Privatizarea Oltchim Rm. Vâlcea pare să se joace pe toate fronturile: în birourile societăţii vâlcene, la Guvern, la Uniunea Europeană… ba chiar şi în rapoartele SRI. Conform directorului SRI, George Cristian Maior, serviciile de profil din România ar fi întocmit nu mai puţin de 190 de rapoarte de-a lungul anilor, legate de combinatul vâlcean. În unele dintre ele se vorbeşte, susţin surse, chiar de prostituţie cu handbaliste de la cel mai galonat club din istoria handbalului feminin românesc.

TOP SECRET. “Departamentele de analiză ale serviciului secret au concluzionat că încă de pe timpul regimului comunist unele sportive frumoase aveau şi rolul de escorte pe lângă liderii locali şi centrali ai partidului, această practică fiind o tradiţie reluată la mijlocul anilor 2000”, titrează criterii.ro, publicaţie care susţine că se bazează pe spusele “anumitor surse locale” care ar fi declarat că “unele dintre aceste rapoarte vorbesc despre aceste practici”. Publicaţia în cauză spune că dacă rapoartele s-ar desecretiza, “ar produce surprize enorme şi ar vorbi, printre altele, de îmbinarea dintre valoarea sportivă şi alte „valori” în cadrul aceleiaşi echipe”. Contactat de către subsemnatul, George Smeoreanu – patronul publicaţiei care a făcut dezvăluirea – susţine că “mă mir că informaţia nu a ajuns la urechile presei de profil. Ştiţi cum e cu sursele…, dar vă spun că surprizele sunt mari. Haideţi să mai aşteptăm câteva zile. Am sentimetul că buboiul se va sparge rău, iar acest subiect va genera şi nume”.

OAMENI IRESPONSABILI. Informaţia a pus pe jar conducerea Oltchim Rm. Vâlcea. Nimeni din conducerea trecută sau actuală nu crede în această versiune. “Sunt cele mai mai mari tâmpenii pe care le-am auzit de când a început această privatizare. Întrebaţi-l pe Gavrilescu: el a fost preşedintele echipei în tot acest timp, el ştie cel mai bine”, mi-a declarat Constantin Roibu, managerul demisionar al Oltchim. Nu şi-a încheiat tirada până să pună degetul pe rana deschisă de serviciile speciale: “Dacă ştiu aşa de bine cei de la SRI despre ce s-a întâmplat, poate ne spun şi nouă câte ceva despre lobby-ul pe care domnul Sebastian Vlădescu l-a făcut continuu la Ministerul Economiei pentru ca această unitate să ajungă în portofoliul PCC SE”. Dinspre Prahova, loc în care Ioan Gavrilescu ( nm. fostul preşedinte al grupării vâlcene) s-a retras după pensionare, ideile converg cu cele ale lui Roibu. “Domnule, m-ai făcut să mi se taie pofta de grătar… Contest această informaţie, chiar nu ştiu nimic. Sub cuvânt de onoare că nu am auzit de aşa ceva. Nu cred asta sub nicio formă. Sunt numai minciuni! (…) Dacă SRI-ul a făcut aceste rapoarte, înseamnă că au argument. Dar îţi spun sincer: dacă era real, atunci auzeam şi eu şi oamenii din târgul ăla”!, a declarat Ioan Gavrilescu pentru Blogul lui Ovidiu Ciutescu.

JUCĂTOARE RĂNITE. Perplexitatea am întâlnit-o şi în dialogul cu Mori Torok, legenda handbalului vâlcean. “Într-adevăr ne ajutau cei de la Partid. Dar nu s-a pus problema de prostituţie niciodată. Păi, domnul Coman – care era secretar de partid – s-ar fi dat vreodată la vreuna dintre noi? Să fim serioşi! După anul 2000 habar nu am ce s-a întâmplat, eu vorbesc de anii de până în Revoluţie şi imediat după. E o mare stupizenie acest raport – dacă există. Cum să ne bagi pe toate în aceeaşi oală? Au ceva concret, să iasă şi să spună! Eu nu bag mâna în foc pentru nimeni, dar zic că aş fi ştiut despre aşa ceva. Măcar şi pentru faptul că eram vedeta echipei, că stăteam mai mult împreună decât cu famiile noastre… Aş fi auzit că X sau Y fac aşa ceva. A, ştiam că sunt unele care scriau rapoarte informative pentru tovarăşul ofiţer Londroman. Însă nu am auzit ca vreuna să se fi culcat cu vreun politician pentru că aşa a vrut Partidul etc”, mi-a declarat Mori.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here