Pământul, spun ignoranţii, este ceea ce vedem că este: o planetă – pe alocuri albastră – care îşi urmează drumul spre inevitabila dispariţie ( odată cu răcirea Soarelui). Înţelepţii au, însă, o cu totul variantă. Spun ei: „Terra a fost casa multor alte fiinţe, din alte părţi, în Universul Creaţiei şi a petrecut doar o scurtă perioadă de timp cu cei care locuiesc acum, aici. Vechii au lăsat în urmă dovezi materiale: aşezări, obiecte, scrieri. Toate le-au fost folositoare în trecerea lor”. Noi, pe cine să mai credem?
Nu cu foarte mult timp în urmă un grup de hackeri pretinde că a spart baza de date a NASA. Folclor şi realităţi pe această temă au circulat şi vor cucircula atâta timp cât vor exista agenţii care vor gestiona secretele lumii şi ale Universului. Cert este un singur lucru: tendinţa este să credem că ceea veţi vedea în filmuleţul de mai jos este real. Asta şi pentru că multe dintre ipostaze vor fi greu de realizat, dacă nu chiar imposibil, până şi de cei mai abili artişti ai Photoshop-ului.
Aceste fotografii încearcă să prezinte dovezi care să ateste o parte a celor mai şocante teorii ale conspiraţiei: baze extraterestre pe Lună, existenţa uriaşilor, formaţiuni extraterestre pe Terra, Atlantida sau scopul adevărat al piramidelor.
[youtube=http://youtu.be/WdOolPFMRqI]
Încă din cele mai vechi timpuri există dovezi că omenirea, sau cine o fi fost pe aici, a ştiut să se folosească de electricitate, a purtat războaie atomice şi a construit oraşe uluitoare. Mai jos vă prezint câteva din aceste mistere, neelucidate nici până în ziua de astăzi:
Explozii nucleare acum 50.000 de ani
Cele mai aprig contestate
ipoteze sunt cele care susţin că, de-a lungul unei perioade cuprinse între anii 50.000 î.H. şi 1908, pe planeta noastră au avut loc explozii nucleare. La 300 metri de nişte fortificaţii din Peru se pot vedea numeroase roci vitrificate, răspândite pe sute de metri. În Irak şi deşertul Gobi au fost descoperite nisipuri vitrificate (sticloase), care nu se puteau forma decât la temperaturi fantastice. În Liban, sute de tektite (roci topite la temperaturi foarte mari, cu aspect de sticlă şi puternic iradiate) au fost analizate. Ele contineau izotopi radioactivi de aluminiu. S-a demonstrat că pietrele au suferit, cu mii de ani în urmă, puternice bombardamente radioactive, fiind expuse la 6.0000C, ca în exploziile atomice.
Hărţi astronomice de acum 3.000 de ani
Multe dintre vechile hărţi
şi atlase atestă uimitoare cunoştinte geografice şi astronomice. Dar ridică şi problema inexplicabilă a cartografierii lor, posibilă doar din spaţiul aerian. Harta astronomică din China (1005 a.H.) reprezintă Calea Lactee. Multe dintre astre trebuiau să fie necunoscute la vremea aceea şi observabile doar prin telescop. Hărţi extrem de precise ale unor zone necunoscute la vremea aceea au fost descoperite şi la eschimoşii canadieni. Hărţile sunt gravate pe os şi piele de focă şi se suprapun exact pe cele întocmite de cartografii militari britanici.
Ciupercă atomică în India antică
În celebra Vale a Morţii
din Nevada se afla ruinele unui oraş vechi de câteva mii de ani, distrus de o catastrofă. Clădirile de piatră au fost dărâmate de un suflu extrem de puternic, nisipul s-a topit, rocile s-au transformat în tektite. Pe unele ziduri sunt impregnate ciudate siluete negre, ca nişte umbre de fum. Cercetările au arătat că nu a explodat vreun meteorit şi nici nu există vulcani în zonă. Poemele hinduse vorbesc despre arme stranii, cu o putere nimicitoare. Trei cetăţi au fost distruse cu ” un singur proiectil încărcat cu toată puterea Universului ”, iar după explozie ” o coloană incandescentă de fum şi flăcări, strălucitoare cât o mie de sori, s-a ridicat ca o umbrelă peste tot Pământul” – spun aceste izvoare literare .
