Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost reţinut în această seară de către procurorii DNA. Obreja este suspectat de trafic de influenţă.

Surpriză de proporţii în „Dosarul Obreja”. Cercetat penal pentru corupţie în afacerea „Gala Bute”, Rudel Obreja a fost săltat în această seară de către procurorii DNA. Însă motivul acestei reţineri nu îl reprezintă modul în care au dispărut banii publici la „Gala Bute”.  Fostul şef al boxului românesc este urmărit penal pentru trafic de influență!

„În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influență asupra judecătorilor din completul învestit cu soluționarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, astfel încât îi va determina să pronunțe o hotărâre favorabilă denunțătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunțător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluții de condamnare la pedeapsa închisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunțarea hotărârii, iar diferența de 800.000 euro, după obținerea soluției favorabile”, precizează DNA.

În cauză există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja ar fi pretins de la un denunțător suma de un milion de euro, potrivit DNA.

Ei bine, probabil că nu miră pe foarte multă lume faptul că Rudel Obreja ar fi încercat să facă rost de bani folosindu-se de astfel de tertipuri. Deşi nu a fost vreodată acuzat – oficial – de astfel de practici, prin târg circula de foarte mult timp zvonul că Obreja este un important personaj din „zona gri” a „afacerilor”.  Aşa că, pentru mai toţi, s-a născut o întrebare: cine este misteriosul personaj pe care Obreja s-ar fi oferit să-l ajute şi care, ulterior, s-a autodenunţat? Am să lămuresc acest mister: personajul în cauză se numeşte Sorin Ovidiu Vântu – personaj care nu mai are nevoie de nicio prezentare, afacerist ajuns, din nou, după gratii pentru faptul că şi-a falsificat actele de identitate!

Pentru ce a făcut Vântu acest gest? Ei bine, aspectul reprezintă o mare enigmă. Pe care promit să o dezleg într-un viitor apropiat. Până atunci, fiţi pe fază: spectacolul abia acum începe!

PS: Reţinut pentru 24 de ore, Obreja urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here