La fiecare ploaie canalizarea de pe Drumul Fermei refulează. Dar nu numai când plouă… sunt zile în care spectalul pestilențial de miros și culoare ni se înfățișează sub forma unui lac care are izvorul lângă marketul „La Nașa” și se formează la Nr.69.

Problema este veche, are chiar și rădăcini formate în sistemul juridic românesc. Nu-i un secret, în Popești-Leordeni fiecare dezvoltator imobiliar își face de cap.  Nu-i condamn, nu ei sunt de vină. Responsabilitatea cade în spatele departamentului de Urbanism al Primăriei Popești-Leordeni – locul din care pleacă autorizațiile de construcție, loc din care niciun inspector nu vegează epocile de construire, locul din care comisiile care fac recepția finală a lucrării sunt întocmite pe genunchi. Aici este buba care puroiază, motivul dezastrului din Popești-Leordeni. Din ecuație nu excludem primaul localității, indiferent că vorbim despre Grigore Trache sau de Petre Iacob.

În 2013 un cetățean din acest cartier a solicitat lămuriri Primăriei Popești-Leordeni cu privire la mai multe aspecte care încălcau normele de construcție în ce privește ansamblul rezidențial „Corvaris Residence 4″. Printre cele etalate Administrației locale se afla și aceasta: „Vă rugăm să ne comunicați dacă, începând cu perioada 01.03.2013 și până în prezent ați

autorizat lucrarea de amenajare apă și canal pe drumul de acces (drum de servitute) Amurgului 43 (…) Vă aducem la cunoștință că în perioada mai-iunie 2013 dezvoltatorul a făcut o lucrare de investiție pe drumul mai sus menționat: a săpat un șanț pe mijlocul drumului de servitute și a îngropat două țevi pentru apă și canal fără acordul cuiva. Investiția este de apreciat, dar nimeni nu poate aprecia dacă este făcută de profesioniști în baza unui proiect verificat și aprobat sau dacă respectă vreo normă în domeniu„.

Primarul Petre Iacob a refuzat să răspundă solicitării, deși ea s-a produs în baza legii 544/2001 – privind liberul acces la informații de interes public. Căpos din fire, vecinul de cartier nu s-a oprit: a apelat la un birou de avocatură și a înaintat o reclamație

administrativă către Primarul Care Nu Este. Obligat-forțat, Petre Iacob răspunde solictării: „Cu privire la investiția privind alimentarea cu apă potabilă și evacuarea de ape uzate menajere pe drumul de servitute ( drum de acces) aflat în T54/5 – P26 și P27, Lot I identificat cu nr. cadastral 2949/12, vă facem cunoscut că aceasta a fost transmisă către soluționare Serviciului de Poliție Locală„. După ce s-a spălat pe mâini la modul cel mai murdar din punct de vedere al soluționării problemei, Iacob face și o aroganță: „Ca o remarcă ne permitem să inserăm faptul că, așa cum ați afirmat și dumneavoatră este de apreciat gestul/inițiativa celor care au demarat aceste lucrări venind practic în sprijinul tuturor beneficiarilor de proprietăți din acea parcelă„. Vom vedea mai târziu cât de cetățenesc a fost „gestul”, cât de multe știau Primăria și Vital Blueaqua despre construcția tronsonului în cauză.

Cetățeanul despre care am amintit, tulburat la minte și necuvincios față de Sfânta Primărie ( vorba lui nenea Iancu), a ținut-o langa și i-a cerut avocatului să ducă problema mai departe. Așa se face că totul a ajuns pe masa președintelui Tribunalului Ilfov. Omul în cauză a chemat în judecată primarul din Popești-Leordeni, având o singură curiozitate: „dacă Primăria a autorizat lucrarea de investiții cu apă și canal și cine a executat această lucrare pe drumul de acces” despre care am arătat puțin mai devreme.

 

20150828_082747

Vecinul de cartier a avut „nesimțirea” să arate Justiției și că „atitudinea pârâtului ( primarul Petre Iacob) ca fiind nelegală și reprezintă un refuz mascat de comunicare a informațiilor publice solicitate. Răspunsul dat (…) nu constituie decât o încercare de a tergiversa soluționarea cererii, acoperirea ilegalității comise de CINEVA ( executarea unor lucrări fără autorizație) în speranța că voi renunța. Văzând atitudinea sfidătoare a Primăriei față de problema ridicată nu pot să trag concluzia decât că se cunoaște identitatea celui care a executat lucrarea, însă ascunderea lui este mai importantă decât un mic „prejudiciu” pe care mi-l crează, niște noroi„.

