Dimineață am fost apelat de pe un număr care aparține Primăriei Popești-Leordeni. Am reapelat, nimeni nu își amintea să mă fi căutat cineva. Misterul s-a rispit în jurul prânzului. Apelantul a revenit… era Primarul Care Nu Este!

Petre Iacob: Primarul Care Nu Este vă deranjează, domnu’ Ciutescu!

Ovidiu Ciutescu: Da, da…m-am prins. Spuneți, cu ce vă pot fi de folos?

Petre Iacob: V-am sunat să vă spun că nu am să vă dau în judecată pentru scrisoarea adresată mie public, am să vă răspund prin Poștă la ea.

Ovidiu Ciutescu: E foarte ok. Dacă o scrieți dumneavoastră, dacă se întâmplă și minunea să vină poștașul aici… Și pentru ce m-ați fi putut da în judecată, mă rog? Asta pentru că mi-ați stârnit curiozitatea!

Petre Iacob: Păi e simplu: eu n-am afaceri și nici n-am avut afaceri. Am avut niște firme doar, dar am renunțat la ele când am ieșit primar aici. Sau, mă rog, eu nu-s primar pentru dumneavoastră. Nici nu știu de ce stați de vorbă cu mine…

Ovidiu Ciutescu: Păi nu v-am sunat eu, domnule… Dar e bună chestia asta cu…n-am făcut afaceri! Eu zic că încă mai faceți, chiar dacă nu mai sunteți gestionarul scriptic al societăților comerciale pe care le are familia dumneavoastră. Cât privește partea cu Primarul Care Nu Este, cred că e dreptul meu la opinie. Una pe care o exprim personal, nu folosesc terțe persoane să o împrăștie!

Petre Iacob: Nu știu la ce vă referiți. Eu le-am zis la toți să nu se mai ia de dumneavoastră. Dar să știți că nici cu Vasile (nm. Ungureanu) nu ați avut dreptate. Eu i-am închis construcția. Asta ca să vedeți că țiganul de Iacob, cum ați afirmat dumneavoastră, respectă legea.

Ovidiu Ciutescu: Eu nu v-am adresat vreodată cuvântul țigan, dar e treaba dumneavoastră cum vă considerați. Eu nu v-am spus așa ceva niciodată. Dacă ar fi să o fi spus…îmi aminteam!

Petre Iacob: Oricum, eu sunt bulgar! Aveți ceva cu țiganii?

Ovidiu Ciutescu: Nu, nu am nimic cu țiganii. Am chiar amici care sunt de această etnie. Nu e relevant însă acest lucru. Dar eu credeam că sunteți român, nu bulgar…!

Petre Iacob: Da, da…mi-a spus un prieten din străinătate asta. Poate s-a înșelat, poate vorbea despre altcineva… Dar și cu banii de i-am primit de la Guvern. Să veniți, să vă dau rectificarea de Buget. E un lucru rău că am cerut acei bani? Eu fac grădiniță din ei, în Leordeni! Am văzut, și cu Ștefănescu, cu ce scrie… V-a plăcut ce a scris acolo…

Ovidiu Ciutescu: Nu știu despre acei bani, iar despre Ștefănescu…e treaba lui ce scrie! Că mi-a plăcut articolul, e altă poveste. Oricum, are dreptate în ce privește treaba cu banii pe care îi aveți de recuperat, cu munții de bani băgați în acel liceul. De ce nu scrieți și dumneavoastră? E o țară liberă!

Petre Iacob: Lăsați, dumneavoastră aveți prietenii cu domnul Ștefănescu. Doar sunteți cu Cercetașii….

Ovidiu Ciutescu: Mi se pare jenant, domnule, ce încercați să induceți. Chiar este jenant. Aveți un copil? Trimiteți-l la cercetași și o să vedeți câtă politică se face acolo. E penibil ce vreți să spuneți! Asta ca să nu mai spun că suntem, probabil, singurul centru din România care nu are acces într-o școală sau liceu!

Petre Iacob: Ați cerut dumneavoastră asta la Liceu?

