Soția a plecat după orele prânzului la cursurile de la master-ul pe care îl face. Și-a tras cizmele de cauciuc și a luat-o la pas spre metrou. A revenit acasă după vreo 10 minute.

Călcase în nu știu ce chestie ascunsă sub ciorofleașca de pe Drumul Fermei și își tăiase o cizmă. „La cum arată strada, rămân acasă. Nu am cu ce să mă încalț încât să pot ajunge la metrou fără să mă ud la ciorapi„! Două ore mai târziu am ieșit și eu din casă. Când am văzut că aleea din complexul nostru rezidențial era ok, mi-am zis că a mea soție fabulează…

Drumul Fermei 69 D 3

Mă pregăteam să o sun, dar am renunțat să o mai fac atunci când am văzut cum arată Drumul Fermei: trotuarele pline cu zăpadă, carosabilul plin cu un amestec de apă, gheață și zăpadă – ciorofleașca supremă!

Drumul Fermei
Drumul Fermei

Cu greu mi-am croit drum spre Olteniței. Imediat ce am găsit un loc mai ferit am „tras pe dreapta”, așteptând un amic să mă ia cu mașina. Am profitat de ocazie și am parcurs o bună bucată din localitate.

Din Drumul Fermei am intrat pe Alexandru Condurantu. Șleaurile de gheață și bălțile de apă sunt stăpân absolut al străzii. Nu cred că pe acolo plugul plătit de Primărie își încercase mușchii…

Strada Câmpului
Strada Câmpului

 

Strada Alexandru Conduratu
Strada Alexandru Conduratu

Ieșit de pe această stradă am făcut stânga, pe Drumul Școlii, și am urcat spre Primăria Primarului Care Nu Este. Ce-i drept, apropierea de civilizație sau vreun consilier mai important…au făcut ca strada să arate mai civilizat. Trotuarele se aflau tot în stare impracticabilă, dar măcar pe carosabil se putea circula mai acatării.

Intersecția dintre Alexandru Conduratu cu Mirăslău
Intersecția dintre Alexandru Conduratu cu Mirăslău
strada Mirăslău
strada Mirăslău

Pe Olteniței am făcut dreapta și ne-am dus spre ieșirea din oraș. Acoperită de omăt până spre dimineață, strada care taie Popești-Leordeni în două fusese curățată de zăpadă. Din ce am observat a fost cărată inclusiv zăpada rezultată de la răzuirea de pe carosabil (Trebuie menționat faptul că șoseaua Olteniței nu intră în atribuțiile primăriei Prpoești-Leordeni!).  Apoi am întors, ne-am dus spre Kaufland. Am coborât și am intrat să fac niște cumpărături…

strada Olteniței
strada Olteniței

Întoarcerea spre casă am făcut-o pe jos. Am luat-o tot pe Olteniței și m-am lăsat spre cartier pe strada Maica Tereza. Dezastrul era aboslut la fel peste tot, indiferent că vorbim despre Maica Tereza, Sf. Agnes, Oituz, Amurgului sau Drumul Fermei.

strada Oltenitței
strada Oltenitței
Intersecția Maica Tereza cu Sf Agnes
Intersecția Maica Tereza cu Sf Agnes
strada Sf Agnes
strada Sf Agnes

Peste tot doar trotuare acoperite de munți de zăpadă, iar carosabilul plin cu ciorofleașcă. Până la urmă nu prea avem ce comenta… ne trăim visul: ăla de a avea o casă nouă, într-un complex rezidențial la marginea aglomerației urbane. Ce pompos și, în același timp, jegos sună treaba asta…

Intersecția Sf Agnes cu Drumul Fermei
Intersecția Sf Agnes cu Drumul Fermei

Ajuns acasă m-am făcut comod și m-am uitat peste prognoza meteo pentru următoarele 24 de ore. Vine gerul, ăla care va transforma toate șleaurile de pe străzi în adevărați munți de gheață. Nici nu vreau să mă gândesc la variantele pe care le am pentru a pleca de acasă spre metrou… Între timp mi-am făcut o cafea, pe care am sorbit-o cât era fierbinte. Frigul îmi intrase, cum s-ar zice la țară, în oase.