Obligat de instanță,  Petre Iacob  scoate mizeria ascunsă sub preș. El recunoaște că instituția pe care o conduce și-a bătut joc de lege, de cetățean. Cum anume? Exact așa cum

a anticipat reclamantul: ascunzând cât poate de bine fapta comisă. „În concluzie invederăm instanței că în zona respectivă nu s-au efectuat lucrări cu aprobarea instituției noastre și considerăm că nu suntem în culpă vis-a-vis de disconfortul creat reclamantului” – susține nonșalant Primarul Care Nu Este.

Pentru ca treaba să fie oablă, este înaintată și o sesizare către Vital Blueaqua – operatorul agreat de către Administrația locală pentru apă potabilă și canal. A gândit omul că poate-poate, știe Vital de problemă ( nu că ei ar știi ceva, în mod special… în afară de încasarea banilor de la cetățeni!). „Imobilul a fost branșat la rețeaua de alimentare cu apă în mod ilegal, fără a se solicita și obține avizul tehnic de branșare a societății noastre prin care se stabilește soluția tehnică, precum și caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească branșamentul de apă. În urma verificărilor efectuate pe teren, s-a constatat că instalația interioară de alimentare cu apă a fost executată în mod defectuos, nefiind dimensionată pentru regimul de înălțime al imobilului, astfel că există riscul ca la etajele superioare să nu existe presiune” – susține Vital Blueaqua.

Așadar Primarul Care Nu Este a mințit inclusiv în instanță când a afirmat că „nu-i aparține culpa„. Întreb și eu acum: cui îi aprține această culpă, Petre Iacob: cetățeanului care suferă din cauza mizeriilor girate de departamentele aflate în subordinea ta, sau dumitale – omul care spui că Primăria asta niciodată nu se face vinovată de ceva?

ASCULTĂ CE SPUI AICI! EȘTI BĂRBAT SĂ RECUNOȘTI CĂ ORI EȘTI CORUPT ORI NU AI CAPACITATEA SĂ CONDUCI UN COLECTIV?

PS. Pe scurt, povestea apariției lacului cu dejecții pe Drumul Fermei este redată mai sus. Poveștile care țin de „lipsa bunului simț al cetățeanului – care aruncă chiloți, pamperși și tampoane pe conductă”… ține exclusiv de apanajul gândirii unor oameni care nu mai știu ce să explice pentru a-și ascunde faptele comise!

 

15 COMENTARII

 1. Lucrarea e fost executata de Agafia ..astia de cu gazele prin Popesti …practic principali carpaci prin zona…care dracu stie cum obtin avize….iar lucrarile se pot observa clar ca sunt de mantuiala.

  • Nu Agafia are raspunderea principala aici. E vb despre contractor si cine a eliberat sau nu autorizatia pentru proiectul de executie… Daca nu a eliberat, de ce nu a dispus alte masuri prin care sa fie stopata lucrarea, adusa in parametrii tehnici corespunzatori!

 2. Primarul care este …trebuia sa faca un lucru…sparta Drumul Fermei si bagate doua mari tevi ..una de canalizare menajera si a doua pentru pluviala si rezolva problema … pentru ca toate blocurile sunt intepate care cum au putut la canalizarea existenta, o tiganie, orice om cu minime cunostinte tehnice observa ca este doar in incropeala proasta, la fel si ce incearca el acum sa faca pentru a rezolva problema cu baltile.

 3. Cetateanul in cauza a sesizat o incalcare a legii ( executarea unei lucrari de constructie fara autorizatie). Primarul a trimis sesizarea la Politia Locala ( tot in ograda sa). Sunt curioasa daca aici s-au mai facut verificari? Ca , daca nu s-au mai facut , cineva va trebui sa raspunda penal pentru abuz in serviciu. S-a sesizat o ilegalitate si , cu intentie nu s-au luat masuri. Primaria a facut receptia imobilului( are 60 de apartamente) iar acuma canalizarea refuleaza in apartamentele de la demisol.

  • Pai si ce te mira, doamna la chestiunea asta? hai sa ne uitam pe Cartea Tehnica a imobilului ( ma indoiesc ca a ajuns la locatari!). Ce crezi ca gasim in ea?

