“În luna iulie arena Ion Oblemenco va fi demolată, în locul ei urmând a se construi un nou stadion, de 40.000 de locuri” – suna trufaș declarația făcută la sfârșitul lui ianuarie de către edilul Craiovei, Olguța Vasilescu. Iulie a trecut, dar meciuri tot se joacă pe celebra arenă.

 

Hulit și trimis în uitare de către coaliția născută între administrația Craiovei și FRF Adrian Mititelu își râde, probabil, în barbă. Nu pentru că “Știința” sa ar fi renăscut, ci pentru că noua “Știința” este o echipă care – pe lângă lipsa de identitate – a ajuns să joace pe un stadionfantomă!

“Muicăăă, noi suntem un neam…” – fredonează Tudor Gheorghe în celebrul său “Cântec oltenesc“, devenit de-a lungul anilor și imn neoficial al “campioanei unei mari iubiri”. Și are dreptate rapsodul când susține asta, fie și abordând problema din unghiul reflectat de actuala administrație a capitalei Olteniei. Iar pentru asta vă propun să lecturați ce-mi declarata în exclusivitate Olguța Vasilescu pe 1 noiembrie 2012: “astăzi am aprobat studiul de fezabilitate şi demolarea vechiului stadion. El va dispărea până la finalul acestui an. Apoi, până în 2014, vom construi noua bijuterie”.

2013 s-a dus și nu s-a întâmplat nimic. S-au vehiculat vorbe și acte menite să nu-l lase pe Mititelu să intre cu fantoma Universității pe legendara arenă din Bănie. A venit ianuarie 2014, moment în care Olguța a mai dat un termen de demolare:  “în luna iulie ar cam trebui demolat stadionul pentru că trebuie să predăm CNI terenul liber de orice sarcini”. Însă a mai adăugat un aspect decupat din altă lume: “suntem în negocieri foarte avansate cu CNI ca să găsim o soluţie ca totuşi echipa să poată juca măcar până va fi gata celălalt stadion care, după cum ştiţi, este deja scos pe SEAP la licitaţie. Dacă CNI ne va lăsa, echipa va juca tot pe «Ion Oblemenco», însă CNI are ambiţii mari. Vor să termine acest stadion în doi ani de zile şi încercăm să negociem ca măcar în perioada în care se face proiectarea stadionului să nu fie necesar să demolăm vechea arenă. ” Carevasăzică… stadionul, noul stadion, deși este proiectat a se ridica pe amprenta vechiului Ion Oblemenco, o să apară într-o cu totul altă parte a orașului. Ai dracu extratereștrii ăștia, Olguto! Parcă proiectul trimis la Bruxelles prevedea cu totul și cu totul altceva!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=59Sdn58A2CY]

Cum și iulie 2014 s-a dus, iar la Ion Oblemenco ar trebui să fie un adevărat șantier, în care să se pună bazele începerii noii construcții ( deh, nu-i de joacă cu asta atâta timp cât CNI îl ridică prin Fonduri Europene – și asta fiind o premieră în România!), deducem că CraiOlguța pregărită de Jerry Gane nu prea ar avea cum să evolueze pe simbolul fotbalului oltenesc. Că locația de disputare a partidelor din Liga 1 este alta. Ion oblemencoÎnsă, surpriză… Oltenii făcură ce făcură și ne demonstrară că se poate juca și pe o fantomă, cea a vechii arene. Lucru care s-a și întâmplat de altfel la debutul echipei în primul eșalon, contra Pandurilor din Târgu Jiu. Cum o fi fost senzația, de a păși pe o arenă-fantomă, nu știu. Dar cred că pentru fotbaliști a fost un experiment teribil, la fel de ciudat precum echipa ce s-a născut din cenușa rezultată din mizeria fotbalului craiovean. De unde și concluzia că noua “Știința” va deveni campioana României la fel cum a început și construcția noului stadion. Ăla pe care Olguța ne promitea să arate cu “Mercedes Benz Arena”, pe care joacă VFB Stuttgart. “Muicăăă, noi suntem un neam…”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here