În momentul în care accesezi pagina Primăriei Popești-Leordeni, ești întâmpinat de un mesaj de bun venit!, semnat de edilul Petre Iacob. Personajul din fruntea urbei  ne invită să ne facem cont pe site-ul instituției și, spune el, astfel  „să vă oferim oportunitatea de a participa la luarea unor decizii care privesc comunitatea noastră.” Mai mult, pesedistul ne aburește cu limbajul de lemn – specific comuniștilor: „Ne dorim o administrație publică locală transparentă în comunicarea cu cetăţenii şi în slujba lor.” Credeți că omul ăsta, instituția pe care o reprezintă, sunt transparenți? Garantat, sunt opusul acestei idei!

 

primar cretin Petre Iacob

 

Încercând să interacționez cu instituția care are obligația să-mi creeze condiții de trai european, să lupte pentru a-mi fi respectate drepturile cetățenești, am încercat să-mi fac un cont pe acest site. Este obligatoriu aspectul, dacă vrei să ai un cuvânt de spus… unul care să fii cât de cât sigur că ajunge la urechile bunului nostru primar. Așa că am completat câmpurile dedicate și am așteptat o confirmare. În câteva minute am primit- o, dar însoțită și de un mesaj prin care eram informat că „trebuie să primesc aprobarea folosirii sale”. Am așteptat preț de două zile, apoi am formulat o cerere în acest sens. Firește, răspunsul nu a mai venit nici până în ziua de astăzi!

 

Dovada că pe Petre Iacob, dar și pe cei care lucrează la Primăria din Popești-Leordeni îi doare în bască de problemele cetățeanului. În loc să ne asculte, ei preferă CENZURA!
Dovada că pe Petre Iacob, dar și pe cei care lucrează la Primăria din Popești-Leordeni îi doare în bască de problemele cetățeanului. În loc să ne asculte, ei preferă CENZURA!

Nu m-a mirat aspectul, îl anticipam. Am dorit, prin gestul meu, să demonstrez public nivelul de mizerie cetățenească, civică, atins chiar de cel care reprezintă comunitatea din Popești-Leordeni. El, primul om al localității ( așa ar zice bătrânii…!), ce face în schimb? Îmi interzice dreptul de a fi activ la viața urbei – la a cărei bunăstare contribui cu impozitele plătite la zi! Cu alte cuvinte, Petre Iacob încalcă flagrant Constituția României – cea pe care legea îl obligă să o respecte, cea care îmi garantează DREPTUL LA EXPRIMARE!

Unora dintre voi poate li va părea părea jenant ca cineva să se lege de un aspect atât de mărunt ( la prima vedere!), cum este CENZURA. Însă el reprezintă un pilon interzis de către Constituție și, ca atare, trebuie pedepsit conform legislației în vigoare. Știți ce vă ajută în acest sens, stimate Petre Iacob? O pereche de cătușe! Nu o spun eu, o prevede LEGEA…

 

CE SPUNE CONSTITUȚIA?

CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale

ARTICOLUL 30

Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

Constituția, cartea de căpătăi a oricărui om din Administrația Publică a României. Ai auzit de EA, domnule primar?
Constituția, cartea de căpătâi a oricărui om din Administrația Publică a României. Ai auzit de EA, domnule primar?

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

16 COMENTARII

 1. Nu ca as vrea sa laud minunata organizare (vedeti mai jos) a petitiilor/reclamatiilor online, dar eu am primit aprobarea intr-o zi (dar fara email de confirmare). Nu am intampinat probleme cu asta. Am facut reclamatii, am primit raspunsuri oficiale (desi am indoieli asupra masurilor presupus luate).

  De asemenea, pe baza ID-urilor generate, pot zice ca se fac cateva zeci – sute de astfel de reclamatii lunar. Cat despre raspunsurile la acestea, nu ma pot pronunta.

  De notat totusi organizarea – intr-un apel telefonic cu primaria, intreband de situatia unei astfel de reclamatii, vechi de aproape 2 luni:
  Doamna de la primarie: Sa stiti ca mai dureaza pana o gasesc ca se incarca greu…Ziceti ca ati facut-o pe 26, ca nu o gasesc?
  Eu: Va pot da numarul de inregistrare, nu v-ar fi mai usor?
  Doamna de la primarie: Nu, ca mie imi vin pe mail astea.

