legătura și s-a racordat la cea care a adus fecalele în apa de la robinet. Mai mult, acesta constase că țeava e sub presiune și urât mirositoare„.

 

În mai 2011, când lumea a ieșit să protesteze în fața primăriei Popești-Leordeni ( condusă de un alt primar-dezvoltator imobiliar: Grigore Trache!), autoritățile au constatat opusul celor susținute de Georgescu: racordarea s-a produs ilegal, iar muncitorii s-au legat ( de frică să nu fie prinși!) la prima conductă ce le-a ieșit în cale!

IMG_1284Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat în Popeşti-Leordeni, Robertino Georgescu continuă seria cartierelor de lux. La finalul anului 2015, presa financiară anunţa finalizarea unui nou proiect imobiliar sub bagheta acestuia: peste 6.000 de apartamente în zona Policolor din Bucureşti.

Dosarul a rămas în pronunțare, urmând ca instanța de judecată să pronunțe sentință la data de 17 mai 2016. Conform celor care reprezintă partea acuzării, devoltatorul imobiliar are mari șanse să ajungă după gratii, dar și să fie obligat să despăgubească cu sume importante cetățenii care au avut de suferit!

11 COMENTARII

  • Stiu asta, dar nu o puteam scoate eu din reportaj! :)))) PS. Sunt curios daca mai urla si acum sa ii ia DNA-ul pe Pepi, Petre Iacob si restul sleahtei de magari!

 1. De la Cosbuc cetire…

  La Popesti vine un strain
  Cu ochii tristi, sufletul plin.
  Sunt nene, neam de chirias
  Si vreau sa-mi iau casa-oras,
  Ca viata mi-e un chin.

  Vecinii toti rasar din cort
  Sa-mi vada creditul ce-l port
  C-am dat avans, am stat si-n cap,
  Sunt gras-acum cum este-un nap,
  De nu-l achit – sunt mort!

  Si trei copii de foame-mi mor,
  Uscat e cerul gurii lor,
  Dar de chirie sunt satul
  Vreau casa, (si nu sunt fudul)
  Macar c-un dormitor!

  -Pe Dr. Fermei-ai sa primesti?
  -O, nene, cat de darnic esti!
  Mai mult decat in visul meu!
  Sa-ti rasplateasca Dumnezeu
  Asa cum ma servesti!

  Asa ca lua, cu ochii plini
  De zambet, casa-ntre ciulini
  De-acum, de-acum el a scapat
  Si nu conteaza de-i rahat
  Mirosul din vecini!

 2. Nici acum nu s-a rezolvat problema cu apa. In Popesti Romani, apa e plina de noroi, reziduuri si miroase oribil. S-au facut nenumarate sesizari si nu s-a rezolvat nimic. Au fost oameni internati in spital cu enterocolita si probleme digestive. Nimic nu s-a rezolvat, niste criminali. Sa-i inchida pe vinovati si sa rezolve problema ca sa avem apa curata.

 3. Si mai este si problema transportului in comun. Un dezastru ca maxi taxi-urile. O mizerie de organizare tot in scopul imbogatirii si interesele unora. Rusine

 4. ink nu s-a dus la mititica,dar nici mult nu mai are
  o sa dau mare petrecere cand o sa-l vad unde ii e locul
  si astept cu nerabdare sa se duca si surioara lui Gabriela Georgescu,ca are si ea dosar penal pt inselaciune bancara( e atat de proasta incat isi intreaba avocatul si-l ” cearta ” ca de ce trebuie sa fie si ea prezenta la procesele intentate de banca,ca ce nu poate sa dea el declaratii in locul ei,ca de asta il plateste o caruta de bani)
  o MARE familie pitica de INFRACTORI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here