 4. Cred ca nici nu exista asa ceva… In autorizatiei de constructie pentru blocul in cauza solutia tehnica pentru canalizare sigur este alta decat ce este in realitate. Nu aveau cum sa prevada in autorizatie o canalizare care , legal vorbind nu exista, nu o recunosc. Au spus ca lucrarea de canalizare pe strada respectiva nu este autorizata, deci nu aveau cum sa tina cont in autorizatie de existenta ei. De asta sunt sigura ca, in acte, au prevazut altceva…

 5. Eu nu inteleg ceva: cum face Firma Vitala sa colecteze banii daca nu recunoaste bransarea? Banui ca emite totusi facturi oamenilor, nu? Adica se poate proba usor contradictiadintre nerecunoasterea lucrarii si taxarea apei pe care o livreaza. Ori poate n-am inteles eu?

 6. D-le Ciutescu

  În urma lecturării site-ului dvs mi-au dat lacrimile si propun să vă facem statuie. Cine trebuie să facă publice neregulile din administrasie? Probabil vesi spune că opozisia. Opozisia si-a făcut datoria: au făcut amendamente la hotărâri ale C.L., au sesizat Prefectura, au făcut ceea ce Legea permite. De ce în democrasie presa este considerată a patra putere în stat? Ca să facă jocul vreunui baron local sau să facă ceea ce a făcut Diaconescu la OTV iar acum se află unde îi este locul? De ce presa este numită câinele de pază al democrasiei? Din păcate majoritatea acestor câini sunt corcituri ca să nu spun jigodii. Ceva vreme, d-le Ciutescu a-si fost o vedetă a opozisiei fa?ă de actualul primar, care nu este, si aici sunt de acord cu dvs. Inisial v-am admirat, cu oarece rezerve, hotărirea si perseveren?a cu care a-si criticat actuala administrasie. Am zâmbit, când luând o aură de războinic al luminii, te lăudai că tu ai adus DNA-ul la primăria Pope?ti. Pentru cultura ta generală, organele monitorizează Popestiul decând cu războiul din 2010 dintre cămătari si sportivi, război care a avut loc chiar pe str. Drumul Fermei. Ar fi fost frumos să fie pur si simplu doar un efort civic din partea ta. Nu puteam însă să nu mă întreb dacă te plăteste careva sau e?ti un cîine fără stăpîn care latră la lună sau mu?că în dreapta si-n stînga în speran?a că va prinde vreun os de ros. Nu am să vă trec în revistă toate subiectele abordate ci doar unul de la inceputuri si unul relativ recent. Mă întrebam de e?ti credul, să afirmi că firma Green prestează moca în contul lui Blue a?a de dragul prieteniei dintre popoare. Dacă erai ziarist cu adevărat te-ai fi prins că ceva este în neregulă si te-ai fi lămurit doar lecturând de pe site-ul primăriei capitolul referitor la servicii. Din discusiile tale cu patronul de la Green ajunsesei la concluzia cum că acesta ar fi un bun primar(!!!). Ginion. Actualul, care nu este, l-a mirosit, i-a tăiat finan?area iar nea Green a dispărut din peisaj cu toate că este neoficial seful UNPR Popesti. De aici d-le Ciutescu să în?eleg că nu esti capabil să analizezi bugetul sau nu ai cohones să abordezi subiectele adevărate si te complaci în bârfe? A?teptam de la tine o analiză a bugetului, plin de exemple de incompeten?ă si furăciuni: o caricatură de parc la pre?ul de parc ?tinsific, asfaltări la pre? de autostradă, milioane de euro furate pe trei hârtii( pe studii de fezabilitate a căror valoare nu depă?e?te mii de euro s-au plătit milioane) etc. Nu este târziu să o facem si acum.Tu însă si-ai atins scopul si anume ai obsinut o pozisie eligibilă pe o listă de candidasi la Consililul Local.
  Sa discutăm putin si de finantatorul tău d-l Stefănescu. Apărut în peisaj inisial ca posibil candidat al liberalilor, dl Stefănescu, un mare fost om politic de viitor, după numai citeva luni de tentativă de a?azisă activitate politică a picat cel mai elementar examen politic si anume cel al loialităsii fa?ă de doctrină si echipă. Domnul Stefănescu nu a putut accepta faptul că într-o echipă sau partid mai întîi dai si după aceea posi cere. Dumnealui emisese pretensia de a fi candidatul liberalilor la funcsia de primar făra a locui măcar in localitate. Simplul fapt că este proprietarul unui spasiu comercial pe Drumul Fermei nu-l recomandă pentru primăria Popesti chiar dacă a angajat lăudători precum d-l Ciutescu si este sprijinit în continuare de d-l Delcea. Da, domnule Ciutescu suntesi plătit de d-l Stefănescu pentru ceea ce scriesi pe bloog-ul dvs. Ce este mai grav însă, este că d-l Stefănescu este văzut regulat în biroul d-lui Iacob, dumnealor având deja un aranjament electoral. Probabil că printre altele vrea lecsii de administrasie de la actualul, în special cele legate de împărsirea cazanului. Numai în 30 de minute d-l Stefănescu a obsinut de la d-l Iacob autorizasia de construcsie a unui proiect care zăcea prin sertarele celor de la urbanism de un an de zile pentru că încălca flagrant normele de urbanism. În cele 30 de minute cât cei doi au făcut aranjamentul, functionarii primăriei au întocmit întreaga documentasie. Recent, la una din desele sedin?ele sale bahice, piticul mare ?ef la M10 a dat pe gu?ă faptul că : de întelegerea cu Pitre s
  tiu doar eu si Stefănescu, am incheiat citatul.
  Acum ceva vreme erai atât de cocosat, d-le Ciutescu, încât l-ai invitat pe d-l Iacob să vă presteze o felasie. Din atitudinea recentă a dvs reiese, probabil la ordinele finantatorului, că acum suntesi la celălalt capăt, sub birou. Crezi că va fi recunoscător Iacob că îi facesi jocul? Unde stasi acum acolo vesi sta tot mandatul iar el vă va cere să fiti recunoscători că vă bagă în seamă. Halal atitudine civică!
  Alex Drăghici
  P.S. Dle Ciutescu, cu cîteva zile în urmă v-am recunoscut pe stradă si intensionam să vă abordez în ideea de a schimba câteva opinii. ce m-a oprit însă a fost aspectul dvs total neîngrijit si tristetea post bahică a chipului dumneavoastră. D-le Ciutescu, ascultasi vă rog un sfat de la un om mai în vîrstă decît dvs: luasi-vă servici că din indemnizasia de Consilier local nu putesi plăti facturile. Sau poate v-a inclus dl Stefănescu în întelegerea cu Pitre si nu stie Alex piticu.