strada Amurgului
strada Amurgului
Intersecția Sf Agnes cu Oituz
Intersecția Sf Agnes cu Oituz

Beam cafeaua și mă gândeam: cum ar fi fost să avem un primar care să pună presiune pe firmele de salubrizare, să îl văd în stradă – veghind la cum se face deszăpezirea orașului. Mă gândeam cum ar fi fost să îi fi dus un ceai cald cu lămâie și un sandwich. Alături de ele, și mulțumirile cetățeanului care apreciază efortul pe care edilul îl depune pentru binele localității. Mi-am revenit  repede… în Popești-Leordeni e aproape imposibil să trăiești o asemenea realitate!

strada Drumul Fermei
strada Drumul Fermei

PS. Azi am citit cum mulți dintre noi își înjură semenii care nu au curățat zăpada de pe trotuare. Sunt câteva cazuri în care înjurăturile au substanță. Însă, în majoritatea lor ele nu-și au rostul. Stau și mă întreb: după ce buldozerele au trecut și ți-au împins zăpada de pe stradă pe trotuar…ce poți să mai faci pentru a decongestiona locul de omăt? Poate ne lămurește Măria-sa, Pitre I-ul de Prăfoești-Nămoleni și șleahta de circari numiți consilieri locali!

10 COMENTARII

 1. Cum visai tu band cafeaua…aia e o situatie pe care o vezi pe la finlandezi, suedezi, alte alea…la noi, in schimb, sunt plaiuri verzi de dor si codri verzi de brad, viata de roman e si grea e si frumoasa, c-asa zice cantecul…cand ne-o fi mai rau, sa ne fie ca acuma, si-alta data, si-alta data, o s- facem si mai si mai lata…astea-s motto-urile majoritatii romanilor, astea ne deosebesc de extraterestrii aia din Vest.

  • Ce-a facut?? La finlandezi, la suedezi?? Prietene, aia au trotuare incalzite…aia au utilaje de ultima generatie, las-o moarta cu comparatiile astea ca nici de glume nu sunt bune; si n-a cerut nimeni sa fie „curat si placut uscat” pe sosea…ci sa putem sa circulam fara sa punem pe nimeni in pericol, dar cand ai 2 neuroni, faci comparatii cu suedezii si finalndezii…. si mai bagi o butelcuta de vin, ca tot e gerul asta afara…

 2. Toti din conducerea primariei sunt doar niste marionete manevrate de altii si cu dosul largit! Sa dea Domnul sa aibe sanatate si viata lunga asa cum ne-au dorit si ei noua, in zona aceasta! Si sa ii fereasca Dumnezeu de boli de atatea ori de cate spagi au luat si cati bani si-au tras de la toti dezvoltatorii si tevile de scuipat cornete care au crezut ca vor forma o canalizare!

 3. Da aia este Miraslau….Eu stau pe Veseliei si am avut noroc ca un vecin care are un „CAT”a dat zapada de pe Cazanesti si Veseliei pana in Miraslau ca altfe ramaneam asa inzapeziti .Primaria nu are trb dorm pe ei…..

 4. Andrei V, pur si simplu nu ai prins poanta…:)
  In ceea ce priveste neuronii insa, cred ca situatia e taman invers, numai faptul ca TU ai 2 neuroni te-a facut sa reactionezi asa. Sa stii ca in orice limba a pamantului sunt 2 sensuri, propriu si figurat, dar, desigur, asta se invata demult de tot, la scoala, cred ca tu cam te-ai ferit de asta, de aia ai si sarit asa de koor in sus, reflex pavlovian tipic de individ insuficient scolit si educat.

  • Este posibil sa le mai fi incurcat. La cat m-am plimbat pe ele…. Sincer sa fiu, nici nu cunosc toate strazile. Cred ca imp este, totusi, imaginea de ansamblu!

 5. Dap, situatia e de cacao !

  Apropo de Popesti Leordeni, dle Ciutescu, stiti povestea fascinanta a celui mai apropiat de metrou complex residential ?
  Cum care ?
  Berceni 5 Residence, blocul care NU este inceput din aprilie anul trecut la 50 m de Dimitrie Leonida.
  E fascinant, avantajos, iar aroma de teapa bate tot 🙂
  Apropo, poti fi prea aproape de metrou ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here