 2. Cam inversunat ca sa nu zic subiectiv….dle Ciutescu….pana la urma la nivel de drept de exprimare….s au mai vazut si cca 7,5milioane de oameni care candva au votat ceva si nimeni n a tinut cont de parerea lor ba s a mai vorbit si despre o lovitura de stat iar acum zangane catusele la adresa tuturor celor care propavaduiau statul de drept si independenta justitiei asa ca sa nu aruncam cu pietre inainte de a sta stramb si a judeca drept….asteptati ca timpul sa constate daca mandatul actualului primar a fost sau nu benefic…il veti putea sanctiona la vot acordandu i mandatul altuia pentru o noua perioada de inca 4 ani. Eu asa am invatat ca este in democratie…iar tema asta cu comunistii si comunismul e deja de foarte mult timp perimata….apropo…am mai vazut parca pe cineva care condamna comunismul si i se adresa Majestatii sale Regele Mihai I cu diverse apelative….asa incat iertati ne daca nu vom pune botu la cardeala voastra vopsita….precum gardul….
  Ma gandesc ca ar trebui vazut

  • Pe mine nu ma intereseaza cum s-a adresat X catre Rege etc. Ma intereseaza ca traiesc intr-un loc in care totul arata ca o jungla, ca am fost cenzurat oficial, ca… Restul, cum spuneti si dvs, se vor lamuri: atat prin vot cat si prin alte cai – menite sa constate daca Petre Iacob are vreo vina in cele care se deruleaza in actualul Popesti – Leordeni. PS. Ce fac eu se numeste democratie, domnule. Spun asta pt ca tot o clamati in cuvintele de mai sus!

   • Democratia inseamna sa sanctionezi la vot, ceea ce, fiecaruia dintre noi, in calitate de cetateni ai unui oras sau al altuia, cfr propriilor convingeri, percepem adevarul sau realitatea astfel cum ni se dezvaluie. Insa, in alta ordine de idei mi se pare profund injust sa critic activitatea fie si a unui edil local fara a lua in calcul atatea aspecte care pot varia in evaluarea finala a unui profil de om intreprinzator, bun organizator, apropiat intereselor legitime ale comunitatii din care face parte….cum e si firesc sa fie un primar. Va spun astfel: daca vreti o evaluare absolut obiectiva, luati prin eliminare, notand toate proiectele pe care si le a propus cineva sa le duca la buna indeplinire si….daca la finalul mandatului sau, se va fi dovedit ca nu si a respectat intr o importanta masura, ceea ce s a angajat sa faca, atunci sanctionati l in mod democratic prin vot daca considerati util sa o faceti insa….personal a promova o abordare de continua si perpetua stare conflictuala care nu duce la nimic bun ba dimpotriva, consuma energii si denatureaza realitati prin manipularea tipica cfr careia un neadevar afirmat la infinit despre ceva sau cineva devine prin propagarea sa din zvon, minciuna sau neadevar….un veritabil truism…asa incat de ce v as crede pe dvs si nu pe altul, poate chiar pe primarul insusi sau pe cei care i vor da votul daca vor considera util sa i acorde increderea pentru inca un mandat? Nu cred catusi de putin in realitatea asta virtuala si tocmai de aceea va spun, acesta fiind de altfel ultimul meu comentariu pe blogul dvs, ca cine nu are memoria istoriei risca sa o repete…in acest caz ma refer strict la a compara situatiile de dinainte si din timpul administrarii acestui oras de catre actualul vs fostul edil care o fi fost acesta fiindca nu cunosc istoria si nici nu ma intereseaza sa traiesc in trecut….prin urmare va recomand sa analizati daca acestea sunt prioritatile 0 ale dvs tot ceea ce a avut in plan ca si proiecte investitionale …actualul edil si cate dintre acestea s au putut ckncretiza…tinand cont si de variabilele unei activitati extrem de dificile intr un cadru ai complex de imprejurari atatea de variate precum actuala harta a orasului popesti leordeni. Pentru numele lui Dumnezeu ….uitati va ca pana si google maps nu poate tine pasul cu reactualizarea hartilor aferente strazilor din acest nou oras si dvs pretindeti unui primar sa faca ieri daca se poate ceea ce nici macar cei de mai sua nu sunt in stare sa faca in dimensiunea virtuala a celor dela google. Asadar, no offense but …no further questions….
    Sper ca m am facut bine inteles iar daca nu…va recomand sa navigati in comentariile dvs viitoare avand poate in vedere si aspectele comentate aici de unii dintre noi….fiindca, si cu asta inchei, democratia….printre altele inseamna ca minoritatea sa se supuna majoritatii. Detaliile fac intotdeauna diferenta. O seara buna tuturor.

    • Pai, fara sa te superi pe mine, dar democratia inseamna sa sanctionezi orice neregula, indiferent de situatie. Democratia presupune sa te bucuri de libertate, indiferent de conjunctura. Democratia inseamna LIBERTATE! Pe mine nu ma intereseaza ce au facut cei care au fost inaintea lui Iacob. Ei au fost amendati electoral, pot plati cu liberatatea daca Justitia o sa considere ca au facut prostii. Insa eu nu-mi pot permite sa accept ca un edil sa faca mizerii / sa inchida ochii la mizerii, si sa ma fac ca ploua – asteptand alegerile. Pardon!