  • Motivul pt care ti-am acceptat comentariul este ca te faci de ras. Trist este ca nu ai demnitatea sa semnezi cu numele tau. Cat priveste posibila mea stare bahica…, gasiti altceva. De tembelismele voastre s-a saturat lumea! PS. La urmatorul commnet de genul asta urmeaza restrictionarea!

 7. La min. 00:50, primarul declara: „Conducta de canalizare care am bagat-o anul asta pe Biruintei,…blocurile alea din spatele Biruintei, descarca in asta”.
  Total fals! Suntem in 2018, iar blocurile din spate tot in canalizarea din Drm. Fermei descarca! Exista, macar la nivelul lucrarilor efectuate de primarie, vreun proiect care sa fi fost respectat? Intreb in numele unui colocatar de la parter caruia i-a refulat canalizarea a 5-a oara in casa, a cerut planul parter a instalatiei de canalizare a blocului, care ar fi trenuit sa existe in copie la primarie, ca parte a unui proiect de instalatii in baza caruia sa se fi obtinut autoriztie de constructie, iar primaria l-a trimis la Vital Bue Aqua, pt. ca cei de acolo sa-l paseze la primarie, si invers. Macar nu i-au spus ca nu au un astfel de plan, ca sa nu mai „bata campii” primariei.

 8. In aceeasi ordine de idei, stie cineva cui poate dona proprietarul unui apartament de la parter, din zona Drm. Fermei, niste parchet recent inundat?? Ma gandesc ca ar prinde bine cuiva cu centrala termica pe lemne, daca nu acum, ca este ud, il poate folosi iarna viitoare, dupa ce se zvanta. As vrea un nr. de telefon sau adresa de mail. Multumesc.

 9. Ca o apa statatoare
  ai din usa, cu putoare,
  si din zona de parcare
  pana-n strada viitoare,
  fiindca nu-i canalizare.

  Dar o platesti
  in Popesti…,
  gaura lui Bucuresti.

 10. Ca o apa statatoare
  ai din usa, cu putoare,
  si din zona de parcare
  pana-n strada viitoare,
  fiindca nu-i canalizare.

  Dar o platesti
  in Popesti…,
  gaura lui Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here