Început în urmă cu doi ani, procesul dintre unul dintre dezvoltatorii imobiliari ai ansamblului Metropolitan și mai mulți cetățeni din Popești-Leordeni a luat sfârșit. Instanța a decis că imobiliarul trebuie să înfunde pușcăria!

Cum s-a ajuns aici?

Cu 5 ani în urmă Popești-Leordeni a fost scena unui imens scandal. Acesta a izbucnit când autoritățile au recunoscut că un dezvoltator imobiliar a făcut o greseală sinistră în 2010. Acesta și-a pus muncitorii să racordeze ilegal ansamblul pe care l-a construit la canalizarea  Popești-Leordeni. Pentru a nu fi prinși, muncitorii s-au legat însă la prima țeavă pe care au gasit-o. Adică cea de alimentare cu apă a orașului.

13150026_1085330151528479_993954219_nDin acel moment, în loc să le curgă apă potabilă la robinet, cetățenii au băut apă plină cu excremente. Robertino Georgescu, dezvoltatorul în cauză, a replicat senin la vremea respectivă: “Cine v-a pus să beți apa dacă ați văzut că pute?” Dosarul a ajuns pe masa procurorilor, iar pe 5 mai 2016 aceștia au cerut condamnarea cu executare pentru personajul care a “înfrumusețat” localitatea cu blocurile Metropolitan, dar și cu mai multe ansambluri de vile!

În momentul în care a văzut că acuzarea cere ca Robertino Georgescu să meargă 4 ani la închisoare, unul dintre avocații care îl reprezintă pe afacerist a cerut schimbarea deciziei. “Considerăm că decizia corectă este achitarea inculpatului Georgescu pentru că nu el se face vinovat pentru nefericitul incident. În subsidiar, conform probelor administrate instanței, cerem să i se aplice o amendă penală” – a motivat o doamnă avocat doleanța.

Conform lui Georgescu, vinovat ar fi “Petrișor – un șef de echipă angajat la vremea respectivă. Acesta în loc să se racordeze la conducta la care exista acceptul proprietarului, a făcut greșit legătura și s-a racordat la cea care a adus fecalele în apa de la robinet. Mai mult, acesta constase că țeava e sub presiune și urât mirositoare“.

În mai 2011, când lumea a ieșit să protesteze în fața primăriei Popești-Leordeni ( condusă dedecizie robertino un alt primar-dezvoltator imobiliar: Grigore Trache!), autoritățile au constatat opusul celor susținute de Georgescu: racordarea s-a produs ilegal, iar muncitorii s-au legat ( de frică să nu fie prinși!) la prima conductă ce le-a ieșit în cale!

În acest dosar instanța s-a pronunțat astăzi. ” În temeiul art. 356 C.pen. condamnă pe inculpatul Georgescu Robertino (…) la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 66 alin. (1) lit. a), b), d) C.pen. interzice inculpatului, pe o perioadă de 5 ani, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.” De asemenea, inculpatul în cază este obligat să plătească despăguniri în valoare de câte 5.000 de euro pentru fiecare dintre cetățenii ce l-au chemat în Instanță!

2 COMENTARII

  1. „Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 31.05.2016.”
    Sa nu ne imbatam cu apa rece… pun pariu ca in calea de atac ordinara numitul ori nu va primi vreo condamnare, ori va primi una cu suspendare. Romania, te iubim! Mandra corabia, mester carmaciul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here