Am crescut în Rm.Vâlcea, oraș în care lumea se naște cu virusul  handbal feminin în sânge. E virulent, plăcut, drăcos mai ceva ca temutul stafilococ auriu.

Handbalul feminin, valorile handbalului mondial care au pășit pe parchetul „Polivalentei” și au îmbrăcat tricoul Chimistului ( Oltchim, ulterior) au reprezentat unul dintre motivele principale pentru care am vrut să devin ziarist sportiv. Și, cred eu, am făcut treaba la un nivel ridicat circa două decenii.

Când a murit Oltchimul, s-a dus și pasiunea. Când m-am mutat în Popești-Leordeni s-a rupt până și contactul cu posturile tv sportive ( deh, prieteniile care au dus la construirea rețelelor de cablu din ansamblurile rezidențiale ne-au privat de multe dintre avantajele pieței libere din București!). Am continuat să citesc gazetele online și să trăiesc cu regretul de a fi fost contemporan cu distrugerea unui mit.

Mica Brădeanu își încheie cariera fabulos, marcând golul care aduce trofeul Champions League în România. Visul devine realitate...
Mica Brădeanu își încheie cariera fabulos, marcând golul care aduce trofeul Champions League în România. Visul devine realitate…

Apariția puterilor numite Baia Mare și CSM București le-am tratat cu indiferență. Niciun moment nu am crezut că ele vor putea performa, nefiind echipe cu tradiție, cu istorie în spate. Între timp, meteorul băimărean s-a și rătăcit în uitare…

Agitat de controale, inclusiv ale DNA, CSM București părea că o să dispară înainte de a crește. Așa că l-am ignorat și mai tare. Până acum, când trupa pregătită de Kim Rasmussen s-a calificat în careul cu ași, la Budapesta.

Aici s-a produs minunea, a fost locul în care pruncul adus pe lume cu forcepsul și ținut în viață de aparate s-a descătușat. A scos puternic capul, a privit cerul și a provocat la luptă zeii. Apoi i-a pisat și i-a aruncat în fundul hududoiului, semn că a decis să devină bărbat și să cucerească arena.

A fost momentul în care am simțit din nou acele furnicături pe piele, momentul în care pasiunea s-a reaprins și speranța că sportul copilăriei mele va renaște a reapărut. Cupa Campionilor este în România, la București…

Felicitări, CSM București!

 

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam ca la Baia Mare si la CSM Bucuresti se afla aproape toate fetele de la Oltchim, deci putm spune ca oltchimul s-a razbunat.
    Sa nu uitam ca la Colegiul Tehnic Energetic se afla Centrul National De excelenta in Handbal plus clase de handbal fete, locuri in care se pregatesc campioane de mana 1, cum este Oana Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here