În ultimul timp mai mulți ecologiști au trimis scrisori de protest la Primăria Popești-Leordeni. „Verzii” s-au plâns, au reclamat faptul că „lucrările efectuate de Administrația Locală pe strada Drumul Fermei au pus în pericol ecosistemul natural cunoscut sub numele Mica Veneție. În afară de pagubele de ordin fizic al echilibrului natural, turismul este grav afectat prin dispariția micului nostru fluviu!

 

Praf, gropi, mizeriesecetăutilaje… Lucrurile astea i-au scos din minți pe ecologiști, ei alegând să protesteze, prin petiții, împotriva acțiunilor întreprinse de mărețul Pitre I al Popești-Leordeni.  Dispariția fluviului „Mica Veneția” pune în pericol – cred acești oameni – un întreg ecosistem natural. Format de-a lungul a câtorva ani în care Administrația Locală s-a chinuit din greu să-l pună pe harta zonei, acum părea sortit pieirii.

Numai că, surpriză: la Palat e veselie mare. Rugile înălțate de Măria-sa Pitre I-ul, casa parohială comandată ca dar zeilor, au avut rezultat: Cerul și-a deschis porțile și a pogorât asupra Popești-Leordeni puhoiul!

Speriată, o parte a populației a fugit care-încotro… Așa se întâmplă când generații întregi se nasc și mor în deșert: de unde să știe ce-i…ploaia? Lumea a crezut că e vorba despre blesteme, despre vrăji făcute la colț de mahala de țigăncile plătite să salveze situația. Focurile din ajun, văzute hăt departe, au alimentat cu succes temerile populației.

Însă, la Palat, e veselie mare: Pitre I-ul a scăpat de protestele ecologiștilor, a salvat turismul local – pe site-urile de specialitate fiind deja urcate oferte de vacanță în zonă. Populația speriată de evenimentele metereologice își va reveni, în boxele de pe stâlpii Împărției, dar și la posturile de radio fiind difuzate anunțuri lămuritoare…

Problema nașpa este alta: ce facem cu gondolele… după atâta amar de vreme în care apa nu și-a mai găsit rostul între malurile Micii Veneții, celebrele bărcuțe au dispărut ( fiind preferate de localnici pentru întețirea jarului la grătarele făcute în weekend-uri!), iar gondolierii s-au reprofilat – meseria pierzându-și harul în negura vremurilor.

4 COMENTARII

  1. Eu cred ca diluviul asta prevesteste sfarsitul lumii, e timpul ca Petre Iacob sa publice in SEAP un anunt de participare – achizitie Arca. La cati dobitoci sunt in Popesti, are de unde sa ia si parte barbateasca, si parte femeiasca in Arca, numa’ sa nu uite sa se opreasca cu Arca pe muntele „Deraiat” si sa stea cu ochii beliti pa cer dupa porumbei, va fi semn ca potopul a trecut si o va putea lua de la capat cu edificarea unei noi societati: de hoti, de manelisti si de cretini.

  2. PRIMAREEEEEEEEE ai grija sa nu te ineci tocmai in apa din ograda ta! Canalizare nu, asfalt nu, curatenie nu, presiune la apa nu, ce xxxxx mai vrei ma ce mai cauti aici???????????? NU ITI E BA RUSINE????? ASTEA SUNT LUCRURI CARE TREBUIE SA SE INTAMPLE IN 2015?????? DUTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

  3. Totul merge ca pe roate, primarul CARE NU ESTE mai nou are telefonul inchis cand ploua (0725709999), am incercat sa il sun dar este vineri poate se relaxeaza omul astazi cine stie… toata vara s-a stat degeaba, nu s-au rezolvat problemele care trebuiau sa fie gata pana la 1 Septembrie: canalizare, mizerie, asfaltare etc sa nu mai zicem de presiunea apei, de faptul ca pe trotuare sunt sute de masini si femeile trebuie sa mearga pe strada cu copii mici, carucioare etc.de parca nu se pot gasii solutii sa ramana trotuarele trotuare! Nici in Fierbinti sau in sate din varful muntelui nu intalnesti problemele de aici. FELICITARI ATI REUSIT SA DISTRUGETI ORASUL NU SA CONSTRUITI UN MEDIU NOU SI CIVILIZAT!!! Tare de tot vechea lucrare de canalizare, o teava de diametrul unui bidon de 1,75l pe care s-a scurs melodia greierului care nici atata creier nu a avut sa isi dea seama ca daca dai drumul la 3 robinete de APA FARA PRESIUNE (pt. ca la noi asa este) se vor umple. FELICITARI!!!! Aduceti barcile de salvare… deabia astept sa dau si eu de el pe strada cad vine sa priveasca apa cu cateii dupa el (nu am avut norocul asta pana acum din pacate) sa vad daca mai latra FOMISTII AIA in situatia de fata, sa schimbam putin situatia ca e prea mult tupeu prin zona!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here