În prezent profesor de tactică la Academia de Fotbal din Covercciano şi comentator la Sky Sport, fostul campion mondial ( Spania ‘82) Franco Selvaggi a făcut, pentru Jurnalul Naţional, o radiografie a şcolii româneşti de antrenori de fotbal. În opinia lui Selvaggi, produsul şcolii conduse de Mircea Rădulescu este ”modest”.

 

PROFESORUL. Selvaggi, un bun cunoscător al fotbalului românesc, a deschis subiectul „şcoala românească de antrenori” prin a ne spune că i-a avut elevi „pe Massimo Pedrazzini, Nicolo Napoli, Giuseppe Gianini şi Cristiano Bergodi. Iar cu Walter Zenga am fost coleg de echipă, în sezonul 1985-1986, la Inter Milano. Bergodi ce mai face, mai e antrenor aici?” Mirat de faptul că Bergodi a plecat din fotbalul românesc, „pentru că el a reprezentat surpriza” numelor enumerate care i-au trecut prin mână, dar şi prin fotbalul românesc, Selvaggi a vorbit despre calităţile lui Nicolo Napoli, antrenor la Universitatea Craiova. „Un tip inteligent, cu idei îndrăzneţe în aşezarea echipei în teren. Aşa mi s-a părut mie Napoli în timpul cursurilor.” Despre ceea ce va realiza la echipa din Bănie? „Am auzit că echipa la care este are un preşedinte temperamental. Zic că totul ţine de preşedinte, de proiectului său, de timpul pe care i-l va acorda lui Napoli şi de valoarea lotului pe care acesta îl pregăteşte”, a comentat Selvaggi.

 

 

MODEST. Despre valoarea şcolii de antrenori români, ca orice italian care are treabă cu Il Calcio, Franco Selvaggi a început cu Lucescu: „Grande allenatore mister Lucescu. Este un om care a lăsat amprenta sa bine definită în campionatul nostru. Cum îi mai merge în Ucraina?” Despre ceilalţi antrenori români, profesorul Selvaggi nu a avut prea multe de comentat: „Mi se pare interesant cel care conduce naţionala voastră. În rest…pe la şcoala noastră nu îmi amintesc vreun nume de tehnician român care să fi trecut. Şi, suntem cea mai bună şcoală din Europa! Ca nivel, şcoala românească mi se pare modestă. Nu spun că e slabă, ci, doar, modestă. Pentru că în Europa nu are un nume prin produsele care i-au ieşit pe poartă”.

 

28 ianuarie 2008 / Jurnalul National

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here