 3. Poate ca articolul este un pic subiectiv insa mesajul pe care vrea sa il transmita, nu mi se pare a fi. Privind dincolo de toate aceste aspecte, d-nul Ciutescu militeaza pentru un trai mai bun, pentru conditii civilizate, conforme vremurilor in care traim si care, asa cum prevede actuala legislatie, ar trebui sa ne fie asigurate de catre cei a caror datorie este sa administreze aceasta localitate – Primaria si Consiliul Local. Si asta indiferent de faptul ca in zona se construieste intens sau nu – asta chiar nu conteaza nici macar in proportie de 1%. Faptul ca pe unii ii f*** grija ca un anume cuvant a fost scris gresit (poate din neatentie, nu neaparat din necunoastere) releva care sunt prioritatile unora si care le e capacitatea de a discerne, cat de mult pot intelege ei unele lucruri. Pai, intr-o anumita masura, si asta e unul din motivele pentru care inca suntem unde suntem. Nu sunt nici fan al primarului, nici fan al d-lui Ciutescu, caut doar sa privesc lucrurile intr-un mod cat mai obiectiv si pot spune ca articolele postate pe acest blog releva intr-o proportie covarsitoare realitatea de la fata locului, cea in care traiesc si eu. Va doresc mult succes d-le Ciutescu si sper sa ramaneti obiectiv si corect, ar fi pacat sa va abateti.

  • Multumesc pt aprecieri! PS. Chestiunea cu greseala de ortografie o consider impardonabila, dar e o vb care spune ca doar cine nu munceste, nu greseste! Sincer vb, chiar nu am observat mizeria pe care degetele mele au facut-o! Asta nu ma impiedica sa aprob un comentariu, sa aprob faptul ca nu sunt perfect. Dar scopul celor scrise de mine nu il reprezinta perfectiunea mea narativa, gramaticala, il constituie mizeria sociala care ne este servita cotidian!

   • Cand ii vad pe sustinatorii prezenti si vigilenti, imi provoaca un teribil deZgust ! Lor le place sa mearga prin noroi, sa se fereasca de caini, sa treaca printre mormane de gunoaie, sa vada cum pe santier se face ce vor muschii dezvoltatorilor ! Pe ei nu ii afecteaZa ca nu veZi o patrula de politie pe strazi, ca nu exista initiativa de a se planta un copac, o floare, de a se Amplasa un cos de gunoi !! Ei sunt atenti unde ai pus virgulita si ce greseala ortografica ai facut ! Oameni de doi bani, de proasta calitate ! Insarcinata fiind am petrecut o iarna de pomina aici. Baltoace la tot pasul, strada Amurgului fara trotuare curatate, caini ce ma intampinau liberi pe drumurile de servitute, cand incercam sa scurteZ drumul spre metrou ! Rusine Petre Iacob

    • Cu ce va incalzeste faptul ca va asfalteaza strada daca nu aveti canalizare? Nu face decat sa ingroape niste bani in asfalt. Mai bine ar lasa dracului asfaltarea si ar investi in canalizare. Ar fi, apoi, mult mai putina mizerie decat e cu asfalt, cu tot!

 4. La neam de manivela cu 8 clase, la ce sa va asteptati? Chiar si pe soseaua principala Oltenitei trotuarele sunt facute varza, semnele de circulatie sunt foarte rare iar care mai sunt, sunt decolorate sau ruginite. Multe intersectii nu au asa ceva, se merge pe chestia cu prioritatea de dreapta. Relativ insa, ca te asiguri pt dreapta si vine vreun pustan idiot din stanga ta si ti-o trage original. Mai este o strada langa Politie, Cazanesti se numeste, pt care cred eu, ambii primari si asta si cel dinainte aveau boala pe unii locuitori de acolo, altfel nu se explica lipsa asfaltului pe aceasta strada. In schimb s-au apucat de alte stradute foarte inguste sa le asfalteze si sa schimbe bordurile! Slab, slab de tot, in afara de parcul de la Mega Image din centru si anveloparea catorva blocuri(pe fonduri europene) nu se vede mai nimic! Oare unde sunt multele miliarde incasate din impozite? Aloo, DNA-ule, n-aveti drum si p-aci deloc, deloc? Ca suntem la 10 km doar de ora exacta! Ahai terceti putin si pe la noi, va rugam insistent.

 5. Are spate politic asta altfel nu se explica. Cat despre strazile acelea asa zise noi, Amugului, Drumul Fermei etc, e jale mare. Asa-i cand aprobi fara cap constructia noului Interlop-City si stiu f. bine ceea ce spun. Pai cata spaga au dat astia primarului… ehehe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here