Dimineață am ieșit să fac mișcare. Opțiunile pe care le am în Popești-Leordeni sunt limitate, așa că lucrul ăsta s-a produs pe străzile comunei.

Nu am făcut mișcare nici cu vreo traistă după mine, nici cu vreun cărucior de plimbat copilul. Mi-am cărat fizicul, scopul fiind de a mai scăpa de șuncile ce încojoară carcasa ( nm. e un nesimțit de flutură legitimații de DIICOT și funcții de Consilier Județean pe la niște oameni din cartier, care în timpul liber îl pupă în fund pe primar. Se va bucura citind despre materialul ce-mi stă pe oase!). Problema a fost că până și plimbatul pe trotuare a devenit o adevărată provocare. Am ales un traseu care să-mi consume aproximativ 40 de minute de marș, cronometrul arătând la final nu mai puțin de 46 de minute consumate.

20150704_102417[1]

Exemplu de circulație pietonală pe strada Maica Tereza
Exemplu de circulație pietonală pe strada Maica Tereza

Unde s-au scurs cele 6 minute suplimentare de efort? Pe ocolitul mașinilor, gropilor și remorcilor parcate pe trotuare… Nu vreau să uit să precizez un lucru: majoritatea trotuarelor din comuna Popești-Leordeni, Cartierul de Vest, au lățimi cuprinse între 30 si 60 de centimetri…

Se vor găsi sufient de mulți deștepți care să-mi reamintească faptul că lucrurile stau așa pentru că „încă e zonă de șantier„. Chestiunea pică fie și pentru faptul că am făcut mișcare într-o zonă în care nebunia este încheiată.

 

Grădina botanică de strada Maica Tereza
Grădina botanică de strada Maica Tereza

 

Alt exemplu de mașini parcare  pe trotuarele - și așa extrem de înguste!
Alt exemplu de mașini parcare pe trotuarele – și așa extrem de înguste!
Eu, pietonul, pe unde mai trec?
Eu, pietonul, pe unde mai trec?

 

Acu’, a nu știu câta oară, stau ca prostu’ și mă întreb ( că pe primar și pe madame care dă cu nesimțire autorizații de construcție…nu îmi mai răcesc gura să o fac!): cum mama dracu poți să lași oamenii să construiască ceva, pe un teren viran, fără să te asiguri că proiectul cu care vin la autorizat conține toate elementele unui urbanism modern, de bun simț? Cum să te doară în cur de cum respectă sau nu proiectul pe parcursul construcției – de ce nu trimiți echipe de control să verifice gradual cum decurg treburile? Legea prevede toate aceste aspecte, da pe ăia de ne-au condus comuna, pe ăi de o conduc, îi doare în cur...pardon, nici măcar acolo! Ei nu au venit în fruntea satului să verifice, să dea amenzi celor care nu respectă legea: ei au venit să „ajute”!

Așa, cu nesimțirea care mă caracterizează, mă întreb în continuare: dacă  tot nu se dau amenzi pentru parcarea mașinilor aiurea, dacă tot nu avem pe unde circula pietonal…de ce dracu vă mai deranjați să treceți și căcatul de trotuare în proiectele de urbanism? Și așa sunt înguste – vai de ele – și așa sunt ocupate de mașinile cetățenilor. Faceți mă, primăreilor care sunteți, o dungă mai lată pe mijlocul străzii: să mergem măcar pe ea, să facem echilibristică sperănd că nu ne va lovi vreun cretin de gonește pe stradă. Sau poate sperând să nu o faceți voi, ăștia de vă tot pup eu cotidian în „paginile” jurnalului personal!

Mâine merg și dau acatiste pentru fericirea voastră: Dă Doamne să li se facă viața așa de frumoasă precum ne-o aranjează pe a noastră! E bine, mă?

 

3 COMENTARII

  1. Ai surprins în poze străzi care au trotuare însă majoritatea străzilor din cartierul nou Popești-Leordeni
    NU AU TROTUARE DELOC.

    Explicația halucinantă pe care am primit-o la primărie când am sesizat că străzile nu au minim câte două benzi fiecare de minim 3.5m și trotuare (conform legislației) este că legile nu se aplică nicăieri în țară și că este o exagerare să pretindem acest lucru aici în Popești-Leordeni.

    Fiecare proprietar în parte din cartierul nou este îndreptățit să ceară daune pentru încălcarea de către autorități a drepturilor constituționale la un trai decent prin neaplicarea de către acestea a legislației privind drumurile, mediul și urbanismul.

  2. Buna ziua marea asfaltare a inceput cred eu cu stangul pentru ca nu se respecta nici macar minimul de bun simt si va spun asta pentru ca pe strada pavlichieni trotuarele in unele locuri sunt lipite de gardurile celor care au constuit si nu au lasat cei 2 metri pentru care au dat declaratie notariala sa obtina autorizatia de constructive dar pe aceste persoane le intelegem (dezvoltatori imobiliari,politisti la rutiera)care se si mai lauda ca lor nu le face nimeni nimic.Din pacate acesta este Popesti Leordeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here