În seara asta am ieșit „la Statuie„, în centrul comunei Popești-Leordeni. Am ales să protestăm în semn de solidaritate cu zecile de mii de români care au ieșit pe străzi, cerându-și adevăratele drepturi!

În seara asta, în Popești-Leordeni, s-a întâmplat ceva: după foarte mulți ani de liniște mormântală, în fața Primăriei câteva zeci de „nebuni” au ales să spună „NU” corupților! Urmând exemplul concetățenilor care au umplut străzile României după drama din „Colectiv„, am ales să ieșim și noi pe stradă. Ne-am înarmat cu mesaje scrise pe hârtii sau cartoane și am plecat spre Primărie. La ora 20.00 eram acolo…

Au fost prezenți și cei din Poliția Ilfov, dar și reprezentanți ai Jandarmeriei. S-au purtat civilizat, ba chiar ne-au întrebat dacă vrem să vorbim cu cineva: „Cu domnul primar, de exemplu!” Nu a fost cazul, de mincinoși suntem sătui…!

Grupului i s-a alăturat și unul dintre cei mai contestați oameni politici locali: Liviu Mirea, pe numele său. De profesie consilier local și preș în fața primarului, mister Mirea s-a băgat înprotest in Popesti-Leordeni 1 vorbă și a fotografiat mesajele postate pe gardul instituției pe care o reprezintă: „Să trăiți domnu’ viitor primar. Ce faceți?” – m-a abordat, sarcastic, domnul cu declarații pe la DNA… L-am întrebat dacă a ales să protesteze împotriva huzurului pe care i l-a oferit poziția socială – „greu” muncită, sau dacă își bate joc de cele care se întâmplă în România în aceste zile. A întors spatele și s-a cărat… răspunsul fiind evident!

Era să uit: siguranța noastră nu a fost asigurată doar de către Poliție și Jandarmerie. În parcarea de la Mega Image a fost zărită umbra șefului Poliției Locale precum și staturile câțiva vânjoși reprezentanți ai unor constructori din zonă. Prin cartierele Capitalei li se spune…clan! Țin să le spun că nu mă impresionează așa ceva și că nu vor reuși să ne incite nici când vom fi mai mulți pe stradă. Mă bucură faptul că au ales să arate public sentimentul de prietenie și colaborarea pe care o au cu organele de protecție civilă locală, cu Primăria din Popești-Leordeni… că nu se mai ascund după perdea. Așa-i că-i frumos peisajul, Petre Iacob?

PS. Una peste alta important este că am reușit să ieșim din case, să arătăm că și aici lumea s-a cam săturat – la propriu – de mizeria urbanistică generată de proasta administrare și corupția arhicunoscută. Vineri seară ( 06 noiembrie), de la aceași oră, ne vom regăsi în fața Primăriei intrată în proprietatea lui Petre Iacob. Vom fi mai mulți, vom atrage și mai multe priviri. Chiar dacă peste stradă, chiar și printre noi, se vor afla vlăjganii dispuși la incitare și violență!

10 COMENTARII

 1. Mi- ar placea sa fiti primar si nu pentru ca aveti mereu vorbele cele mai alese, ci pentru ca se citeste in glasul dumneavoastra revolta si sila de tot ce e aici! Va felicit si va sustin!

  • Spre deosebire de altii care incearca sa parvina, Ovidiu a fost pe baricade de cand il stiu si acolo l-am intalnit luptand constant pentru imbunatatirea vietii in Popesti si impotriva mafiei locale (corupti, clanuri, etc).

   Pentru ca faptele conteaza mai mult decat orice cuvinte/promisiuni ar putea rosti un parvenit politic concurent, am convingerea ca Ovidiu ar avea o sansa reala si suport daca ar binevoi sa intre in concurs.

 2. Pe strada Amurgului in toata aglomeratia de blocuri nu exista hidranti , daca se porneste un incendiu va fii groaznic. In unele locuri nici nu poate intra autospeciala de pompieri ( intre casa mea si blocul vecin abia daca sant 3 metri ) . Nu pot sa cred ca autorizatia de constructie a blocului a fost acceptata cu atata usurinta , sa vina pompierii sa verifice ce pericol ne pandeste aici.

 3. Poate intereseaza:
  LEGE nr.393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali
  ______________________________________________________________________________
  Art. 6. Alin (3): Consilierii validaţi după şedinţa de constituire a consiliului intră în exerciţiul mandatului de consilier după depunerea jurământului.
  Art. 7. – (1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni, ale căror mandate au fost validate, depun în faţa consiliului local, respectiv a consiliului judeţean, următorul jurământ în limba română: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei (oraşului, judeţului). Aşa să-mi ajute Dumnezeu.” Jurământul poate fi depus şi fără formula religioasă
  _____________________________________________________________________________.
  Art. 14. – (1) Primarul intră în dreptul deplinei exercitări a mandatului după depunerea jurământului, al cărui conţinut este prevăzut la art. 7 alin. (1).

 4. Daca s-ar face un singur control, pompieri, ISU, ANSVSA, Disciplina in constructii, cu verificari pe Legea 50/1991, OMS 119/2014 samd, s-ar constata intr-un mod vizibil si din Andromeda ca in Popesti s-a dat si mai ales s-a luat spaga uriasa pentru a ajunge cum e acum. De exemplu, cum dracu’ s-au dat AC-uri celor care au construit langa liniile de inalta tensiune care traverseaza Dr Fermei cam pe langa „La Florin”?

 5. Nu am stiut de adunarea de la statuie dar cu alta ocazie mai venim in jur de 80 doar care nu mai suporta nesimtirea tiganului asta.. Sper ca dna-u sa isi faca treaba si in popesti leordeni.. Ar trebui sa se autosesizeze cu spagile astea care se dau sub forma de faina zahar etc oamenilor in varsta.. Pt un vot.. Eu personal daca as prinde angajatii viitorului fost primar la usa mea cu pachete….. Ii felicit dar rau de tot..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here