Muzeul Satului din București găzduiește unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale cercetașilor: deschiderea anului cercetășesc. Pentru copiii și liderii care au ales să se implice în dezvoltarea Centrului Local Popești-Leordeni reprezintă primul pas făcut alături de marea familie națională.

Peste 700 de copii și-au anunțat prezența sâmbătă dimineață ( ora 9.30) la evenimentul găzduit de Muzeul Satului. În fața a tot atâtora părinți, bunici, simpli privitori și televiziuni ( pentru că nutresc speranța că acolo vor fi prezente DIGI 24, Antrena 1, Realitatea Tv și Prima Tv) categoriile de vârstă ale cercetașilor vor dezvolta un impresionant cadru de poveste. Despre ce este vorba?

Totul începe cu „A fost o dată o ceată veselă care străbătea pădurile, căutând aventura vieţii lor„. La intrarea în lumea închipuită a basmului, grupele de cercetași vor primi câte un

Talismanul norocos
Talismanul norocos

talisman care deschide poarta spre tărâmul fiecăruia. La intoarcerea cercetaşilor, vor fi mărturii de la fiecare ramură de vârstă, povești ce vor fi strânse în sertarul amintirilor de câte o bătrânică venită din minunata lume a magiei.
Mă voi axa foarte mult pe povetea programului pe care îl vor avea Lupișorii ageri ( pentru că Centrul nostru doar o astfel de unitate are în prezent) :

Harta tărâmului magic de la Muzeul Satului
Harta tărâmului magic de la Muzeul Satului

Hoinărind prin junglă, întâlneau foarte multe animale. Unele erau prietenoase și îi ajutau, altele le furau mâncarea, altele nici macar nu îi băgau în seama. Cu toate acestea, ei încercau să le trateze pe toate cu respect și amabilitate. După 3 zile de călătorie, au întâlnit un urs foarte haios și amabil. (Stiți cu cine, dragii mei?….asaaa, cu Baloo). Lupișorii erau foarte obosiți, nemâncați și supărați. Baloo, văzând că micuții lupi sunt înfometați le-a dat de mâncare, iar apoi le-a ascultat povestea. După ce a auzit de dezamăgirea lupișorilor, le-a oferit câteva sfaturi legate de viața în junglă.

În timpul călătoriei prin junglă, lupișorii noștri au cunoscut fooarte multe animale, păsări și insecte. Au studiat atent modul de viață al fiecărei specii și au înțeles cât de dificil poate fi să fii în pielea altuia. Hoinărind prin junglă, se gândeau la cum ar fi fost călătoria lor dacă erau papagali.. Sau peștișori?! Sau…ursi? Într-un final au ajuns la concluzia că ar fi fost tot fericiți!

Traseul magic își continuă drumul și după alte aventuri prin jungla noastră ajungem într-un nou punct.

Lupișorii noștri, erau tare pricepuți la alergat și la bătut mingea, însă în timpul călătoriei prin junglă au deprins noi îndemânări și și-au perfecționat săriturile, alergatul etc.

 

Fiindcă și noi pășim pe urmele lor, ale cercetașilor, vom deprinde și noi aceste calități. Sunteți gata de aventură?

Vă place cum arată o zi de cercetășie pentru lupișoroi? Ei bine, dacă acest lucru v-a stârnit dumneavoastră, părinților, măcar un pic imaginația, atunci vă rog să vă închipuiți cum se va produce acest lucru pentru micuțul dumneavoastră. Iar dacă la final lucrurile vor fi așa cum cred eu, atunci îndemnați-vă copilul să intre în familia cercetașilor!

Cei care au copii cu vârste între 7 și 10 ani, și nutresc ideea conform căreia copilul se poate dezvolta mult mai bine participând la cât mai multe activități care presupun mișcarea și interacțiunea, sunt așteptați cu prichindeii mâine dimineață, ora 9.30, la intrarea în Muzeul Satului. Copiii să fie îmbrăcați cât mai sport, dar adecvat cu condițiile meteo ( vezi harta cu prognoza meteo!), și să aibă la ei un sandwich, o sticlă cu apă plată și un fruct!vremea sambata

 

4 COMENTARII

 1. Buna,

  Sambata aceasta vom veni si noi. Nu am gasit pe pagina de facebook adresa exacta unde trebuie sa venim. Am inteles bine ca pentru sambata vom face pachetele pentru fundatie?

  Pe adresa mea de mail nu am primit nimic care sa semene a cercetasi sau poate ca nu mi-a sarit mie in ochi si am sters din greseala mailul.

  Multumesc,
  Alina CRETOIU

  • Buna. Te rog sa ma suni ( daca sunt neclaritati) pe nr de mobil. PS. Pt sambata asta vom pregati cutia cu pantofi plina cu cadouri. In plus, vom aduce cate un globulet si beteala de fiecare copil, precum si cate 10 lei. Ei sunt necesari pt seara de 18 decembrie, cand dam serbarea lupisorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here