Columb nu a fost primul în America
În Palatul Topkapi
din Turcia au fost descoperite în anul 1929 hărţile secrete de navigaţie ce aparţinuseră lui Piri Reis, comandant suprem al marinei otomane în sec XV. Pe acestea figurează coastele Americii de Nord şi de Sud, precum şi Antarctica cu lanţurile de munţi descoperite în 1952. Cele două Americi sunt reprezentate cu toate amanuntele geografice: lacuri, fluvii, vulcani, platouri. Cristofor Columb a acostat pe ţărmul noului continent abia în 1492. Autenticitatea hărţilor este incontestabilă. Hărţile lui Piri Reis prezentau contururile continentului sud-american mai alungite. După lansarea primilor sateliţi artificiali, între 1960 şi 1970, de la aproximativ 100 km s-a observat un fenomen identic. Obiectivele aflate la periferia câmpului optic erau deformate şi alungite, fapt datorat sfericităţii planetei. Hărţile lui Piri Reis erau copii. Se crede că hărţile originale au o vechime de circa 15.000 de ani, deoarece sunt consemnate forme de relief care au disparut chiar în acea perioadă!
Jucării antice care zboară
În colecţia naţională
de obiecte de aur a Columbiei există un obiect vechi de 1.800 de ani, descoperit într-un mormânt. A fost considerat o pasăre sau peşte zburător. Dar el seamănă izbitor cu avioanele moderne cu aripă delta. Cercetătorul american J. A. Ulrich a demonstrat că este de fapt un avion cu reacţie care putea atinge viteze supersonice. Multe asemenea modele există în Egipt, datând din epoca faraonilor. Au stat mult timp prin muzee, etichetate ca jucării. Egiptologul Khalil Messiha a arătat că jucăria are caracteristici de avion modern, cu forma perfect aerodinamică şi ampenaj vertical, lucru neîntâlnit până acum la păsări. Jucăria de lemn zboară o distanţă considerabilă atunci când este aruncată cu mâna.
Emiţătorul lui Moise
În Cartea lui Enoh
În Cartea lui Enoh se vorbeşte despre efectele relativităţii timpului: ” Dar îngerul îi răspunse: Nu două ceasuri ai stat, ci 32 de ani ”. Chivotul legii, manevrat de Moise, era un aparat din care adesea ieşeau scântei. Şi cu ajutorul căruia el comunica cu Iehova, doar prin ridicarea capacului. În 1970, studenţii unei universităţi americane au construit un aparat identic, după indicaţiile din Cartea lui Moise. Spre uimirea lor, au obţinut un emiţător alimentat cu un generator electric de înaltă tensiune.
Baterii vechi de 2.000 de ani
La Muzeul Naţional din Bagdad
sunt expuşi electrozi din cupru şi un electrolit necunoscut. Dar şi câteva baterii electrice cu pile uscate, identice cu bateriile galvanice. Toate datează de dinaintea erei noastre. Arheologul german Wilhelm Konig a descoperit câteva ulcioare astupate cu asfalt, vechi de mai bine de 2.000 de ani. A umplut vasul cu sulfat de cupru, în locul electrolitului iniţial. Pila electrică a funcţionat ireproşabil, comportîndu-se ca o baterie din zilele noastre. Tot pe post de electrolit poate fi folosită cu succes zeama de struguri. În apropiere s-au găsit obiecte vechi de 4.000 de ani acoperite galvanic cu aur. Primul care a făcut studii de electricitate a fost Luigi Galvani (1792), iar prima pilă electrică a fost realizată de către Alessandro Volta (1800 – Becul a fost inventat de Edison în 1876. A funcţionat 40 de ore).
Materiale necunoscute încă
În Orientul Apropiat
a fost găsită o ţesătură atât de fină încat ceva similar n-a fost realizat decât după 1950. În Egipt şi Irak au fost descoperite lentile antice făcute din cristal slefuit, prelucrat după parametri de înaltă precizie. Astăzi, asemenea lentile se obţin prin procedee electrochimice sau prin şlefuirea cu diamante industriale fabricate prin metode extrem de complexe. În Turkestan au fost găsite câteva obiecte mici, de formă semicirculara, realizate dintr-un material necunoscut, ceva între sticlă, porţelan şi ceramică. Nimeni nu a putut înţelege încă la ce au folosit.
