O carte scrisă pe piele de animal, veche de aproximativ 2000 de ani, a fost descoperită în Turcia. Documentul expus în prezent la Muzeul Etnografic din Ankara, a fost găsit  în anul 2000, dar păstrat secret până în prezent la Palatul de Justiție din Ankara. Conform National Turk, cartea ar reprezenta „Evanghelia după Barnabas„, unul dintre discipolii lui Iisus Hristos. Dacă este să dăm crezare textului antic, Iisus nu a fost fiul lui Dumnezeu. Barnabas susține că acesta a fost un mare profet, dar care nu a fost crucificat!

Din documentul în cauză aflăm că apostolul Pavel  a fost „un impostor” și că „Iisus s-a ridicat la ceruri viu”, iar în locul său ar fi fost crucificat Iuda Iscarioteanul. National Turk susține că documentul a fost găsit la o bandă de hoți, în timpul unei operațiuni în zona Mediteranei. Hoții erau acuzați de furtul unor antichități, de săpături ilegale și de posesie neautorizată de explozibili. Despre document se spune că ar valora aproximativ 28 de milioane de dolari.

Experți care au analizat anticul text (nu este numită o autoritate, doar este amintit faptul că inclusiv autorități religioase musulmane l-au studiat) susțin că acesta ar fi autentic. Sursele publicației turce mizează pe faptul că această carte „este scrisă cu litere aurite, pe piele, în limba aramaică, adică limba lui Iisus Hristos”.

Documentul, notează higherperspective.com,  are o perspectivă similară celei islamice, contrazicând Noul Testament și învățăturile acestuia despre creștinism. Evanghelia după Barnabas, susține că Iisus ar fi prezis apariția profetului Mahomed, cel care a fondat islamul, 700 de ani mai târziu. Ceea ce știm până acum în legătură cu Biblia, cartea de bază a creștinismului, este că a fost formată prin alegerea Consiliului de la Niceea a unor evanghelii care să o compună. Alte evanghelii, inclusiv cea a lui Barnabas, au fost excluse, în favoarea celor patru pe care le cunoaștem acum, semnate de Matei, Marcu, Luca și Ioan. De atunci încoace, însă, diverse alte texte „biblice” au fost descoperite, precum manuscrisele de la Marea Moartă sau evangheliile gnostice, toate producând îngrijorare în rândul înalților oficiali ai bisericilor creștine. Conform totb.ro „Vaticanul a solicitat autorităților turcești să îi permită examinarea documentului aflat în Turcia și analizarea lui în cadrul instituțional al centrului catolicismului”.

În anul 2000, anunțul descoperirii documentului a fost catalogat în presa internațională  drept „o minciună islamică”.

1 COMENTARIU

  1. „Iisus s-a ridicat la ceruri viu”
    Și nu aia susține și varianta oficială? Că Isus e viu? Urcat în ceruri viu! Nu la crucificare, atunci s-a dus în iad la caftit drăcușori, ci la 40 de zile după crucificare/moarte/înviere?

    Iar existența evangheliei apocrife nu e deloc o noutate, sau varianta eretică a unui Isus doar mesianic, profet dar nu Dumnezeu, ce e nou e documentul în sine, mult mai vechi, deci mai autentic, decît versiunile păstrate pînă acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here