Inventată de către celți, și preluată de către lumea occidentală, sărbătoarea de Halloween presupune ca lumea să se costumeze în diverse personaje, de multe ori mitologice, care colindă pe la ușile vecinilor în căutare de dulciuri.

 

Tradiția spune că cel care deschide ușa colindătorilor are obligația să nu întrebe cine-i în spatele măștii. Să-i dea binețe, să-i umple mâna cu bomboane și să-i ureze să revină sănătos și în anul care urmează.  Dorin Rotariu este un adolescent român. Nu ca mulți alții măcar dintr-un simplu motiv: că-i fotbalist la Dinamo, că banii îi umplu buzunarele așa cum colegilor de generație nu prea o să li se întâmple în perioada următoare, că viitorul se anunță destul de frumos pentru el. Atenție, nu umblă cu masca pusă pe figură prin clubul la care este legitimat!

La nici 19 ani se spune că Manchester United îl monitorizează și că trimite lunar răvașe cu iz comercial spre hotelurile patronate de imobiliarul Negoiță. Doar, doar o ajunge sub comanda lui Ryan Giggs… Probabil că nu e chiar așa de adevărată informația tunată de conducerea „câinilor”, dar talentul puștiului minune îi determină pe impresari să încerce să-i obțină semnătura pentru reprezentare. Victorioasă în această luptă a părut Ana Maria Prodan, fiică de interpret de folclor, amantă de…oricine se găsea cu bani de aruncat pe geam în tinerețe, impresar și soție de antrenor în prezent. În timpul liber? Pițipoancă veritabilă, mahalagioaică de neîntrecut… Amănuntele astea nu contează atunci când e vorba despre a obține reprezentarea unor vedete din sport. Din contră, de multe ori se transformă în calități manageriale!

Aceste aspecte par să fi fost decisive atunci când noua stea a lui Dinamo a decis să își de-a viitorul pe mâna Prodancei. Nu că ar fi vrut să ajungă sub comanda magnificului, inegalabilului, strategului „Reghe”, la Steaua. Măcar pentru a reuși să prindă un contract mai gras pe afară, prin campionatele cu ștaif ale Europei. Copilul, nevinovat – opinia mea -, a săvârșit astfel un act de înaltă trădare –  opinia șefilor care îi alimentează conturile. Pasămite o colaborare cu soția antrenorului echipei rivalei de moarte înseamnă că puștiul pregătit de Stoican nu își va mai da viața pe teren, sub tricoul alb-roșu. Gândire retrogradă, dar…

Colac peste pupăză, nepotul lui Iosif Rotariu a mai apărut și la un chef alături de Prodancă. Nu avea de unde să știe că sub masca unor invitați se ascundea fostul ofițer de securitate Constantin Anghelache. Comunist convins, turnător de meserie, în prezent costumat în  manager al lui Dinamo,  Anghelache nu a lăsat nepedepsită „trădarea” și i-a interzis dreptul la muncă lui Rotariu jr – lăsându-l în afara lotului de joc. Mai mult, împreună cu gealații din administrația clubului, a tunat: i-am dat casă cu trei camere ( nm. în folosință, nu în proprietate!), iar el iese în societate cu dușmanul! Așa o fi, tovarășe? În ce lume crezi că trăiești, „domnule” Anghelache?

 

Am făcut 13 ani de pușcărie pentru un popor de idioți” – Petre Țuțea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here