Fierul care nu rugineşte
În curtea unui templu
din Delhi se găseşte un pilon de fier, alcătuit din bucăţi sudate printr-un procedeu necunoscut. Este înalt de 7,5 m, cântăreşte 6 tone şi are câteva mii de ani. Stâlpul Kupt Minar nu a ruginit încă şi nu a fost erodat nici macar de ploile acide. În America de Sud a fost descoperită o cetate în stâncă, săpată în epoca de piatră. În interior se află un pilon de oţel, înalt de 5 metri. Este înfipt în podeaua din granit extrem de dur, în care nu se pot înfige nici măcar pitoanele de alpinism.
Calculatorul dinaintea erei noastre
În Atena există
un mecanism numit ” Maşinăria de la Antikytera ”, datând din secolul I a.H. Ea se compune dintr-o placă de bronz, gravată cu cercuri şi inscripţii astronomice, în dreptul cărora sunt fixate 20 de roţi dinţate. Există gravate câteva formule matematice. Când arborele cilindric se roteşte cu ajutorul manivelei, pune în mişcare roata centrală, apoi roţile dinţate şi cadranele gravate. Acest aparat indică mişcările şi poziţiile corecte ale sistemului solar, inclusiv cele ale planetelor recent descoperite. Este considerat prototipul unui computer modern.
Corabiile cereşti
În mitologia egipteană
apar descrieri ale ” corăbiilor cereşti ”. Enkidu, din poemul sumerian Ghilgameş, este ridicat în aer cu ” vulturul cerului ”. Îşi simte corpul ” greu ca o stâncă ”, simptome asemănătoare efectelor acceleraţiei gravitaţionale la viteze mai mari decât cea a sunetului. Ajunge să descrie Pământul din afara spaţiului terestru. Prima astfel de descriere a făcut-o în 1962 astronautul John Glenn. În mitologia indiană există precizari ale modului cum funcţionează ” vimanas ”, faimoasele nave zburătoare. Descrierea prezintă similitudini cu motoarele ionice contemporane , aflate în stadiul de experiment.
UIMITOR, oare cita vreme mai au de gind sa ne minta?
Cu mult mai muta decat avem noi pentru a afla aceste adevaruri!
mai, Ovidiu, mai! Ce situatie paranormala! Si eu am scris articolul asta, identic, cuvant langa cuvant. Nu puteai su macar un rand sa adaugi de la tine?
Da, intr-adevar pananormala… Poate imi explici tu cum am reusit sa iti copiez prologul acestui material… Restul, descrierile, nici nu sustin ca imi apartin. Daca nu te-ar fi interesat doar sa faci spectacol, atunci – cu siguranta – ai fi realizat ca in text sunt cuvinte link-uite care dau chiar in materialul tau! In fapt, reprezinta recunoasterea textului original. Dar, fie cum zici tu, te-am plagiat. E ok gestul facut de magar?
mai, Ovidiu, mai! Ce situatie paranormala! Si eu am scris articolul asta, identic, cuvant langa cuvant. Nu puteai su macar un rand sa adaugi de la tine?
Da, intr-adevar pananormala… Poate imi explici tu cum am reusit sa iti copiez prologul acestui material… Restul, descrierile, nici nu sustin ca imi apartin. Daca nu te-ar fi interesat doar sa faci spectacol, atunci – cu siguranta – ai fi realizat ca in text sunt cuvinte link-uite care dau chiar in materialul tau! In fapt, reprezinta recunoasterea textului original. Dar, fie cum zici tu, te-am plagiat. E ok gestul facut de magar?
Am gasit un singur link in textul tau, care duce spre ceva ce nu-mi apartine si care e mult mai rau decat blog-ul tau. Daca de acolo ti-ai luat portia, atunci nu ai nicio vina si imi retrag acuzatiile. Dar am o intrebare: cum poti sa folosesti articole care nu au nicio sursa, niciun autor? Cata incredere poti sa ai in asemenea postari?
Cand preiei un text de asemenea marime, scrie cu manutza ta numele autorului. Se face asta chiar si pt o cugetare de 2 randuri. E un gest de respect si autorespect. E doar un sfat oarecare, poti sa nu tii cont de el. Depinde de cititorii tai, daca iti vor taxa sau nu superficialitatea.
