Residence Inn este un complex de locuințe care a fost proiectat să fie construit undeva, lângă Piața Iancului. Mai multe demersuri ale locatarilor din zonă au dus la sistarea lucrărilor, ultima decizie a Primăriei Sector II fiind cea de a închide pe termen nelimitat șantierul. Mai mult, primarul Neculai Onțanu decis să transforme șantierul într-un parc ( se aude până în Popești-Leordeni?), în acest sens demarând dialogul cu Elvis Dinu – proprietarul imobilului.

 

DSC00249
Primăria Sector II București a decis suspendarea lucrărilor la imobilul din Aleea Lungulețu. Dezvoltatorul imobiliar nu pare impresionat de decizia lui Onțanu și vinde apartamentele ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic!

 

 

Sistarea lucrărilor s-a realizat în urma unor controale realizate de către Garda de Mediu, Poliția Sector II și Primăria Sector II. Acest lucru ar fi trebuit, firesc -aș spune, să ducă și la sistarea procesului de vânzare a apartamentelor aflate în bloc. Trebuie să precizez că Residence Inn este un imobil cu 8 etaje și subsol dedicat parcăriii automobilelor, cu 35 de apartamente a câte două și trei camere. Prețul de vânzare al locuințelor variază între 65.900 și 76.900 Euro ( nm. aviz celor care susțin că în Popești-Leordeni apartamentele sunt ieftine ca braga!), iar al parcărilor aflate la subsol este de 12 mii de euro (nm. În Popești-Leordeni nu putem să vorbim despre așa ceva, nu prea cred că există!).

Cu toate că administratorul societății comerciale care dezvoltă respectiva construție știe despre problemele pe care le întâmpină, lucrul pare să nu-l împiedice să vândă apartamentele ca și când nu s-ar fi întâmplat absolut nimic. O discuție purtată cu doamna Corina Bărbieru ( nm. din recomandarea făcută, reprezentantul de vânzări al companiei!), eu – țugulanul doritor de casă în buricul târgului (!) – aflu că pot deveni fericitul unui astfel de apartament, dar că „trebuie să vă decideți repede. Mai avem 2 apartamente a câte două camere și 4 apartamente a câte trei camere”.

Duc discuția mai departe, și întreb: dacă este vorba despre construcția de peste stradă de Biserica Bălăneanu, am citit pe Internet că acolo sunt niște litigii cu locatarii din zonă, că lucrările au fost sistate. Amabilă, Corina mă liniștește: „Au fost sistate 10 zile lucrările. Locatarii au cerut la primărie să vadă actele cum că totul e ok. Acum se lucrează normal la construcție ( nm. ironia face că mă aflam DSC00258într-un imobil care este chiar lângă șantierul aflat sub incidența legii, loc în care chiar nu se construia ceva…!), chiar ducem negocieri cu Asociațiile de locatari pentru a le face un parc acolo. Pe banii noștri, firește. Stați liniștit, noi suntem serioși. În plus, dacă vor fi probleme vă recuperați foarte ușor avansul acordat pentru rezervarea apartamentului„.

Liniștit din cale afară, i-am mulțumit Corinei Bărbieru ( nm. dacă numele a fost real la recomandarea telefonică!) și i-am promis că am să revin foarte curând cu banii. Nu de alta, dar să nu pierd rarisima ocazie de a fi vecin cu oameni pe care îi cunosc de mai bine de un deceniu. Și, firește, să-mi achiziționez un apartament în mirificul București în locul superbului Popești-Leordeni.

Ai dracu’ corecți ăștia, de la Residence Inn, nu-i așa?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here