Ovidiu Ciutescu: Da, telefonic….Mi s-a spus că nu se poate, că nu-s condiții etc!

Petre Iacob: Păi nu sunt condiții acolo, chiar nu sunt!

Ovidiu Ciutescu: Păi și copiii cum învață atunci, dacă nu-s condiții? Oricum, nouă ne trebuia o sală de cursuri, pe care să o folosim câteva ceasuri sâmbăta. Asta e, trăim…

Petre Iacob: O să vă răspund la scrisoarea aia, am să o trimit prin Poștă… Să știți că nu-i adevărat nici scandalul cu Vasile Ungureanu. Eu nu m-am certat vreodată cu el… Eu i-am închis construcția!

Ovidiu Ciutescu: Cu siguranță așa ați făcut. La fel ați procedat și cu blocul din fața casei lui Liviu Năvăcioiu – ca să vă dau un exemplu palpabil. Și deja s-au mutat oameni în el!

Petre Iacob: Păi acolo e altă poveste. Eu i-am închis construcția, dar între timp s-a autorizat. Eu ce să îi fac?

Ovidiu Ciutescu: Nimic, de ce ați face ceva? Exact așa o să fie și aici, în cazul de pe Sf. Agnes: se va obține autorizația. Doar nu ați cerut degeaba modificarea zonificării. Nu ar fi frumos să nu finalizați intenția!

Petre Iacob: Dumneavoastră oricum nu aveți o părere bună despre mine, doar nu vă reprezint… Ar trebui să faceți o simulare cu ce am făcut eu în orașul ăsta și cu ce a făcut Trache.

Ovidiu Ciutescu: Da,da…văd. Ați construit un cartier bazat pe haos urbanistic. Ați distrus…

Petre Iacob: O să vedeți ce frumos se va construi pe celelalte o mie de hectare, domnu’ Ciutescu. O să vedeți… Știți ce nu înțeleg eu? De ce se mai mută lumea aici dacă e totul așa de rău… de mai vin atâția oameni în orașul pe care dumneavoastră nu îl apreciați!

Ovidiu Ciutescu: Ca și mine, probabil de idioți! Altă explicație nu am…ca și mine, nu ascultă sfaturile venite de la alții…

Petre Iacob: Lăsați, nu sunteți idiot. Mi-a zis mie un prieten din străinătate că sunteți deștept… I-am zis că suteți rău de vorbă, prea dur…

Ovidiu Ciutescu: Nu sunt dur deloc, domnule. Eu descriu doar ce văd!

Petre Iacob: O să primiți scrisoarea prin poștă. O să aveți răspunsul cerut…. Să aveți Sărbători fericite, domnu’ Ciutescu!

Ovidiu Ciutescu: Atept să o primesc, mai ales dacă e scrisă de dumneavoastră. Sărbători fericite să aveți și dumneavoastră!

Discuția a fost mai lungă, am redat cât am putut din el. Dacă am omis cuvinte, am făcut-o pentru că nu mi le-am mai amintit pe toate, că înregistrarea a suferit niște mici defecțiuni în sertarele memoriei mele. Cu această glumiță pun punct descrierii acestui dialog. Nu va fi ultimul, cu siguranță!

3 COMENTARII

 1. Faptul ca omul inca se preface ca lucrurile sunt ok in porcaria asta de cartier pe care a creat-o mi se pare extrem de penibil. Doar asta a vrut sa sugereze atunci cand se intreba de ce se mai muta lumea aici. Nesimtirea unora chiar nu are limite.

 2. Eu cred ca îndurăm prea mult toată mizeria Primarului care nu este.
  O vina o avem si noi ca așteptam ca un singur om (Ovidiu Ciutescu) , sa spună lucrurilor pe nume , iar noi ceilalți sa asistam ca la teatru.
  Suntem simpli spectatori.
  Nu trebui sa așteptam alegerile ca sa se schimbe ceva.
  Cred ca sunt destui oameni din întreaga clasa socială cu facultăți si bine pregătiți , care locuiesc in zona noua si cu siguranța au văzut problemele .
  Cand oare o sa fim uniți ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here