Cat priveste spectacolul, hm, ar fi o pierdere de vreme. Ma confunzi.
Chiar nu fac nicio eroare in aprecierile facute mai sus. In locul tau, mi-as cere scuze fata de cele afirmate, cu copiatul rand cu rand…cuvant cu cuvant si alte ineptii. Habar nu am cine esti, ti-am raspuns din bun simt si, nu, nu fac cu tine apologia presei. Nu am de ce. Cat ii priveste pe cititorii mei…te asigur ca stiu sa discearna graul de neghina.
PS. Este ultimul dialog pe care il port cu tine pe aceasta tema. Restul postarilor tale, daca vor avea aceasi nota, se vor adresa gazetei de perete. Sa ai un week placut, stimabile!
Am gasit un singur link in textul tau, care duce spre ceva ce nu-mi apartine si care e mult mai rau decat blog-ul tau. Daca de acolo ti-ai luat portia, atunci nu ai nicio vina si imi retrag acuzatiile. Dar am o intrebare: cum poti sa folosesti articole care nu au nicio sursa, niciun autor? Cata incredere poti sa ai in asemenea postari?
Cand preiei un text de asemenea marime, scrie cu manutza ta numele autorului. Se face asta chiar si pt o cugetare de 2 randuri. E un gest de respect si autorespect. E doar un sfat oarecare, poti sa nu tii cont de el. Depinde de cititorii tai, daca iti vor taxa sau nu superficialitatea.
Cat priveste spectacolul, hm, ar fi o pierdere de vreme. Ma confunzi.
Chiar nu fac nicio eroare in aprecierile facute mai sus. In locul tau, mi-as cere scuze fata de cele afirmate, cu copiatul rand cu rand…cuvant cu cuvant si alte ineptii. Habar nu am cine esti, ti-am raspuns din bun simt si, nu, nu fac cu tine apologia presei. Nu am de ce. Cat ii priveste pe cititorii mei…te asigur ca stiu sa discearna graul de neghina.
PS. Este ultimul dialog pe care il port cu tine pe aceasta tema. Restul postarilor tale, daca vor avea aceasi nota, se vor adresa gazetei de perete. Sa ai un week placut, stimabile!
as dori daca se poate sa postezi mult mai multe informatii .sunt intr-o perioada in care am inceput sa citesc mult despre ingerii cazuti si despre multe fenomente.ce am citit la tine m-a uimit si am bagat la tet .sper sa mai postezi cat mai multe noutati cu cat mai multe informatii.ai putea de exmplu sa imi zici ce parere ai despre ingerii cazuti?(ca o mica paranteza sunt un adolescet care cauta raspunsuri si sper sa la gasesc repede.)
Ma bucur ca iti place acest blog. In functie de timpul liber, am sa postez si alte materiale pe aceasta tema. Iti recomand sa citesti si Ziarul Alb, loc unde ai sa gasesti multe informatii interesante.
PS. Raspunsurile nu ai sa le gasesti niciodata repede! 🙂
as dori daca se poate sa postezi mult mai multe informatii .sunt intr-o perioada in care am inceput sa citesc mult despre ingerii cazuti si despre multe fenomente.ce am citit la tine m-a uimit si am bagat la tet .sper sa mai postezi cat mai multe noutati cu cat mai multe informatii.ai putea de exmplu sa imi zici ce parere ai despre ingerii cazuti?(ca o mica paranteza sunt un adolescet care cauta raspunsuri si sper sa la gasesc repede.)
Ma bucur ca iti place acest blog. In functie de timpul liber, am sa postez si alte materiale pe aceasta tema. Iti recomand sa citesti si Ziarul Alb, loc unde ai sa gasesti multe informatii interesante.
PS. Raspunsurile nu ai sa le gasesti niciodata repede! 🙂
ms mult.mai tinem legatura.o sa ma uit in fiecare zi pe blog sa vad ce postezi.ms ca mi-ai raspuns.
ms mult.mai tinem legatura.o sa ma uit in fiecare zi pe blog sa vad ce postezi.ms ca mi-ai raspuns.
In loc sa va certați, mai bine lucrati împreună pentru o mai bună informare in adevăr, a publicului. Succes.
In loc sa va certați, mai bine lucrati împreună pentru o mai bună informare in adevăr, a publicului. Succes.