O casă demolată, câțiva copaci scoși din pământ, și un imobil proiectat să se ridice pe o înălțime de 10 etaje. Trei ingrediente care au făcut ca  100 de oameni din Sectorul II al Capitalei să iasă în stradă, să își ceară dreptul la un trai civilizat, oameni care au determinat autoritățile să ia măsuri sociale rar întâlnite în România. Un exemplu pe care și locuitorii din Popești – Leordeni ar trebui să-l înțeleagă și să-l aplice. Pentru că numai uniți putem trăi într-un loc decent!

Despre ce este vorba? În Sectorul II al Bucureștiului, în buricul târgului, o casă care pe vremuri a aparținut unui vice-ministru al finanțelor a intrat în posesia unei doamne  Consilier la Primăria Sector I a Capitalei, dar și la Secretariatul General al Guvernului. Colac peste pupăză, soțul doamnei în cauză operează cu succes construcții în sectorul II al Capitalei. Și ce dacă, ar spune unii? Problema nu ar exista dacă dezvoltatorul Elvis Dinu nu ar fi transformat casa cu pricina în ditamai proiectul imobiliar și dacă ar construi în conformitate cu prevederile legale.

 

DSC00111

 

De la demararea proiectului și până la revolta cetățenilor din zonă nu a fost decât un simplu pas. Ajutați și de protestatari din alte părți ale Capitalei ( oameni cu probleme generate de dezvoltatorii imobiliari) , dar și din Popești-Leordeni, cetățenii și-au strigat durerea. La fața locului au sosit jurnaliști, ONG-iști, politicieni. decizie ontanuMai puțin primarul Onțanu, ocupat cu treburi mai importante. S-au emis păreri, s-a înjurat, s-a clamat faptul că primarul e băiat corect ( nm. fiecare edil are aplaudaci de meserie, la datorie în situații critice!). O perioadă lucrurile au părut că tergiversează, că Residence INN își va urma semeț calea către nori. Și către bunăstarea dezvoltatorului. Numai că, stupoare: primarul Onțanu a decis să oprească lucrările. Inițial pentru o perioadă de 10 zile.

La nici o săptămână, edilul i-a chemat ( lucru aproape incredibil pentru cine îl cunoaște!) pe protestatari la o discuție la primărie. Le-a comunicat că au învins, că „dezvoltatorului imobiliar i-a fost ridicată definitiv autorizația de contrucție”. Conform cetățenilor de pe Aleea Lungulețu, „luni se va face o ofertă de răscumpărare a terenului, în locul gropii făcute de Residence INN urmând ca Primăria Sector II să construiască un parc„. De ce a decis Onțanu să aplece urechea la problemele cetățenilor? Nimeni nu are un răspuns concret, mai ales că edilul în cauză era cunoscut ca fiind un bun amic al lui Elvis Dinu. Mai mult, imobilul era deja vândut în proporție de 60%! Cert este că cetățeanul, dreptatea, au învins într-un final sistemul.

PS. Exemplul de coeziune al celor care au militat pentru respectarea legii în ce privește construcția de pe Aleea Lungulețu ar trebui să se constituie în pildă pentru toți locuitorii României, pentru toți cei care doresc să trăiască într-o țară civilizată, construită pe principii corecte și coerente. Lucrul este valabil și pentru noi, cei din „Noul Popești-Leordeni”!

2 COMENTARII

  1. In ce hal am ajuns…sa ne miram de o normalitate, de ceva banal. Ne-au adus acolo unde si-au propus. Daca ne ofera dreptul sa mergem pe drum sa le pupam mainile…daca respiram aerul „lor” sa le ridicam statui…o tara condusa de jigodii penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here