Deunăzi am găsit postată pe Facebook o fotografie care înfățișa o tânără domnișoară lângă un micuț om de zăpadă pe un câmp. A fost, poate, ultima șansă pe care a avut-o această copilă de a se mai juca cu omătul în 2015. Interesantă,  poza ascunde o dramă: a copilului care crește într-un oraș aflat în Uniunea Europeană, și care are în loc de parc un teren viran!

Vă amintiți de filmele – documentar în care oamenii ni se iveau pe peliculă sepia, și care ne înfățișau lucruri absolut fabuloase pentru începutul de secol XX? Adică imagini care surprindeau bucuria unui copil care vede circul, vata pe băț, acadelele sau „căruța cu aburi”. Ei bine, rezumând imaginea de acum un secol și așezând-o peste modernismul oferit de începutul de veac XXI, constat cu amărăciune că nu s-a schimbat mare lucru. Aici nu fac referire comparativă cu

Pentru această fetiță care crește în Popești - Leordeni, imaginea copilăriei sale se va asocia permanent cu cea a terenului viran din fața blocului, cu a mizeriei. Ăsta e parcul din Noul Popești-Leordeni!
Pentru această fetiță, care crește în Popești – Leordeni, imaginea copilăriei sale se va asocia permanent cu cea a terenului viran din fața blocului, cu a mizeriei. Ăsta e parcul din Noul Popești-Leordeni!

cele care se întâmplă la doi pași, în civilizația cosmopolitului București. Mă opresc la locul în care copiii noștri, ai celor din futuristul cartier ițit în Popești-Leordeni. Sunt copii care vor rămâne pe retină cu imaginea coabitării în curtea vilei ( pentru cine stă la casă!) sau în parcarea din fața blocului. Uneori, când e zăpadă, cu imaginea câmpului care încă ne mai înconjoară! Vi se pare amuzant? Mie mi se pare trist, impardonabil!

Plătim impozite. Pentru cine are senzația că aberez, îl invit să dea o fugă pe strada Avrig, la Administrația Fiscală a Sectorului II. Să meargă acolo, să ceară impozitul pentru un apartament de 70 mp din zona Piața Iancului. O să constate că plătește aceași sumă pe care o dă și el – fraierul care și-a cumpărat loc de apărat de ploaie, în Popești-Leordeni. Vorbim aici de două lucruri diferite: de centrul orașului din una din primele 10 capitale ( ca mărime!) ale Uniunii Europene versus un amărât de cartier dintr-o comună spoită cu titlu de oraș și zonă metropolitană în viitorul apropiat! Vorbim despre un loc în care omul se bucură de facilități de viață apropiate de cerințele vremurilor pe care le trăim, comparativ cu un loc care nu e capabil nici măcar să îți ofere un banal mijloc de transport în comun, un dispensar social!

Sunt tare curios când o să aibă și primarul o reacție la cele pe care le spun ( Nu la cele pe care o să trebuiască să le explice în fața altor autorități. El, dar și cel dinaintea sa!). Sunt tare curios când o să aibă Petre Iacob boașe sufient de mari încât să iasă în fața populației, să spună cum ne drămuiește banii pe care în prezent ni-i fură la nivel administrativ ( spun asta deoarece nu putem să vorbim aici de vreo gestionare a lor. Imaginea din zonă e flagrant în contrast cu bunul simț urban!). Se va întâmpla asta vreodată sau rămânem tot la stadiul în care trimite câte un agarici care să încerce să mă intimideze cu „salutări de la mârlan”?

2 COMENTARII

  1. Foarte bun articolul ! E impardonabil ce face acest corupt din orasul sau ! Langa metrou este portiunea ingropata in mizerie, tifos, sobolani si indiviZi ce se urineaZa fara gram de jena ! Cum ar fi sa fie acolo un parc frumos si cochet? Ce vis ! La doi metri pe partea carosabila sector 4 cara zilele trecute saci, zeci de saci cu noroi uscat ….. Ne scarpinam invers cand la 2 metrii langa colcaie de fapt mizeria ! Bun gospodar petre iacob !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here