În noaptea de sâmbătă spre duminică am privit cum Bute a revenit în ring. Am să fiu foarte sincer şi am să recunosc – din start – că am avut atâta răbdare deoarece am fost unul dintre cei care au lucrat pentru ca dumneavoastră să vedeţi transmisiunea realizată de Money.ro.

 

 

Nu ştiu câţi români au aşteptat acest meci, dar ştiu un sigur lucru: anume că lui Bute clubul Interbox a reuşit să-i aducă în faţă un adversar facil, numai bun să-i redea încrederea după umilinţa la care a fost supus de către Carl Froch. Iar în acest context, marea majoritate a suporterilor lui Bute ne-am aşteptat la o victorie clară, spectaculoasă, remotivantă măcar ca imagine de scenă! Ce am văzut? Un Lucian Bute declarat câştigător după o luptă trânsă, la finalul căreia judecătorii i-au dat – totuşi – o decizie unanimă în faţa agresivului Denis Grachev

 

Lucian l-a învins pe Denis Grachev, dar nu a convins că şi-a revenit după înfrângerea de la Notthingham
Lucian l-a învins pe Denis Grachev, dar nu a convins că şi-a revenit după înfrângerea de la Notthingham

 

„Sunt foarte mulţumit de mine, sunt fericit cu performanţa mea – realizată împotriva unui adversar foarte dur. M-am uitat peste nişte imagini din meci şi am constatat că nu m-am înşelat. Chiar am avut parte de un adversar foarte bun”, a declarat Bute, pentru Money.ro, imediat după ce a câştigat titlul mondial la semigrea la NABF

Victoria de astă noapte ar trebui să se transforme într-o bună terapie pentru meciul programat, în martie, cu Froch. ( Să nu uităm că până la acest duel, englezul care l-a terminat în ring pe Bute mai are de luptat, în noiembrie, la Sheffield cu Yusaf Mack ). Dar despre ce terapie să vorbim atâta timp cât nimeni nu a văzut un Bute convingător (?), mai mult, mulţi dintre observatorii prezenţi în „Belle Centre Arena” susţinând că „dacă meciul s-ar fi disputat în alt loc am fi avut parte de un alt câştigător”?

Să spunem că, oficial, newyorkezul John McKaie a dat un verdict strâns pentru Bute ( 115 – 113 ), în timp ce judecătorii locali Jack Woodburn şi Claude Paquette au văzut o victorie categorică a lui Lucică, scor 116 – 112, respectiv 118 – 110! Judecătorul independent, plătit de Canadian Press, a văzut o victorie cu 115 la 114 în favoarea românului, decizia conturându-se graţie rundei a 12-a!

 

Trebuie să remarc faptul că fiecare dintre luptători a simţit că victoria i-a aparţinut. Că a câştigat cu uşurinţă! „Judecătorii au fost inechitabili”, a spus Grachev după meci. Rusul stabilit în San Diego este convins că a pierdut „poate trei sau patru runde. Şi, nici alea, categoric”. În schimb, pugilistul pregătit de Stephan Larouche este convins că „rusul a fost un partener pe măsură, care a pierdut onorabil”.

Montreal Gazette remarcă faptul că „rusul a fost la un pas de KO în runda a opt-a, la fel ca şi cu precedentul adversar – Ismayl Sillakh. Nu a reuşit asta pentru că nu a ştiut să profite de forma slabă a adversarului şi să trimită cât mai multe lovituri spre corpul acestuia. Lui Bute i-a aparţiut, clar, doar repriza a 12-a. În aceasta ne-a arătat că seamană cu un boxer mare, care ştie să stea la centrul terenului şi să îşi domine adversarul, să îi trimită în bărbie suficiente lovituri cu puternica sa stângă. În rest… a fost doar un luptător prudent, de foarte multe ori dominat vizibil”. În exclusivitate pentru Blogul lui Ovidiu Ciutescu, Lucian Bute avea să şi recunoască: „În repriza a 5-a am avut probleme, dar nu pot spune că am fost în dificultate. Dacă împotriva lui Froch am stat în corzi şi nu am reacţionat, de data asta am reuşit să ies de acolo şi să am atitudine”.

 

Una peste alta, Lucian Bute a învins şi a devenit campion mondial într-o versiune de care, mă scuzaţi, a auzit doar ţaţa Floarea de la Dărâmata din Vale. Nu centura NABF este, însă, importantă. Contează faptul că Bute trebuia să ne arate în noaptea revenirii sale că nu este campionul îmbrăcat frumos de Interbox până la umilinţa cu Froch. Că este omul capabil să revină, să doboare alte şi alte recorduri de invincibilitate şi, de ce nu, să reuşească să urce la masa bogaţilor, în Super Six. Ce am văzut, însă, în această gală în care – vorba lui Doroftei – „sportivii au fost aduşi cu sacul”? Am vazut o parodie de lupte, multe atât de slabe încât nu-şi merită statutul conferit de gală, şi un meci ciudat. În care Bute a învins, dar nu a convins pe nimeni. Poate doar pe detractarii săi să fi reuşit să-i întărească în ideile pe care le au… Pentru că, cu un astfel de comportament, revanşa cu Froch ( dacă va mai exista aşa ceva!!!) se va încheia mult mai rău decât precedenta, de la Notthingham!

În mai, la Notthingham, Lucian Bute a pierdut, prin KO, confruntarea cu Carl Froch. Atunci avea să piardă centura de campion al IBF, una pe care reuşise să o apere în 9 dispute din 2007 până în prezent.

„A fost greu pentru Lucian, să arate bine împotriva unui adversar incomod. Pe o scară valorică de la 0 la 10 cred că Grachev poate primi calificativul 7. Concluzionez că a fost o noapte mare pentru Bute. Fie şi pentru că a reuşit să revină după accidentul din mai, de la Notthingham” – Stephan Larouche, antrenor Lucian Bute.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here