Nu am mai circulat de ceva vreme cu autobuzul sau cu tramvaiul prin scumpa noastră Capitală. O făcui astăzi, și fu’ bine… că fu’ gratis, vericule!

 

Dimineață am scos nasul din casă. Nu pentru ca să iau o porție de aer curat, după zăpada așternută la primele ore ale zilei, ci să-i plătesc ratele la bănci, facturile la utilități și să rezolv oarece probleme de serviciu.

La un moment am avut nevoie să circul cu mijloacele de transport în comun. Așa că m-am dus, ca ăl nărod, să-mi iau un card dintr-ăla de susține RATB-ul că e musai să îl alimentezi cu bani și să îl validezi când pui piciorul în RATĂ. Zis și făcut. Numai că, mă fraților, surpriză mare la tarabele RATB de la Bucur Obor… „N-avem domnule carduri. Nu avem de două luni. Dacă vreți, vă facem abonament!”card ratb Am insistat că n-am ce face cu produsul în cauză, că am nevoie de o călătorie de două stații cu RATA prin Capitala celei de-a șaptea țări ca mărime din Europa. Că nu cer mare lucru… Tanti de la ghișeu a ridicat din umeri și mi-a urat „succes cu nașu!”

Mi-am luat inima’n dinți și m-am urcat în 335. Fix 3 stații am mers, dar fu’ bine… Cum să fie altfel, când mergi moca? Ce-i drept, nu m-a prins nici nașu, așa că nu pot pentru ca să vă spui cum s-ar fi terminat aventura dacă era să fie altfel. Însă, la Perla, am mai făcut o încercare: carduri de călătorie aveți? „Nu avem de două luni, dar la ce vă trebuie? Toată lumea are așa ceva! Vă dau abonament, e mai bun!”

Am zâmbit ironic, și am plecat mai departe. Cu taxiul, de data asta. Nu că mă dădură banii afară din casă, ci că unde aveam de mers nu circula niciun haftobuz! Da’ și dacă circula, mă ajuta cu ceva? Că tot gratis mergeam. Sau, cine știe? Poate că mă întorceam acasă cu vreo amendă, dar și cu vreun proces deschis RATB-ului pe motiv de obstrucționare a dorinței mele de a plăti călătoria!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here