De ceva timp comuna face vocalize la adresa Primăriei: lumea vrea parcuri, școli, grădinițe, policlinică socială, transport comun, canalizare pluvială, apă potabilă de calitate, șosele corespunzătoare etc.

Lumea vrea, cere…țipă… Și, interesează pe cineva? Nu! La Primăria din comuna Cenușie primarul Bălărie știe una și bună: io n-am nicio vină! Uneori, spre a deveni și mai convingător, varsă o lacrimă la telefon, dă din mâini, pune lingăii să înjure pe unde apucă sau prietenii să încerce o sensibilizare.  🙂

Recunosc, până azi am fost alăturat acestui cor, al ălora care urlă. După unii, chiar am fost vocalistul șef al orchestrei de canari… De azi, gata: nu mai zic nimic, mi-am dat seama că am greșit. Profit de ocazie, îmi cer scuze față de primarul Bălărie, față de întreaga primărie din comuna Cenușie!

Faceți ochii mari, vă frecați la ei? Renunțați: azi ochii mi s-au deschis și am văzut lumina pe care o emană orașul ( remarcați, până și titulatura de comună mi-a dispărut din vocabular!). Am urlat, printre altele, că nu sunt parcuri în care să îmi scot copilul la joacă în Cartierul de Vest. Azi am găsit unul: are chiar și o bisoferă absolut senzațională. Ce-i drept, e în formare. Dar EXISTĂ. Unde? Risipesc imediat misterul….

Uite… Cum pleci de la nr 69 ( asta ca să știe și vicele Ozy unde stau – că tot s-a interesat prin vecini!), faci dreapta pe Drumul Fermei și o ții langa preț de vreo 200 de metri către Olteniței. Acolo, peste stradă o să vezi o fabrică. În lunile de când m-am mutat, nu m-am dumirit ce produce. Dar e o fabrică!. Pe lângă ea, spre Amurgului, se deschide o altă stradă: Sfânta Agnes. Ei bine, acolo, colț Sfânta Agnes cu Drumul Fermei se cască un loc verde, impresionant.

 

Parc natural, înființat prin grija primăriei din Comuna Cenușie pe strada Drumul Fermei
Parc natural, înființat prin grija primăriei din Comuna Cenușie pe strada Drumul Fermei

 

Vorbim despre o grădină botanică ce se anunță a deveni mai șmecheră și decât aia din Cluj. Că tot i s-a dus buha prin Europa…Pe locul ăsta, de vă zic eu, pe o suprafață de vreo trei mii mp se cască minunăția. Arbuști și copaci în plină dezvoltare, mărăcini de felurite feluri, PET-uri din plastic de la aproape toate „volumele din bibliotecile” zonei, bare de fier, cioburi de sticlă, resturi de betoane. Cred că în vreun colț, căzute – momentan, sunt și porțile… Credeți că-i doar floră acolo? Vă înșelați și mai amarnic: broaște, șopârle, șerpi, șoareci și alți șobolani asezonează extraordinar parcela.

 

20150630_111123[1]

 

Ce să mai zic: m-am oprit, am contemplat ca prostu’ care vede pentru prima dată Trabantu’ în viață. Și mi-am zis: cum să-l mai înjur io pe primarul Bălărie, cât de nesimțit pot să fiu? Omul protejează locul, ba are grijă să nu deranjeze cineva – cu vreo amendă – ecosistemul care se formează la șușea! Iar eu, netrebnicul, stau în fața calculatorului și înjur.

Momentul, unic pentru singurul neuron ce-mi mai funcționează normal din momentul revelației, m-a făcut să-mi fac și o promisiune în barbă: JUR SĂ-MI FAC MUTAȚIE AICI, SĂ-L VOTEZ TOT PE BĂLĂRIE… O singură condiție îi pun: să mă ducă și la el acasă, să-mi arate mai întâi că aplică aceleași principii în ce privește ordinea și grija față de gospodăria în care uneori mai doarme. Altfel, dacă trișează…risc să mă trezesc într-o …altă realitate!

4 COMENTARII

  1. Ar trebui iesit in strada. Manifestele din mediul virtual nu sunt la fel de vizibile ca cele reale, in schimb mediul virtual poate fi folosit pentru organizarea protestelor.

      • Dupa cum spune proverbul „Încetul cu încetul pasărea îşi face cuib.” trebuie sa fim perseverenti (intr-un mod inteligent bineinteles). Poate niste intalniri saptamanale/lunare cu toti administratorii de scara/bloc/complex ar inlesni comunicarea. Formarea unui ONG care sa se ocupe cu problemele din zona ar fi din nou o abordare. Putina birocratie nu strica din cand in cand :D.

        • S-a incercat si asta…Nu s-a reusit! Problema e ca sunt destui pe care nu ii intereseaza, dar si o alta masa de administratori sau presedinti de asociatii care sunt foarte buni amici cu cei care construiesc sau conduc urbea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here